اتمام بازسازی واحدهای مسکونی زلزله کرمانشاه سال آینده/ استفاده سلبریتی‌ها از امکانات بنیاد مسکن

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، علیرضا تابش در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه بر اساس اساسنامه مجلس متولی بازسازی مسکن شهر و روستا بنیاد مسکن است، گفت: بنیاد مسکن پس از هر حادثه‌ای در راستای توانمندسازی مردم اقدام می‌کند؛ پس پرداخت خسارت صرف نمی‌تواند چندان مناسب باشد اما توانمندسازی مردم امکانپذیر است. 

وی با بیان اینکه از اولین ساعات زلزله کرمانشاه ارزیابی خسارت‌های وارد شده واحد به واحد شهری و روستایی آغاز شد، گفت: تنها دو روز بعد از وقوع زلزله کرمانشاه بنیاد مسکن به دولت پیشنهادی ارائه کرد که دولت نیز در 24 آبان ماه این پیشنهاد را تصویب کرد؛ بنابراین کار ارزیابی صد هزار واحد مسکونی در 10 شهر و 1623 روستا توسط 450 اکیپ ارزیاب آغاز شد. بر این اساس حدود 37 هزار واحد مسکونی تخریبی برآورد شد که 10 هزار واحد آن شهری و 27 هزار واحد آن روستایی بود.

تابش ادامه داد: حدود 63 هزار واحد مسکونی تعمیری در این زلزله مشخص شد که 43 هزار واحد آن شهری و 20 هزار واحد آن روستایی بود که قابل مرمت بودند. بنابراین در مجموع صد هزار واحد تعمیراتی و احداثی در این ارزیابی‌ها مشخص شد که باید از تسهیلات استفاده کنند. 

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ادامه داد: اولین اقدام بنیاد مسکن بعد از سانحه، اسکان اضطراری و موقت بود. به طوری که در روستاها 15 هزار و 600 کانکس ظرف دو ماه بعد از زلزله افراد را در داخل خود جای داده و دارای سرپناه شدند.

به گفته وی، در شهرها نیز 9118 مورد اسکان موقت داشتیم که یا از طریق کانکس و یا با مبالغی برای اجاره یک واحد مسکونی دارای سرپناه شدند.

تابش خاطرنشان کرد: برای بازسازی مناطق آسیب‌دیده از زلزله کرمانشاه دولت اعتباری جهت احداث و تعمیر واحدهای شهری و روستایی در قالب وام و بلاعوض به بنیاد مسکن اختصاص داد که بعد از چند بار اصلاح و افزایش سقف وام مقرر شد تا برای واحدهای احداثی 50 میلیون تومان وام و 11 میلیون تومان وام بلاعوض و برای واحدهای روستایی 35 میلیون تومان وام و 10 میلیون تومان وام بلاعوض پرداخت شود.

رئیس بنیاد مسکن در خصوص وام‌های تخصیص یافته برای واحدهای تعمیری در شهر و روستا نیز گفت: برای تعمیر واحدهای مسکونی در شهر و روستا 12 میلیون تومان وام و 2 میلیون تومان وام بلاعوض پیش‌بینی شد و از سوی دیگر برای معیشت شهر و روستا نیز وام 10 میلیون تومانی معیشتی و 2 میلیون تومان وام بلاعوض مقرر شد که پرداخت شود. 

به گفته وی، حداکثر تسهیلات مقاوم‌سازی و بهسازی لرزه‌ای نیز 40 میلیون تومان وام و 4.5 میلیون تومان وام بلاعوض مقرر شد که پرداخت شود. 

به گفته تابش، نرخ سود تسهیلات مورد اشاره در شهرها 5 درصد و در روستاها 4 درصد است. 

رئیس بنیاد مسکن با اشاره به اینکه در محافل شنیده می‌شود مگر می‌توان با 30 یا 40 میلیون تومان وام واحد مسکونی احداث کرد، گفت: درست است که وام‌های پرداخت شده در بخش احداث شهری 50 میلیون تومان است اما باید گفت هر فردی که بخواهد یک واحد مسکونی در شهر‌هایی که زلزله واحدهای آنها را تخریب کرده است بسازد می‌تواند 50 میلیون تومان وام، 11 میلیون تومان بلاعوض، 10 میلیون تومان وام معیشتی و 2 میلیون تومان وام بلاعوض دریافت کنند که جمع این مبالغ برای یک واحد مسکونی 73 میلیون تومان می‌شود حال اگر این افراد بخواهند سه طبقه احداث کنند جمع وام دریافتی آنها به 200 میلیون تومان نیز می‌رسد. 

وی با بیان اینکه برای انجام بازسازی واحدهای مسکونی خسارت دیده در زلزله کرمانشاه در شهر و روستا 13 ستاد معین مستقر شد پس باید بپذیریم که با نیروی زیاد و مسلط اگر در این وضعیت اقدام نمی‌کردیم در حال حاضر به چنین پیشرفتی در بازسازی واحدهای مسکونی کرمانشاه نمی‌رسیدیم. 

* همه واحدهای آسیب‌دیده به بانک‌ها معرفی شدند

به گفته تابش، از 105 هزار و 877 واحد مسکونی آسیب‌دیده تمام آنها به بانک‌ معرفی شدند که از این تعداد 99 هزار و 93 واحد انعقاد قرارداد شده است که تاکنون 36 هزار و 106 واحد مسکونی احداثی و 62 هزار و 933 واحد تعمیری انعقاد قرارداد شده است.

رئیس بنیاد مسکن تأکید کرد: تاکنون 1900 میلیارد تومان تسهیلات داده‌ایم که 320 میلیارد تومان هم بلاعوض بوده است.

وی خاطرنشان کرد: در بحث واحدهای تعمیری نیز تاکنون 55 هزار واحد مسکونی به اتمام رسیده است که 38 هزار واحد شهری و 16 هزار واحد روستایی بوده است. 

تابش در خصوص واحدهای مسکونی مهر تخریب شده (شیرودی و الوند) مطالعاتی انجام شده و بهسازی و مقاوم‌سازی در حال انجام است که پشتیبانی این اقدامات بر عهده بنیاد مسکن است. 

به گفته رئیس بنیاد مسکن، در بازسازی واحدهای احداثی نیز 35 هزار و 823 واحد پی‌کنی شده و 18 هزار واحد به اتمام رسیده است.

* متوسط پیشرفت فیزیکی بازسازی واحدها ۷۵ درصد است

وی با بیان اینکه متوسط پیشرفت فیزیکی واحدهای مسکونی شهری و روستایی بالای 75 درصد است، گفت: واحدهای آسیب‌دیده در روستاها که پیشرفت‌هایش بالای 75 تا 85 درصد دارند تا پایان امسال به اتمام می‌رسند و تا نیمه اول سال آینده نیز سفره احداث و تعمیر واحدهای مسکونی شهری تا نیمه اول سال آینده به اتمام رسیده و برچیده خواهد شد.

تابش با بیان اینکه 54 هزار تن آهن آلات با قیمت مناسب و قبل از گرانی‌ها و 11 هزار و 800 دستگاه اسکلت پیچ و مهره‌ای 85 متری با نرخ پایین به کرمانشاه ارسال شده است، گفت: 176 هزار تن سیمان رایگان نیز که بنیاد مسکن آن را تأمین کرده بود تحویل بنیاد مسکن داده شده که 124 هزار تن آن را توزیع کرده‌ایم.

* هزینه حمل بار را ۵۰ درصد بیشتر پرداختیم

رئیس بنیاد مسکن در پاسخ به این سؤال که آیا کامیون‌داران که ماه گذشته اعتصاب کرده بودند ‌آیا حاضر به حمل مصالح ساختمانی مثل سیمان برای رفتن به کرمانشاه هستند یا خیر، گفت: اوایل با اسکورت این کامیون‌ها را به محل می‌رساندیم چرا که از کارخانه سیمان تا محل تخلیه یک مقدار مشکلات داشتیم اما الان تا حدودی بهتر شده است چرا که با پرداخت 1.5 برابر هزینه هر کامیونی حاضر به جابه‌جایی مصالح ساختمانی می‌شوند.

وی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس که پرسید این روزها بحث‌هایی در خصوص احضار سلبریتی‌ها در خصوص کمک و احداث واحدهای مسکونی در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه به گوش می‌‌رسد آیا اطلاع دقیقی از این که این افراد واقعاً اقدام به احداث واحدهای مسکونی کرده‌اند یا خیر، گفت: اطلاعات ریز این موضوع در اختیار استاندار کرمانشاه است و استاندار کرمانشاه در جریان هزینه‌ها هستند اما باید اذعان شود تمام واحدهایی که ساخته می‌شود چه سلبریتی‌ها و چه خیرین آنها را بسازند با کمک بلاعوض، تسهیلات و مصالح ساختمانی مورد اشاره توسط بنیاد مسکن انجام می‌دهند.

تابش افزود: شاید سلبریتی‌ها و خیرین بعد از اینکه واحدهای مسکونی احداث شد بخواهند برای کارهای اضافه اقداماتی در واحدهای مسکونی انجام دهند که آن وقت این پول‌ها جمع‌آوری شده برای این منظور استفاده می‌کنند.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اقتصادی