به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، به نقل از سازمان خواروبار جهانی،علیرغم افزایش قیمت ذرت در ماه ژوئن، افت قیمت محصولات لبنی و روغنهای گیاهی توانست تاحدی تأثیر ناشی از افزایش قیمت ذرت را جبران کند و در نتیجه شاخص قیمت مواد غذایی فائو در ماه ژوئن سال 2019 میلادی تقریبا ثابت ماند.
شاخص قیمت مواد غذایی فائوکه تغییرات ماهانه قیمتهای مواد غذایی در سطح تجارت بینالمللی را میسنجد، در ماه ژوئن سال 2019 برابر با عدد 173 بود که 0.3 درصد کمتر از ماه پیش از آن (مِی) بوده است.
با این حال، شاخص قیمت غلات فائو در ماه ژوئن 6.7 درصد رشد داشته است. این رشد قیمت به خاطر محدودیت صادرات ذرت از سوی صادرکنندگان آمریکایی بوده است، این محدودیت اثراتی جانبی بر افزایش قیمت گندم نیز داشته است. اما قیمت برنج تا حد زیادی ثابت مانده است.
شاخص قیمت شکر در ماه ژوئن نسبت به ماه پیش از آن 4.2 درصد افزایش داشته است، مسئلهای که تا حد زیادی متأثر از افزایش نرخ برابری «ریال برزیل» در مقابل دلار آمریکا بوده است.
اما در مقابل، شاخص قیمت محصولات لبنی کاهشی 11.9 درصدی داشته است که اولین کاهش طی پنج ماه گذشته بود. این کاهش قیمت به علت کاهش تقاضای بازار برای پنیر و کره بوده است.
آمارهای فائو همچنین نشان دهنده کاهش 1.6 درصدی شاخص قیمت سبزیجات در ماه ژوئن است. در این دستهبندی، قیمتهای روغن پالم و سویا در پی کاهش تقاضای جهانی برای واردات این دو محصول و پیشبینی عرضه فراوان آن، کاهش داشته است.
شاخص قیمت مواد گوشتی نیز طی ماه ژوئن در مقایسه با ماه پیش از آن 1.5 درصد افزایش داشته است. این افزایش قیمت ناشی از تقاضای زیاد برای واردات تخم مرغ، گوشت ماکیان و دیگر محصولات گوشتی از سوی کشورهای شرق آسیا بوده است.
پیشبینی جدید فائو از تولید غلات در سال 2019 میلادی
فائو در گزارشی دیگر از افزایش 1.2 درصدی تولید جهانی غلات در سال 2019 میلادی خبر داد. فائو پیش بینی کرد که تولید جهانی غلات در سال آینده میلادی به 2 میلیارد و 685 میلیون تن افزایش یابد.
طبق پیشبینی فائو ، تولید جهانی گندم در سال آینده میلادی با افزایشی 5.6 درصدی به 771 میلیون تن خواهد رسید که تا حد زیادی ناشی از افزایش تولید گندم در هند است. همچنین فائو در پیشبینی خود از ثابت ماندن میزان تولید جهانی برنج در سال آتی (516 میلیون تن) در مقایسه با سال جاری میلادی خبر داد.
فائو همچنین از افزایش 2 درصدی میزان تجارت جهانی غلات و رسیدن آن به 415 میلیون تن خبر داد. بنا به اعلام فائومیزان تجارت جهانی گندم با سرعتی تقریبا دوبرابر این میزان در حال افزایش است.
انتهای پیام/