به گزارش گروه سلامت خبرگزاری فارس، هرروز اخبار مختلفی در حوزه بهداشت و درمان کشور منتشر میشود و مسئولان مختلف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مطالب مختلفی را بیان میکنند. گروه سلامت خبرگزاری فارس هرروز در قالب اخبار سلامت شما مخاطبان را از این خبرها آگاه میکند.
*ثبت فشار خون بیش از ۳۰ میلیون ایرانی
علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزیر بهداشت در پیامی از حضور پرشور مردم و تلاش ایثارگرانه دست اندرکاران بسیج ملی کنترل فشارخون قدردانی کرد.
وی در این پیام، یادآورشد: امروز در سایه حمایتها و پشتیبانیهای رییس جمهوری اسلامی ایران و وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پس از نزدیک به دو ماه تلاش مجدانه و ایثارگرانه جمع بزرگی از زنان و مردان این مرز و بوم حرکت عظیم بسیج ملی کنترل فشارخون با موفقیتی چشمگیر به پایان رسید.
معاون بهداشت وزیر بهداشت اضافه کرد: این بسیج ملی با مشارکت فعال همه وزارتخانهها، سازمان ها، نهادها، نیروهای مسلح، سازمان های مردم نهاد و در یک کلام کل نظام، بدون وقفه و در جای جای کشورمان از دوردست ترین روستاهای مرزی تا مراکز کلان شهرهای کشور به مرحله اجرا در آمد.
رئیسی بیان داشت: ثبت فشارخون بیش از 30 میلیون نفر از هموطنان در این بسیج ملی و آگاه سازی فراگیر و مشارکت فعال مردم برای گام نهادن در مسیر ارتقاء سلامت برگ زرینی است که بر تارک نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران خواهد درخشید.
*٣٣ درصد از بیماران سرطانی دچار اختلالات اضطراب هستند
مریم حضرتی،معاون پرستاری وزیر بهداشت در کنفرانس و سمپوزیوم بینالمللی سایکوانکولوژی با اشاره به اینکه ارایه مراقبت برای بیماران سایکو آنکولوژی یک کار تیمی از رشته های علوم پزشکی است، گفت: باید مدلی برای ارائه خدمت به بیماران سرطانی طراحی شود.
وی با بیان اینکه هدف از مراقبت بیماران سرطانی افزایش کیفیت زندگی بیماران، توانمند سازی بیمار و خانواده است که باید مورد توجه بیشتر قرار گیرد، افزود: در بسیاری از کشورهای دنیا برای مراقبت، مدل های مراقبتی وجود دارد که این مدل ها باعث افزایش دانش بیمار، افزایش ظرفیت تحمل بیمار برای مقابله با بیماری میشود.
معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان اینکه طبق مطالعات٣٣ درصد از بیماران سرطانی دچار اختلالات اضطراب هستند و پرستاران با مدیریت استرس، اصلاح نگرش بیمار، گروه درمانی، خانواده درمانی، مشاوره تلفنی میتوانند به بیماران سرطانی کمک کنند، افزود: تا زمانی که سلامت روان تامین نشود، سلامت بیمار تامین نمیشود و در کشور یک مدل مراقبتی و آموزشی خاصی به صورت مدون و پرستار متخصص سرطان برای بیماران سرطانی نداریم.
حضرتی سیاستگذاری حوزه سرطان را تشریح کرد و گفت: تشکیل کمیته ملی کنترل و پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر، تدوین آییننامه طب تسکینی حمایتی، تدوین دوره های کوتاه مدت سرطان برای پرستاران از برنامههای معاونت پرستاری وزارت بهداشت است.
مرکز تحقیقات روانتنی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با همکاری دانشگاه فرایبورگ آلمان اقدام به برگزاری کنفرانس و سمپوزیوم بینالمللی سایکوانکولوژی، از امروز یکشنبه، به مدت سه روز در ساختمان EDC دانشگاه علوم پزشکی اصفهان کرده است.
در این همایش که دارای امتیاز بازآموزی است، گروههای خون و سرطان، رادیوتراپی انکولوژی، روانپزشکی، روانشناسی، طب تسکینی، داخلی، اطفال، جراحی، نورولوژی، بیهوشی و پرستاری حضور و مشارکت خواهند داشت.
