جیغ‌هایی که «گاندو» درآورد

به گزارش مشرق، سریالی ۳۰ قسمتی با موضوعی منحصر به فرد و غریب که هم ارتباط دامنه‌دار خواهرزاده یک مدیر اجرایی با شبکه پیچیده جاسوسی و انتقال انبوه اسرار در آن محرز شده، هم مدیر سر کار است و دنده‌پهنی می‌کند و برای قوه قضائیه هم شاخ و شانه می‌کشد و قسمت‌های حساس آن، هنگام پخش در اثر فشار و ملاحظات، زیر تیغ سانسور رفته است .

بیشتر بخوانید:

پاسخ مدیرکل روابط عمومی صداوسیما به حملات علیه گاندو

فیلم/ تقوای تهیه‌کننده"گاندو"از نگاه دو مسئول وزارت خارجه!

شباهت سریال گاندو با آژانس شیشه‌ای

چرا شکار گاندو بزرگتر از شکار تریتون است؟


جواد افشار کارگردان این سریال تلویزیونی به این نکته‌ اشاره کرد «افسوس خوردم اجازه ندادند واو به واو این کار پخش شود و همه «گاندو» به نمایش درآید.» اما اتفاق خوب در جریان این سریال تلویزیونی نظر و دیدگاه همه سلیقه‌ها و افکار متفاوت بود که همه درباره «گاندو» صحبت کردند به تعبیر افشار، «ضدگاندوها» هم «گاندو» را دیدند.


کارگردان سریال «گاندو» گفت: افسوس خوردن به خاطر حذف بخش‌هایی از «گاندو» جای خود، اما خوشحالم این کار پخش شد و موجبات گردهمایی مردم را پای تلویزیون فراهم کرد. این کار اقشار و اندیشه‌های مختلف و افکار متضاد را در راستای یک مطالبه به حق مردمی همسو کرد. این یک دستاورد بزرگ رسانه‌ای به حساب می‌آید.


از تهدید بازیگر سریال تا توهین‌های آشنا به سازندگان


علیرام نورایی یکی از بازیگران گاندو است که پس از حضور در این سریال ضد جاسوسی مورد حمله و حتی تهدید قرار گرفته که البته واکنش او به این حملات هم جالب توجه بود. وی معتقد است وقتی در این سریال ضد جاسوسی مورد حمله و تهدید قرار می‌گیری یعنی اینکه مسیر درستی است.


نورایی با بیان اینکه به چه‌کسی برمی‌خورد و چه‌کسی دردش می‌آید که راجع به انگلیس بد گفته شود، تصریح کرد: اینها همیشه سؤالات بزرگی است به من بعد از «گاندو» پیغام‌های تهدیدآمیز می‌رسد؛ یعنی اینکه مسیر درستی است.


وی در واکنش به برخی سایتهای معلوم‌الحال و صفحات برخی عناصر ضد انقلاب خارج نشین که وی را مزدور رژیم خطاب کرده‌اند گفت: من دارم از این مردم عشق می‌گیرم تویی که من را محکوم می‌کنی به وطن‌فروشی و مزدور رژیم، من مزدور کدام رژیم باشم تو حالت خوب می‌شود؟ تو مزدور چه‌کسی هستی؟


اما حسام‌الدین آشنا که تقریبا از ابتدای پخش این سریال عصبانیت خود را با توئیت پراکنی و فضاسازی علیه این سریال نشان داده بود ، به جای سرافکندگی و ابراز شرمساری از ملت ایران به خاطر این پرونده خفت بار جاسوسی ، این بار در توئیتی توهین آمیز خطاب به سازندگان این سریال نوشت: «دولت نه اجازه و نه پول دارد که سریال بسازد. صدا و سیما هم پول ندارد سریال بسازد ولی گویا جای دیگری هست که برای تضعیف نهاد دولت هم پول فراوان دارد ، هم مجوزها و مشوق‌های لازم را دریافت کرده است و هم می‌تواند صدا و سیما را الزام به پخش کند، با گاندو گنده نمی‌شوید»


توئیتی که البته با واکنش تهیه‌کننده این سریال مواجه شد. مجتبی امینی در توئیتی خطاب به حسام‌الدین آشنا نوشت:« جناب سرهنگ آشنا؛ همه می‌دانند مؤسسه‌ای مزین به نام سید شهیدان اهل قلم؛ سید مرتضی آوینی چیست و کجاست؟ اما همه نمی‌دانند یک روحانی ترک لباس کرده که از مدیران ارشد امنیتی سابق وزارت اطلاعات بوده در حوزه فرهنگ و هنر چه می‌کند و به دنبال چیست؟»


موسوی: اگر به ما می‌گفتند اسناد بیشتری در اختیارشان می‌گذاشتیم!


در این میان اما واکنش وزارت امور خارجه به این سریال نیز در نوع خود عجیب و قابل تامل بود. سیدعباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه دیروز در نشست خبری با اصحاب رسانه در واکنش به «گاندو» و خصوصاً قسمت‌های اخیر این سریال تلویزیونی گفت: ما مانده‌ایم چه بگوییم. آنچه درباره وزیر امور خارجه و سایر همکاران پخش می‌شود، چندان با واقعیت همخوانی ندارد و اسناد مکاتبات و همکاری‌ها موجود است و اگر می‌خواستند اسناد را ارائه می‌دادیم تا سریال واقعی‌تر شود. من هم این سریال را دیده‌ام از نظر جلوه‌های ویژه فیلم خوبی است ولی اگر تقوا هم در آن وجود داشت بهتر بود.


