حیرت دانشمندان در مورد ماهیت ستاره‌های کم نور شونده

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از نیواطلس، ستاره شناسان چند سال قبل از شناسایی ستاره ای خبر دادند که نور آن به شیوه ای عجیب و غیرقابل توضیح کاهش می یابد. تلاش های چند سال اخیر برای کشف علت این موضوع کماکان ناکام مانده است.برخی محققان علت این موضوع را وجود ساختار فضایی بزرگ و ناشناخته ای در کنار این ستاره دانستند که باعث کاهش نور ساطع شده از آن می گردد.

 

اما این توضیح همه ستاره شناسان را قانع نکرده است. برخی پژوهشگران دیگر معتقدند علت این مساله وجود خوشه ای از ستاره های دنباله دار است که بر میزان نور ستاره یادشده تاثیر می گذارد. اما برخی ستاره شناسان به تازگی متوجه شده اند این پددیه عجیب محدود به یک ستاره نیست.

بررسی های ناسا و محققان دانشگاه کلتک نشان می دهد یک سیستم ستاره ای گسترده وجود دارد که نور آن به طور تصادفی و بدون منطق خاصی کاهش می یابد وهیچ یک از توضیحات موجود برای پاسخ به این سوال قانع کننده و کافی نیست.

سیستم ستاره ای شناسایی شده که دچار این وضعیت است، EPIC 249706694 نام دارد و متشکل از دو ستاره است که در کنار یکدیگر قفل شده اند و بررسی وضعیت تابش آنها در مدت 87 روز حاکی از آن است که میزان نور آنها به طور تصادفی 28 بار کاهش یافته است.

این کاهش ها فاقد هرگونه منطق قابل درک بوده، ولی برخی ستاره شناسان علت این مساله را عبور سیاره ای از جلوی این ستاره ها دانسته اند. در مقابل برخی ستاره شناسان دیگر می گویند عدم نظم در وقوع این رویداد نشان می دهد رویداد یادشده را نمی توان بدین شیوه توضیح داد و باید بررسی های بیشتری در این مورد انجام داد.

انتهای پیام/