هدف اروپا از طرح اینستکس خرید زمان است/ می خواهند ایران را مدیریت کنند

حمیدرضا آصفی سخنگوی اسبق وزارت امورخارجه کشومان در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،  در رابطه با رویکرد اروپا در قبال عملیاتی کردن سازوکار مالی با ایران خاطرنشان کرد: تصور نمی‌کنم اینستکس کارایی لازم را  داشته باشد و کالا‌های متنوعی را تحت پوشش قرار داده و نیاز‌های اساسی مارا برطرف کند. اما اروپا با طرح این موضوع می‌خواهد تنها جلوی اقدامات احتمالی تهران را گرفته و به اصطلاح زمان بخرند، آنها به دنبال مدیریت ایران هستند. فکر می‌کنم ما غنی سازی ٣.٦٧را افزایش می‌دهیم و همین ذخایر سیصد کیلویی هم بیشتر شود. این‌ها نه مغایر با برجام است نه مغایر با NPT است.

هدف اروپا از طرح اینستکس خرید زمان است/ می خواهند ایران را مدیریت کنند

 وی در خصوص ادعای غربی ها مبنی بر اینکه تهران به دنبال دستیابی به تسلیحات هسته ای است تصریح کرد: فتوای رهبری در این باره روشن است و ایران به دنبال ساخت بمب نیست ولی آن‌ها نگران هستند که ایران غیر قابل مهار شود، چون شاهد غنی سازی ٢٠درصد از سوی ایران بودند و می دانند که شروع کار غنی سازی سخت است ولی تا رسیدن به ٩٩درصد کار سختی نیست،  ضمن اینکه آنها می‌خواهند امریکا را نیز راضی کنند و از فشار امریکا  را نسبت به خود کم کنند.

سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه درباره  اعتبار و کارآمدی ساز و کار مالی اینستکس گفت:  تراکنش مالی باید شفاف سازی شود ما نبایدمردم را در ابهام بگذاریم. باید دید تراکنش مالی چقدر بوده است. هر چند که مقدار این تراکنش به حدی کم است که اروپایی‌ها از بیان مقدار آن خجالت می‌کشند. گام اول آن اگر این بوده و ماه‌ها طول کشیده است گام دوم آن نیز چند ماه طول می‌کشد عمر این برجام هم سر می‌آید. اروپایی‌ها گام‌ها را آرام بر می‌دارند تا وقت را بکشند و بلاتکلیفی ایجاد کنند. به نظرم اروپایی‌ها دیگر جلوتر نمی‌آیند همین اینستکس را گسترده‌تر می‌کنند. حالا ممکن است چند میلیون به چند ده میلیون تبدیل شود.

 

هدف اروپا از طرح اینستکس خرید زمان است/ می خواهند ایران را مدیریت کنند

آصفی درباره نقش پلیس خوب و بدی که سه کشور اروپایی در حال ایفای نقش های آنان هستند نیز تاکید کرد:  بخش بحث پلیس خوب و بداست یک بخش خود ماهیت انگلیس است. آن‌هایی که چهار سال بعد از انقلاب را دنبال کرده اند می‌دانند انگلیس همیشه در کنار آمریکا بوده و بعضی مواقع حتی تندتر بوده است. انگلیس تنها کشوری است که مجلس کشورمان رای به قطع رابطه با آن داده است و یک رای مخالف هم نداشته است. کینه انگلیس نسبت به ایران کمتر از آمریکا نیست. منتهی ظاهر را بهتر نشان می‌دهند. من از رفتار آن‌ها تعجب نمی‌کنم .. تعجب می‌کنم از کسانی که نمی‌توانند رفتار انگلیسی‌ها را به خوبی تجزیه و تحلیل کنند. این کشور هم اکنون  بحث برگزیت را دارد اگر از اتحادیه اروپا خارج شود کشوری تنهاست و رابطه‌اش با آمریکا قوی‌تر خواهد شد در این تردیدی نیست. خروج انگلیس از اتحادیه اروپا این تبعات را دارد. نگرش لندن نسبت به تهران همانند نگرش واشنگتن است. سه کشور   آمریکا انگلیس و کانادا از ابتدای انقلاب اسلامی ، همواره با ایران رفتاری یکسان داشته اند. توقیف نفتکش ایرانی در جبل الطارق به دستور انگلیس و آمریکا بوده است. شاید با دستور مستقیم آمریکا نباشد، ولی انگلیس با آمریکا هماهنگ کرده است. وزیر خارجه اسپانیا که ظاهرا به جای خانم موگرینی خواهد آمد اظهار ناراحتی کرده است. او مواضع مستقل خوبی دارد و تا به حال که این طور بوده و سعودی‌ها و صهیونیست‌ها از مخالفان او هستند. این کشتی در آب‌های سرزمینی جبل الطارق نبوده است بلکه در در آب راه‌های بین المللی بوده است. این اقدام مغایر با حقوق دریاها ست و تنها یک خوش خدمتی به امریکا بوده است و طبیعی است که می‌خواهند فشار را بر رو‌ی ایران زیاد کنند.

انتهای پیام/

برچسب ها:

سیاسی