موسوی اضافه کرد: اینکه آقای ظریف گفته‌اند من کلاً وقت نگاه‌کردن تلویزیون را ندارم. من مطلع هستم که ایشان از وقتی صبح‌ها بیدار می‌شوند کلاً وقت روشن‌کردن تلویزیون را ندارند؛ به‌طور کلی نه به شبکه‌هایی که در خانه خودشان پخش می‌شود و نه شبکه‌های خانه‌های همسایه را نگاه می‌کنند. جواد افشار در واکنش به این گفته‌ها، تصریح کرد: «ای کاش از ابتدا همکاری بیشتری می‌کردند تا شائبه‌های این چنینی بوجود نیاید. آن روزی که می‌گفتم سعه‌صدر داشته باشید؛ ‌ای کاش با سعه‌صدر برخورد می‌کردید هم عملکرد بهتری داشتیم و هم شائبه‌ای بوجود نمی‌آمد.»


گرچه سخنگوی وزارت امورخارجه پاسخ نداد که کدام بخش از این سریال را مصداق بی‌تقوا دانسته، اما پیش از این عباس عراقچی معاون سیاسی وزارت امور خارجه در اظهارنظری درباره موسسه سازنده این سریال و تهیه‌کننده آن گفته بود که آقای مجتبی امینی در موسسه شهید آوینی کارهای با تقوایی می‌سازد.


از سوی دیگر جواد افشار کارگردان این مجموعه نیز در واکنش به بخش اول اظهارات موسوی ، تصریح کرد: «ای کاش از ابتدا همکاری بیشتری می‌کردند تا شائبه‌های این چنینی بوجود نیاید. آن روزی که می‌گفتم سعه‌صدر داشته باشید؛‌ای کاش با سعه صدر برخورد می‌کردید هم عملکرد بهتری داشتیم و هم شائبه‌ای بوجود نمی‌آمد.»


واکنش جیسون رضائیان و همسرش به گاندو


از سوی دیگر جیسون رضاییان و یگانه صالحی همسر او به‌عنوان سوژه اصلی داستان این سریال که در پوشش خبرنگار برای سازمان جاسوسی آمریکا (CIA) فعالیت می‌کرد، در پی کامنت‌های گسترده کاربران فضای مجازی ذیل پست‌های اینستاگرامشان، پس از مسدود کردن کامنت‌های صفحه مجازی خود، اقدام به خصوصی کردن صفحه شخصی‌شان در اینستاگرام کردند.


آنچه درباره جیسون رضاییان و با نام «مایکل هاشمیان» در این سریال پخش شده بود ، سبب شده است بخشی از مردم به صفحه اینستاگرامی او بروند و با الفاظی مانند «خائن»، «جاسوس»، «گاندورو ببین»، «جیسون شبکه سه رو ببین» و... از او استقبال کنند!


 جالب آنکه سریال گاندو پخش شده در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران نیز م.ب روزنامه‌نگار فراری مقیم لندن را نیز وادار به واکنش کرد، وی در توئیتر خود نوشت: «چهار بخش از سریال گاندو را دیدم افسوس خوردم برای رئیس و محمد که هنر بازیگریشان نثار چه هدفی شد. در حقیقت سقف توان تندروها و جناح مصباح آشکار شد. چراغ و هویت و امپراتوری دروغ .»


 البته این هنر جمهوری اسلامی است که اپوزیسیون فراری و نمک گیر ملکه انگلیس را هم وادار کرده، بنشینند و سریال مستند و جذابی مثل گاندو را تماشا و تبلیغ کنند؛ ولو اینکه بد و بیراه بگویند.


یکی از سایت‌های ضدانقلاب نیز در مطلبی نعل وارونه زده و مدعی شد جمهوری اسلامی با فیلم و سریال درپی تحریف تاریخ است! نویسنده در آسمان ریسمان بافی خود سریال گاندو را به کیهان ربط داده و نوشته است: «یکی از شخصیت‌ها در «ماجرای نیمروز» اسدالله لاجوری یا به تعبیر رهبر جمهوری اسلامی «مرد پولادین» بود. در مجموعه تلویزیونی «گاندو» نسل بعدی امنیتی‌های «پولادین» معرفی می‌شود: حسین عبدی، رئیس تیم امنیتی که ما به ازای بیرونی ندارد و حداکثر ستون‌نویس کیهان شریعتمداری را به یاد می‌آورد.»


چرا شکار گاندو بزرگ‌تر از شکار تریتون است؟


باید به کارگردان و بازیگران سریال گاندو و همچنین پاسداران گمنامی که هیبت سرویس جاسوسی سیا را با انهدام شبکه جاسوسی آن فرو ریختند، آفرین گفت .


عظمت سرنگون کردن پهپاد پیشرفته تریتون MQ-۴C را همه فهمیدند اما بزرگ‌تر و پیچیده‌تر از آن، رصد شبکه پیچیده و گران‌قیمت جاسوسی آمریکاست. و مهم‌تر از آن، جراحی سخت و دقیق و ظریف این شبکه چسبیده به برخی مدیران و دولتمردان.


جالب است بدانیم همین روزنامه‌نگاری فراری که از ضرب شست اطلاعات سپاه به سازمان سیا رو تُرُش کرده، هنگام ضربت ذوالفقار (ضربت موشکی) سپاه پاسداران به مقر داعش در دیرالزور، برای اینکه از قافله جا نماند و با مردم همرنگی کند، ابراز حمایت و تظاهر به استقبال کرده بود.اما خرج انفجاری و ضریب نفوذ گاندو چه قدر بالا بوده است که مستخدم شبکه دولتی انگلیس هم نتوانسته آن را هضم و همرنگ‌نمایی کند. باید دید گاندوهای جدید چه کسانی هستند و کی و چگونه شکار می‌شوند؟
 

برچسب ها:

سیاسی