ویژگی‌هایی که در خرید لپ‌تاپ، پولمان را هدر می‌دهند

وب‌سایت یک‎‌پزشک - میثاق محمدی‌زاده: کارشناسان میانگین عمر مفید یک لپ‌تاپ را ۳ الی ۴ سال اعلام کردند. این میانگین برای کامپیوتر‌های شخصی حدود ۵ سال است.

سایت Computer Hope، سایتی که به استفاده طولانی مدت از کامپیوتر‌ها کمک می‌کند؛ براساس مطالعات متعددی که روی هزینه‌های کلی کامپیوتر‌ها انجام داده است؛ به این نتیجه رسیده است که لپ‌تاپ‌ها پس از ۴ سال کارایی خود را به تدریج از دست می‌دهند. عمده مشکل هم به فرسودگی قطعات سخت‌افزاری داخلی لپ‌تاپ یا ارتقا‌های نرم‌افزاری رخ داده برمی‌گردد.

اگر شما قصد داشته باشید لپ‌تاپ خود را ارتقای دهید؛ تقریبا گزینه بسیار مناسبی پیدا نخواهید کرد و ناچار هستید یک لپ‌تاپ جدید بخرید. به همین دلیل، بسیاری از مردم در هنگام خرید یک لپ‌تاپ، تمرکز زیادی روی قطعات و ویژگی‌هایی مانند میزان حافظه رم، ظرفیت هارددیسک، رزولوشن صفحه‌نمایش و نظایر این‌ها گذاشته و زمان طولانی مشغول بررسی آن‌ها هستند تا بهترین لپ‌تاپ از نظر طول عمر مفید را انتخاب کنند.

در نهایت شاهدیم که برخی افراد هزینه بیشتری برای داشتن یک لپ‌تاپ صرف می‌کنند در حالی‌که اگر نیاز واقعی خود را بشناسند؛ نیازی به هزینه بیش از حد نیست. در حقیقت، تمرکز و اهمیت دادن به برخی قطعات و ویژگی‌های لپ‌تاپ ضروری نیست.

ویژگی‌هایی که در خرید لپ‌تاپ، پولمان را هدر می‌دهند

در ادامه می‌خواهیم به ۴ ویژگی و قطعه لپ‌تاپ اشاره کنیم که نیازی به حساسیت و اهمیت دادن بیش از حد ندارند و اصرار بر آن‌ها می‌تواند شما را در مسیر اشتباهی برای خرید لپ‌تاپ بیندازد که منجر به هدر دادن پولتان می‌شود:

صفحه‌نمایش 4K

اگر ظراح، گرافیست، فتوشاپ‌کار و مشابه این‌ها هستید؛ منطقی است دنبال لپ‌تاپی با صفحه‌نمایش 4K باشید و در غیر این صورت دارید پولتان را دور می‌ریزید.

ما نمی‌گوییم که اجرای بازی‌ها در رزولوشن بالاتر جذاب نیست، ولی تعداد بسیار کمی عنوان بازی در دنیا قابلیت اجرای 4K دارند یا در صفحه‌نمایش 4K به طور موثر و محسوسی کیفیت بالاتری به نمایش می‌گذارند.

غالب لپ‌تاپ‌های گیمینگ از نرخ رفرش ۶۰ فریم در ثانیه پشتیبانی کرده و بهترین کیفیت را ارایه می‌کنند. این استاندارد برای گیمر‌ها فوق‌العاده طلایی است، چون گیم پلی تمیز و روان شاهد هستند و هیچ‌گونه افت را رنجه شدن تصویر را در مراحل مختلف بازی تجربه نمی‌کنند.

حرف آخر اینکه اگر دلیل بسیار محکمی برای خرید صفحه‌نمایش 4K ندارید یا اینکه بودجه شما نمی‌رسد؛ یک لپ‌تاپ اقتصادی‌تر با صفحه‌نمایش ۱۰۸۰ p یا ۱۴۴۰ p انتخاب کنید که نرخ رفرش بالاتری مانند ۱۲۰ یا ۱۴۴ هرتز دارد.

غالب گیمر‌ها به شما خواهند گفت یک صفحه‌نمایش ۱۰۸۰ p برای اجرای بازی‌های گرافیکی رده بالا کافی است. لپ‌تاپ 4K به معنای کیفیت بالاتر نیست و گاهی اوقات برعکس دردسرآفرین است، چون برخی بازی‌ها و نرم‌افزار‌ها از این فرمت پشتیبانی نمی‌کنند.

اندازه صفحه‌نمایش مهم نیست. نباید حتما یک لپ‌تاپ ۱۳ یا ۱۵ اینچی با رزولوشن ۱۰۸۰ p بخرید. بلکه می‌توانید سراغ لپ‌تاپ‌های با صفحه‌نمایش بزرگ‌تر، ولی رزولوشن ۱۰۸۰ p بروید.

ویژگی‌هایی که در خرید لپ‌تاپ، پولمان را هدر می‌دهند

حافظه رم

رم آیتم دیگری است که غالب مردم دوست دارند بالاتر باشد و برای آن هزینه بیشتری خرج می‌کنند. یک دام آسان شرکت‌ها برای فروش محصولات و هزینه کردن بیشتر مردم!

مثلا، یک لپ‌تاپ با ۳۲ گیگابایت رم قیمتی دو برابر لپ‌تاپی با ۱۶ گیگابایت رم دارد؛ ولی آیا کارایی و کارآمدی دو برابر ارایه می‌دهد؟

دو عامل در تعیین اندازه حافظه رم دخیل هستند: چقدر می‌خواهید هزینه کنید و با لپ‌تاپ چه کار‌هایی می‌خواهید انجام دهید.

