تلاش برای بازگشت اقتدار و همدلی به سازمان نظام پرستاری

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری فارس، شمس‌الدین شمس رئیس دو دوره  اول شورای عالی سازمان نظام پرستاری با اشاره به برگزاری پنجمین دوره انتخابات سازمان نظام پرستاری، گفت: جامعه پرستاری در چهار سال گذشته به قدر کافی از سیاست‌زدگی، تند‌روی‌ها و درگیری‌ها آسیب دیده است و در این دوره باید همه تلاش کنیم که اقتدار، اتحاد و همدلی به سازمان برگردد و شرایطی ایجاد شود که همه افراد ‌و گروه‌های دلسوز و صادق پرستاری بتوانند به طور هدفمند و نتیجه‌گرا با قطب نمای نیازها و خواسته‌های به حق  جامعه پرستاری، تلاش کنند.

وی افزود: متأسفانه در انتخابات دوره چهارم با ورود سردمداری یک جریان و تشکل سیاسی تندرو به عرصه انتخابات صنفی و حرفه‌ای پرستاری با ایجاد فضای احساسی، قطبی‌سازی، سیاست زدگی، انشقاق و چند دستگی، عملاً سازمانی شکل دادند که به اذعان همه صاحبنظران باعث عقب افتادن عموم پرستاران از خواسته‌های بر حق صنفی و حرفه‌ای‌شان شد.   

شمس بیان داشت: به طوری‌که در این دوره حتی یک خط قانون در مجلس یا یک جمله مصوبه در دولت یا عملکرد مثبت دیگری در حوزه پرستاری توسط نظام پرستاری به تصویب نرسیده است و وضعیت پرستاران امروز به شدت تنزل یافته‌تر از وضعیت ۴ سال قبل است.  

این منتخب شورای عالی چهارم با اشاره به عملکرد شورا در این دوره، گفت: به دلیل طرح مباحث غیر فنی در جلسات شورا که هیچ عایدی جز تفرقه و پراکندگی برای پرستاران نداشت، اینجانب بعد از شرکت در چند جلسه از دوره  چهارم شورای‌ عالی دیگر نتوانستم در جلسات شرکت کنم.  

این عضو هیأت علمی پرستاری گفت: متاسفانه شاهدیم در دوره پنجم هم همان ائتلاف سیاسی که سازمان را در دوره چهارم به یک تشکل سیاسی تنزل داده بود، دوباره در عرصه انتخابات نظام پرستاری ظاهر شده و همان شعارهای چهار سال قبل خود را بیان می‌کند.

شمس متذکر شد: نمی‌دانم چرا اینگونه تشکل‌های سیاسی علی‌رغم بلوغ فکری پرستاران و با وجود این همه استاد فارغ‌التحصیل دانشگاهی،  نیروهای بالینی قوی و... باز هم در رفتاری غیر حرفه‌ای خود را قیم پرستاران می‌دانند؟

وی اضافه کرد: اما  از طرف دیگر معتقدیم در این دوره افراد حاذق، دلسوز و صاحب نظر و اندیشه در همه نقاط کشور  برای کاندیداتوری در شهرهای خود حضور دارند و برای کاندیداتوری فعال شده‌اند. 

این عضو هیأت علمی پرستاری تصریح کرد: پیام این پرستاران و کاندیدا‌های غیرسیاسی و به دور از فضاهای جناحی و سیاست‌زدگی احساسی، اولا این است که مرکز نشینان به ویژه گروه‌های سیاسی برای ما  برنامه‌ریزی نکنند؛ ثانیاً توانمندی‌های خود را به پرستاران شهرهای خود عرضه کنند و مقدمات رأی آوری یک هیات مدیره دموکراتیک حرفه‌ای - صنفی را فراهم کنند. 

وی با اشاره به مباحث مطرح شده در بین نیروهای غیر وابسته به باندهای سیاسی تندرو پرستاری، افزود: امیدواریم با روی کار آمدن افراد توانمند غیر وابسته و صالح نظر بتوانیم با اجماع برسر مصالح  و منافع عمومی و کشوری پرستاران و به ویژه دغدغه‌های معیشتی آنها در فرصت باقیمانده از عمر مجلس که شبیه‌ترین نهاد به نظام پرستاری است و ماه‌های پایانی آن با ماه‌های ابتدایی سازمان جدید همزمان می‌شود، در زمان تصویب قانون بودجه در مجلس دو جمله قانون اما مفید و راهگشا در حوزه «معیشت و رفاه پرستاران» برای گروه پرستاری همه بخش‌های دولتی و غیر دولتی  تصویب کنیم.

شمس افزود: تجربه نشان می‌دهد که ما در عمل ثابت کرده‌ایم که مسیر تصویب قانون را خیلی خوب می‌شناسیم و پرستاران ما که خسته از انواع درگیری‌ها هستند، اکنون نیاز به برداشتن یک گام بلند درعرصه رفاه و معیشت دارند و پیش نیاز آن اتحاد بر سر انتخاب افراد کار بلد غیر وابسته به باند و جناح سیاسی است.  

این عضو هیأت علمی پرستاری با اشاره به مشکلات ناشی از کمبود پرستار، گفت: فقط  پیگیری تک بعدی  این امر نباید ما را از لزوم  ساماندهی وضعیت استخدامی نیروهای شرکتی (انواع شرکت‌ها) و تبدیل وضعیت آنها غافل کند.

وی با طرح این پرسش که بالاخره تا کی باید یک نیروی شرکتی‌، شرکتی بماند،گفت تجربه‌های ارزشمند سال‌های متوالی ما، ارتباطات گسترده با مجلس و دولت، داشتن توان کارشناسی همراه با تسلط بر ‌روش‌ استفاده از مطالعات تطبیقی بین‌المللی پرستاری، تسلط به فنون مذاکره  و آداب دیپلماسی اداری وابسته به مقتضیات زمان و شرایط و... از مشخصات ویژه دوستان صاحبنظر و توانمند ما در تمام نقاط کشور است. 

شمس گفت: ما مترصد هسیم در صورتی‌ که صاحبنظران صنفی، علمی، حرفه‌ای و غیر سیاسی این دوره انتخاب شوند، به گونه‌ای عمل کنیم که  قوانین دوگانه ما همه پرستاران اعم از دولتی،  خصوصی، لشکری،  تأمین اجتماعی، نفت و غیره را پوشش دهد.

وی ابراز داشت: بنابراین رایزنی‌های اولیه برای تمهید مقدمات این دو قانون در حال انجام است و امیدواریم شرایط با همت پرستاران به‌گونه‌ای رقم بخورد که منتخبین آنها در نظام پرستاری دوره پنجم بتوانند این موارد را محقق کنند.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی