به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، برات قبادیان امروز در نشست خبری با بیان اینکه در سال ۱۳۹۸ چند پروژه اساسی برعهده معاونت آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صمت است، گفت: یکی از مهمترین پروژهها در رابطه با برقراری ارتباط صنعت و دانشگاه طرح تاپ یا طرح توانمندسازی تولید، توسعه و اشتغال است.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت بیان داشت: طرح توانمندسازی تولید، توسعه و اشتغال پایدار با هدف دانشبنیان شدن بنگاهها، دانشجویان، تحصیلات تکمیلی، ارتقای سطح مهارت فارغالتحصیلان مشمول خدمت سربازی، ظرفیتسازی اشتغال از طریق خلق ارزش افزوده جدید و تأمین اشتغال زایشی و پایدار پیشنهاد شد.
وی افزود: انجام پروژه مذکور در دو فاز پیشبینی شد که یکی تدوین فرایندهای اجرایی و ایجاد سامانه و سایر بسترهای لازم برای اجرای طرح تاپ و دیگری اجرای طرح تاپ است.
* دانشجوی تاپ، سرباز تاپ و استاد تاپ
قبادیان گفت: در طرح مذکور سه دسته مخاطب دانشجوی تاپ، سرباز تاپ و استاد تاپ مطرح است.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت بیان داشت: دانشجویان تاپ دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی کشور در همه رشتهها هستند که براساس آییننامه اجرایی دانشجویان تاپ در طرح تاپ پذیرفته شده باشند.
وی همچنین در مورد سرباز تاپ به ارائه توضیحاتی پرداخت و گفت: داوطلبان خدمت دانشآموخته کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری که براساس آییننامه اجرایی در طرح تاپ پذیرفته شده باشند.
قبادیان گفت: استاد تاپ هم شامل استادان مشاور، متقاضیان طرحهای پسادکتری صنعتی و فرصت مطالعاتی و متقاضیان انجام پروژههای مستقر و مشترک با بخش صمت میباشد.
وی افزود:طرح تاپ با پررنگ نمودن نقش اعضای هیأت علمی دانشگاهها، دانشجویان تحصیلات تکمیلی و سربازان فارغالتحصیل در بنگاههای اقتصادی زمینه توانمندسازی طرف عرضه و تقاضای نتایج پژوهش و فناوری را فراهم میکند و در یک مکانیزم برد - برد اثرات اقتصاد قابل توجهی خواهد داشت.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: این طرح به نخبگان اختصاص دارد و در ۱۰۰ سال اخیر به جرأت میتوان گفت که طرحی بیسابقه بوده است.
قبادیان اظهار داشت: برای این طرح یک ریال هم هزینه نشده و هیچ ردیف بودجه ارزی و ریالی ندارد و این طرح برای طرف عرضه و تقاضا گیرا است و بخش خصوصی خواهان واگذاری این طرح است اما از آنجا که ما سیاستگذار هستیم نتوانستهایم که آن را به بخش خصوصی واگذار کنیم.
* پروژه وزارت صنعت درباره انقلاب صنعتی چهارم
وی بیان داشت: پروژه بعدی ما برای سال جاری بحث بهرهوری در صنعت، معدن و تجارت است زیرا بسیاری از کشورهای جهان سوم و از جمله ما در موضوع بهرهوری عقب هستیم و نیاز داریم تا در افزایش بهرهوری که بیش از ۳۰ درصد GDP کشور را رقم میزند کار کنیم.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: پروژه سوم ما در سال جاری موضوع انقلاب صنعتی چهارم است که این انقلاب آینده کشورهای صنعتی و غیر صنعتی را رقم میزند.
قبادیان بیان داشت:در سالهای اخیر که چهارمین دوره از انقلاب صنعتی آغاز شده است نقش و تأثیر فناوری اطلاعات و مدیریت دانش در تولید و تجارت هر روز در حال گسترش بوده و سهم بزرگی از اقتصاد کشورهای توسعه یافته را در بر میگیرد. بنابراین شناخت و مدیریت نوآوری اجتنابناپذیر است و توانایی سرعتبخشی به نوآوریها از عوامل رقابتپذیر اقتصاد در کشورها به شمار میرود.
وی در ادامه افزود: پروژه چهارم ما در سال ۹۸ با توجه به مشکلات ناشی از تحریمها این است که ۲۰ درصد صنایع ارزبر کشور را به سمت بومی شدن فناوریها حرکت دهیم.
انتهای پیام/