*انجام 1700 پیوند قلب در کشور
مهدی شادنوش، رئیس مرکز پیوند و امور بیماری های وزارت بهداشت در حاشیه بازدید از بیمارستان قلب شهید رجایی تهران و عیادت از یکی از کودکان تازه پیوند شده در بخش اطفال این بیمارستان، اظهار داشت: تیم پزشکی، پرستاری و پیراپزشکی بیمارستان قلب شهید رجایی خدمات بسیار ارزشمندی به بیماران به ویژه بیماران پیوند اعضا ارائه میکنند که موجب رضایتمندی بیماران و همراهان آنها شده است.
وی تصریح کرد: لیست انتظار بیماران برای پیوند اعضا، بسیار بلند است و هر یک از خانوادههای بیماران نیازمند پیوند، چشم انتظار تماس از سوی بیمارستانها برای عمل پیوند اعضا هستند و وظیفه ملت ما که در همه صحنههای ایثارگری و فداکاری، زبانزد هستند را دو چندان میکند.
رئیس مرکز پیوند و امور بیماری های وزارت بهداشت اضافه کرد: امیدواریم که هیچ گاه هیچ اتفاق ناگواری برای هیچ خانوادهای رخ ندهد اما امید داریم که ما به قدری هنرمند و آگاه به شرایط زمان باشیم که در هر حادثهای که یک شکست تلقی میشود، یک پیروزی را رقم بزنیم و اجازه بدهیم آثار و حضور افرادی که از دنیا میروند، باقی بماند.
ر ئیس مرکز پیوند و امور بیماریهای وزارت بهداشت تصریح کرد: باید از سازمان اورژانس کشور که به همت نیروها و امکانات آنها، امسال ماموریتهای مهمی برای پیوند اعضا انجام شد تشکر کنم؛ چراکه تلاش ما این بود که کمترین عضوی که امکان پیوند دارد، به خاک سپرده شود و وزارت بهداشت برنامههای این حوزه را گسترش میدهد تا لیست انتظار بیماران نیازمند پیوند اعضا که حدود 25 هزار است، به کمترین حد رسانده شود.
وی گفت: در کشور تا کنون 1700 پیوند قلب انجام شده که 30 مورد از این پیوندها مربوط به 3 ماهه اول امسال است و بیمارستان قلب شهید رجایی نیز نقش بسیار پررنگی در این زمینه داشته است.
شادنوش با اشاره به انتقال قلب از بدن یک بیمار مرگ مغزی شده در رشت به تهران با همکاری سازمان اورژانس کشور، خاطرنشان کرد: بار قبلی که از رشت قلب را از طریق اورژانس هوایی به بیمارستان امام خمینی(ره) منتقل کردیم، این انتقال در 56 دقیقه انجام شد اما این بار زمان به 50 دقیقه کاهش پیدا کرد و زمان طلایی برای پیوند قلب، 4 ساعت است اما به اذعان پزشکان و جراحان، در بهترین شرایط، قلب از رشت به تهران منتقل شد و از کیفیت آن کاسته نشد بلکه این ماموریت در سطح استانداردهای جهانی بود و تلاش میکنیم که این ماموریت را در گزارشهای جهانی حتما اعلام کنیم.
وی با بیان اینکه در حال تدوین نرم افزار هوشمند انتقال عضو هستیم، افزود: با این سیستم، تمام اطلاعات مورد نیاز در ترابری اعضا، گردآوری میشود و این امکان را خواهیم یافت که در کوتاه ترین زمان ممکن، عضو یا اعضا را از محل اهدا به محل گیرنده عضو منتقل کنیم و این کار پیچیده و دشواری است که نیازمند مشارکت و هماهنگی دستگاههای مختلف است و در سال 98 که 3 عضو برای اهدا، منتقل شد، هماهنگی بسیار خوبی بین سازمانهای مختلف شکل گرفت که نیازمند تقدیر است.
رئیس مرکز پیوند و امور بیماریهای وزارت بهداشت از بیمارستان قلب شهید رجایی تهران به عنوان یکی از بهترین و پرافتخارترین بیمارستانهای کشور و منطقه یاد کرد و گفت: این بیمارستان از دیرباز منشا خیر و برکات زیادی برای حوزه سلامت کشور بوده است و امروز هم در یکی از بهترین شرایط از نظر پیوند قلب، قرار دارد.
انتهای پیام/