اظهار نظرات این روزهای شهردار تهران با اظهارات قبلی او به زعم منتقدانش متناقض به نظر میرسد. این تناقض آشکار است؟ آیا واقعیت دارد؟
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبر فوری، چند روزیست که اظهار نظر پیروز حناچی درباره پروژه مسکن مهر، حسابی سروصدا کرده است. اظهار نظری که به نظر میرسد، با اظهارات قبلی شهردار تهران درباره این پروژه تناقض دارد. تناقضی که روز گذشته، داد اعضای شورای شهر تهران را هم در آورد و حتی عضوی در واکنش به آن نوشت این اظهارات بیش از آنکه علمی باشد، سیاسی است! منتقدین مدیریت شهری این اظهارنظر را دستاویزی کردند تا بیش از پیش به شهردار بتازند و او را بیش از آنکه ثمره حضور لیست امید و اصلاح طلبان در شورای شهر تهران بدانند، یک اصولگرا بخوانند. اما این نخستین اظهار نظر شهردار نیست که با واکنش این چنینی منتقدان روبه رو شده است، در ادامه به تعدادی از آنها اشاره میکنیم.
اما اصل ماجرای مسکن مهر چیست؟
پیروز حناچی، در نخستین اجلاس مجمع مشورتی روسای کمیسیونهای شهرسازی و معماری شوراهای اسلامی شهرها و مراکز استانها که روز چهارشنبه 12 تیرماه برگزار شد، گفت: اجرای طرح مسکن مهر طرح قابل قبولی بود که بخشی از اقشار ضعیف را صاحب مسکن کرد و ما میتوانستیم از این طرح از ظرفیت شهرداریها استفاده کنیم. این در حالیست که شهردار تهران روز جمعه 31 خرداد ماه در برنامه تلویزیونی «دست خط» گفت: ما نسبت به مسکن منتقد بودیم؛ بله. اینکه کشور برای مهمترین موضوعی که در سبد خانوار تاثیر دارد برنامه داشته باشد و دولت در این سطح با آن برخورد کند یک فرصت است ولی اینکه چگونه با این موضوع برخورد کنید میتواند تبدیل به یک تهدید شود.
حسن خلیل آبادی، در واکنش به این اتفاق در توییتر خود نوشت: تاييد #مسكن_مهر توسط افراد متخصص، نه تنها سیاسی تلقی میشود، بلکه تمامی پشتوانههای علمی دانشگاهی افراد را هم زیر سؤال میبرد!
البته بعد از واکنشها و انتقادات، شهردار تهران سکوت کرده است و مواضع دیگری اتخاذ نکرده است.
دوچرخه سواری زنان
اندکی از مسکن مهر فاصله بگیریم و به اظهار نظر دیگری برسیم. پیروز حناچی پیش از آنکه به تصدی پست شهرداری تهران برسد، به کمیپن سه شنبههای بدون خودرو پیوسته بود و از دوچرخه استفاده میکرد. حناچی بعد از شهردار شدن همه شهروندان تهرانی را به این کمپین دعوت کرد. او اما در پاسخ به پرسش خبرنگار اجتماعی خبر فوری درباره اینکه دوچرخه سواری زنان از منظر شرعی صحیح نیست و او چه توجیهی برای حضور زنان که نیمی از جامعه هستند دارند، ادعا کرد که قرار است دوچرخههای مشخصی برای زنان تعریف شود. این در حالیست که حناچی به تازگی گفته است،۵۰ درصد فضاهای شهری باید در اختیار زنان قرار گیرد و پارک بانوان که مخصوص دوچرخه سواری زنان است باید در شهر ایجاد شود. تناقض در صحبتهای حناچی از این منظر است که او ابتدا به حضور زنان در تمام فضاهای شهری تاکید میکرد اما اکنون به نظر میرسد که او به حضور زنان حتی در پارکهای بانوان هم قانع شده است.
باید منتظر روزهای دیگر ماند، شهردار تهران پیرامون 9 دی، فضاهای شهری تهران، بدهیهای شهرداری، مدیریت قبلی و ... اظهارات متعددی داشته است، باید دید اظهارات بهشت نشین درباره این مسائل هم در روزهای اخیر تغییر خواهد کرد یا خیر؟