وی تصریح کرد: بر اساس تحلیلهای که انجام شده ، شورایاریها یک نهاد فرهنگی و اجتماعی محسوب میشوند و چیزی تحت عنوان شورایاریها با کارکرد سیاسی و منافع حزبی موضوعی است که مد نظر اصلاح طلبان است. در واقع شورای اول تهران به دنبال کارکرد سیاسی و حزبی بود و آنها شورایاریها را محلی برای سوء استفاده های سیاسی و حزبی خود کرده بودند.
واعظ آشتیانی افزود: در شورای دوم و زمانی که بنده عضو شورا بودم اعلام کردم که شورایاریها مبنای قانونی ندارد و انتخابات و کارکردها آنها غیرقانونی است و تاکید داشتم که شورای عالی استانها در این مورد پیگیری کند و از طریق لایحه به دولت و مجلس ، انتخابات شورایاریها را قانونی کند و حتی در این زمینه قرار شد که شورای عالی استانها لایحه بدهد.
وی خاطرنشان کرد: اگر مبنای فعالیت و کارکرد شورایاریها بر اساس مشارکت باشد باید قانونی باشد و در واقع 20 سال است که هنوز بر سر غیر قانونی بودن شورایاریها حرف و حدیث است. در این زمینه رئیس کمیسیون شوراها نیز بر غیرقانونی بودن برگزاری انتخابات تاکید داشته اما مدیریت شهری اصرار بر برگزاری انتخابات دارد و فارغ از مسائل سیاسی، رسانههای اصلاح طلب نیز بر غیرقانونی بودن این انتخابات اذعان دارند.
عضو اسبق شورای شهر تهران افزود: تنها مرجع رسمی در خصوص قانونی بودن یا نبودن مسائل مختلف، مجلس شورای اسلامی است و باید به قانون احترام گذاشت، حتی اگر موضوعی بر خلاف میل اشخاص باشد. با توجه به عملکرد ضعیف مدیریت شهری قاعدتاً شهروندان تهرانی نیز تمایلی به ثبت نام در انتخابات ندارند و به همین جهت شورای شهر تهران مجبور شد که زمان انتخابات شورایاریها را تمدید کند.
عضو اسبق شورای شهر تهران ادامه داد: با توجه به مسائلی که عنوان شد برگزاری انتخابات شورایاری ها غیرقانونی است و این انتخابات باید مصوبه مجلس داشته باشند و اگر هیئت دولت مصوبه داشته، کجاست؟ چرا ارائه نمیدهند؟ ضمن اینکه هیئت دولت نمیتواند قانون وضع کند و شورایاریها با این ساختار موجب رانت میشوند.
واعظآشتیانی گفت: شورای شهر تهران هدفش از برگزاری انتخابات به صورت فعلی ، ورود افراد حزبی در محلات است و بنا دارد با این شیوه در انتخابات آتی مجلس شرکت کنند.