برای یک کاربر معمولی که می‌خواهد نرم‌افزاری آفیس را اجرا کند؛ از مرورگر گوگل کروم در طول روز استفاده کند و چند نرم‌افزار معمولی دیگر؛ یک لپ‌تاپ با حافظه رم ۴ گیگابایت کافی است. این روز‌ها غالب لپ‌تاپ‌ها دارای ۸ گیگابایت رم هستند.

اگر یک کاربر حرفه‌ای هستند که باید چندین نرم‌افزار مهندسی، گرافیکی و طراحی را با هم اجرا کنند؛ شاید لپ‌تاپ ۱۲ تا ۱۶ گیگابایت رم کارایی بهتری ارایه کند، ولی واقعا لپ‌تاپی با ۳۲ گیگابایت رم تاثیر آن چنانی نخواهد داشت.

انتخاب لپ‌تاپی با رم بالاتر نمی‌تواند عمر مفید این دستگاه را تضمین کند و زمان ارتقای شما را به تعویق بیندازد. شما می‌توانید یک لپ‌تاپ با پیکربندی ارزان‌تر خریداری کرده و پس از چند سال حافظه رم آن را ارتقا دهید؛ البته اگر نیاز داشته و کاری مفید باشد.

ویژگی‌هایی که در خرید لپ‌تاپ، پولمان را هدر می‌دهند

پردازنده مرکزی

باز هم همه ما به دنبال لپ‌تاپی با پردازنده قوی‌تر هستیم. هرچه تعداد هسته‌ها بیشتر یا سرعت بیشتر باشد؛ بهتر است. بدون هیچ دلیل منطقی Core i۷ را به Core i۵ ترجیخ می‌دهیم و این روز‌ها طرفدار Core i۹ هستیم.

اما ارزیابی‌ها و تست‌های فنی دقیق نشان می‌دهند برای بسیاری از کاربران انتخاب پردازنده Core i۵ یا Core i۷ هیچ تفاوت محسوسی ندارد و فقط پول بیشتری هدر خواهد داد.

شاید بهتر باشد بیشتر از اینکه به Core i۵ یا Core i۷ (و البته همتای این پردازنده‌ها در AMD مانند Ryzen ۵ یا Rayzen ۷) اهمیت دهیم؛ به دنبال نسل و معماری پردازنده باشیم.

معمولا اعداد پس از i۹ و i۷ و i۵ نشان‌دهنده نسل و معماری پردازنده هستند. مثلا، Core i۹-۹۹۰۰ نشان می‌دهد از نسل نهم پردازنده‌های دسکتاپ اینتل است. نسل‌های پردازنده تفاوت‌های پررنگی با یکدیگر دارند و خرید پردازنده با نسل بالاتر توصیه می‌شود.

تحقیقات نشان می‌دهد غالب مردم نیازی بیشتر از یک لپ‌تاپ Core i۵ ندارند و خرید لپ‌تاپ Core i۷ هدر دادن پول است جز اینکه دلیل بسیار مشخصی برای آن وجود داشته باشد. مثلا، نیاز به چندوظیفگی داشته باشند که Core i۷ عملکرد نسبتا بهتری خواهد داشت.

ویژگی‌هایی که در خرید لپ‌تاپ، پولمان را هدر می‌دهند

ظرفیت هارددیسک و سرعت

در میان چندین ویژگی کم اهمیت، تفاوت میان هارددیست و SSD بسیار مهم است. وقتی یک لپ‌تاپ با درایو SSD عرضه می‌شود؛ هزینه بیشتری دارد که عمدتا هم ارزش آن را دارد. البته، غالب لپ‌تاپ‌های امروزی با یک درایو SSD برای نصب سیستم‌عامل عرضه می‌شوند.

پس، بیشتر از اینکه روی هارددیسک یا SSD تمرکز کنیم؛ باید روی ظرفیت و سرعت هارددیسک تمرکز داشته باشیم تا دوباره در دام هزینه‌ای دیگری گرفتار نشویم.

هارددیسک‌ها چیزی بیشتر از یک بایگانی برای عکس، فیلم و موسیقی نیستند. نهایتا شما می‌خواهید فایل‌های طراحی و پروژه خود را روی هارددیسک لپ‌تاپ ذخیره کنید. با کمی افزایش سرعت اینترنت و شبکه یا دسترسی به یک سرویس ذخیره‌سازی ابری، سرعت و ظرفیت هارددیسک لپ‌تاپ هم بی‌اهمیت می‌شود.

شما با خرید یک لپ‌تاپ دارای ظرفیت هارددیسک بیشتر چه چیزی به دست می‌آورید که درایو خارجی چند ترابایتی یا سرویس ذخیره‌سازی ابری ندارد؟

غالب مردم نیاز به لپ‌تاپی با ظرفیت ۲۵۰ تا ۵۰۰ گیگابایت دارند، ولی سراغ لپ‌تاپ‌هایی با ظرفیت ۱ ترابایت و بیشتر می‌روند. همین‌طور، تفاوت عملکردی میان سرعت ۵۴۰۰ دور در دقیقه با ۷۲۰۰ دور در دقیقه نیست.

اگر یک خریدار باهوش باشید؛ نباید گوگل این اعداد یا تبلیغات فروشنده برای خرید لپ‌تاپ با سرعت هارددیسک ۷۲۰۰ دور در دقیقه را بخورید؛ در حالی‌که باید هزینه بیشتری بپردازید و تقریبا هیچی به دست نمی‌آورید جز اینکه سروصدا و حرارت بیشتری نصیب‌تان می‌شود.

برچسب ها:

تکنولوژی