تحلیل جو سیاره دورافتاده برای نخستین بار ممکن شد

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از نیواطلس، گروهی از محققان ناسا برای نخستین بار توانسته اند وضعیت جوی سیاره ای به نام GJ 3470 b را مورد بررسی و تحلیل قرار دهند.

تا به حال سابقه نداشته که ستاره شناسان بتوانند شرایط جوی سیاره ای را بررسی کنند که در فاصله بسیار دوری از زمین قرار داشته و در خارج از منظومه شمسی واقع است. این تحول مهم گامی اساس برای شناسایی شرایط سیارات ناشناس است و ممکن است در نهایت به کشف سیاراتی بینجامد که احتمال سکونت موجوداتی مشابه با بشر در آنها وجود دارد.

GJ 3470 b از جمله سیاراتی است که ستاره شناسان آنها را ابرزمین می نامند. جرم این سیاره 12.6 برابر کره زمین است و از این جهت شباهت زیادی با سیاره نپتون دارد که جرم آن 17 برابر زمین است. تا پیش از این از تلسکوپ های فضایی هابل و اسپیتزر برای بررسی اسپکتروسکوپی سیاره نپتون استفاده شده بود.

 بررسی های جدید نشان داد که جو سیاره GJ 3470 b عمدتا از هیدروژن و هلیوم تشکیل شده است. حال آنکه تصور می شد در آن کربن و اکسیژن هم مشاهده شود. احتمال می رود نزدیکی GJ 3470 b به ستاره ای که به دور ان می گردد باعث انتشار و پخ ششدن دیگر مواد موجود در جو آن در فضا شده باشد.

انتهای پیام/