مخالفت وزارت کشور با درخواست وزارت نیرو/ساعت اداری تهران تغییر نمی کند

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس،همه ساله با آغاز فصل تابستان و افزایش دما استفاده از وسایل سرمایشی به شدت مصرف برق را بالا می برد به همین منظور چند سالیست که طرح تغییر ساعت اداری در اکثر استانها مطرح و اجرا می شد.

بر اساس این گزارش،امسال طرح تغییر ساعات اداری به دلیل رشد مصرف برق و وسایل سرمایشی در ۲۹ استان اجرایی شد اما این طرح که بارها با مخالفت استانداری مواجه شده بود در نهایت مورد موافقت استانداری تهران قرار نگرفت.

طرح تغییر ساعت اداری سال گذشته در تهران اجرا شد بطوریکه ساعت کار ادارات مستقر در استان تهران از ۱۳ تیر ماه به استثناء مراکز خدمات رسان تا پایان تیرماه از ساعت ۶ شروع و ساعت ۱۴ پایان می یافت.گفته می شود با اجرای این برنامه حدود ۴۰۰ مگاوات در تهران صرفه جویی انرژی صورت گرفت.

انوشیروان محسنی بند استاندار تهران امروز با اشاره به اینکه ساعات کاری ادارات استان تهران در راستای کاهش بار مصرف انرژِی در تیر و مردادماه امسال تغییر نمی‌کند گفت: اجرای برنامه دیگری در دستور کار قرار گرفت و تمامی دستگاه‌های دولتی، غیر دولتی و عمومی نظیر مؤسسات تأمین اجتماعی، شهرداری‌ها، دانشگاه‌ها و بانک‌ها، سیستم‌های سرمایشی خود را بر اساس الگوی استاندارد دنیا بر روی ۲۵ درجه سانتی گراد تنظیم می‌کنند.

به گفته وی، جلسه‌ای در این زمینه در وزارت کشور با حضور وزیر و معاونان تشکیل و مقرر شد که اقداماتی از ۱۵ تیر ماه امسال انجام شود.

محسنی بندپی اظهار داشت: از سویی دیگر همین دستگاه مکلف و موظف هستند که نسبت به مدت مشابه ۱۰ درصد در مصرف برق صرفه جویی کنند و این صرفه جویی را از طریق نصب مولدهای انرژی تأمین کنند، ضمن اینکه در زمان اوج مصرف از ساعت ۱۲ تا ۱۶ از دستگاه‌های سرمایشی استفاده کنند.

وی ادامه داد: با این روش‌های کاهشی دیگر نیاز به کاهش ساعات کاری ادارات نیست.

استاندار تهران گفت: بسیاری از استان‌های دیگر برای پیگیری کارهای اداری خود به این استان سفر می‌کنند و کاهش ساعت کاری نارضایتی‌هایی را به همراه دارد، بنابراین با این اقدامات شرایطی فراهم شد تا صرفه جویی و قطعی برق را نداشته باشیم.

وی ادامه داد: بر عملکرد دستگاه‌ها در این زمینه نظارت مستمری خواهیم داشت و دستگاه‌هایی که از این امر تبعیت نکنند با قطعی برق مواجه و برای پیگیری‌های بعدی به نهادهای وزارتی معرفی می‌شوند.

استاندار تهران گفت: باید شرایطی فراهم کرد که مردم با قطعی برق مواجه نشوند و در این ۴۵ روز باقیمانده تابستان این تصمیم اتخاذ شود که همه از نعمت برق و انرژی برخوردار شوند.

سال گذشته برای صرفه جویی در مصرف برق، ساعت کاری تیر و مردادماه در اغلب استان‌های کشور از جمله تهران با تعجیل آغاز می‌شد و پایان می‌یافت.

*گزینه‌های کاهش مصرف برق در دستور کار قرار گرفت

بنابراین گزارش، پس از اینکه مصرف برق در چندین استان و کلانشهر بزرگ مثل تهران از مرز ۵۶ هزار مگاوات عبور کرده و به ۵۶ هزار و ۳۰۰ مگاوات رسید، گزینه‌های کاهش مصرف برق در دستور کار قرار گرفت. یکی از این گزینه ها که از قبل هم عملیاتی شدن آن اعلام شده بود، طرح تغییر ساعات اداری است که بر اساس آن قرار است ادارات یک ساعت زودتر تعطیل شوند.

*طرح تغییر ساعات کار ادارات در 29 استان اجرایی شده

مصطفی رجبی‌مشهدی سخنگوی صنعت برق شروع و خاتمه ساعات کار روزانه ادارات به میزان یک تا 1.5 ساعت زودتر را از ویژگی‌های این طرح دانست و گفت: طرح تغییر ساعات کار ادارات در 29 استان اجرایی شده و رایزنی برای اجرای آن در 2 استان باقی مانده با هماهنگی استانداری‌ها در حال جریان است.

وی گفت: به جهت خنکی هوا در ساعات آغازین صبح و استفاده از روشنایی روز، همچنین قرارگرفتن عمده ساعات اداری در ساعات غیر پیک، این طرح نقش قابل توجهی در کاهش بار مصرفی در ساعات گرم سال دارد.

وی تصمیم‌گیری درخصوص ساعات شروع و پایان کار ادارات را براساس اولویت‌ها و شرایط هر استان عنوان کرد که در مدت یک‌ماه یا کل فصل تابستان اجرا می‌شود.

رجبی‌مشهدی، برآوردهای هواشناسی را حاکی از افزایش یک تا 1.5 درجه‌ای دما در مرداد نسبت به تیر جاری ذکر کرد و خواستار تداوم اجرای برنامه در طول تابستان شد.

وی 4 تا 5 درصد کاهش مصرف برق در هر یک از مناطق کشور را از اثرات مثبت این طرح در تابستان گذشته دانست که در تهران حدود 400 مگاوات و در تمام کشور حدود 2000 مگاوات کاهش بار شبکه برق را در پی داشت.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اقتصادی