به گزارش خبرنگار حقوقی و قضایی خبرگزاری فارس، علی بهادری جهرمی در برنامه سلام صبح به خیر گفت: اینستکس ارتباطی با برجام ندارد و هر کسی که تحلیل میکند اشتباه تحلیل میکند.
وی افزود: اگر اینستکس را بخواهیم با سایر ابزارها، نهادها و نهادههای جهانی تطبیق دهیم و سازوکاری برای تکمیل یا نظارت بر حسن اجرای دستورات FATF تلقی کنیم؛ نهاد مالی FATF به ایران ابلاغ میکند که شما باید سازوکارهای تراکنشهای مالی را شفاف کنید.
بهادری جهرمی با طرح این سوال که این تراکنشهای مالی از چه مسیری رفت و آمد دارد، گفت: در این میان میتوان اینستکس را درست تحلیل کرد.اینستکس بناست تراکنشهای مالی ما را در اروپا مدیریت کند یعنی ما اگر نفتی به کشوری فروختیم ایالات متحده و اروپاییها هم در عمل اجازه انجام این نفت در برابر کالا را هم نمیدهند.
رئیس مرکز وکلا،کارشناسان و مشاوره خانواده قوه قضاییه گفت: با ما هم تراکنشهای مالی خاصی ندارند برای اینکه بتوانیم تراکنش مالی در چارچوبهای تحریم ایالات متحده و در چارچوب نظارت اروپا داشته باشیم و اینکه میگویند شما میخواهید کالا و دارو بخرید، ما اجازه میدهیم. یعنی ایالات متحده اجازه خرید فقط غذا و دارو را میدهد.
وی تصریح کرد: برای اینستکس میتوان دو مفهوم در نظر گرفت یکی تکمیلکننده پازل FATF که نظارت مالی بر ما قویتر باشد و دیگری اینکه سازوکار مالی برای اجرای تحریمهای ایالات متحده است این درحالی است که بعد از برجام تحریم شدیم و گفتند که نمیگذارند ایران اجازه مبادله مالی را داشته باشد، فقط مواردی که طبق موازین حقوق بشری که آمریکا نمیتوانست تحریم کند یعنی غذا و دارو را اجازه میدادند.
جهرمی تصریح کرد: بنابراین باید سازوکاری برای ورود غذا و دارو ایجاد میشد که آن سازوکار همان اینستکس است.
وی در پاسخ به این سوال که ایا اینستکس کاملاً در چارچوب FATF است نه ذیل موضوع برجام، گفت: اگر کسی میگوید ذیل موضوع برجام است برجام اهدافش روشن است یعنی برداشتن تحریم آیا اینستکس تحریم را برداشته است.
انتهای پیام/