ایران آخرین رتبه بهره‌وری در آسیا را دارد/ تعطیلات ایرانی‌ها یک ماه از خارجی‌ها کمتر است!

ایران آخرین رتبه بهره‌وری در آسیا را دارد/ تعطیلات ایرانی‌ها یک ماه از خارجی‌ها کمتر است!تجربه جهانی در خصوص تعطیلات پایان هفته می‌گوید، دو روزه شدن تعطیلات به افزایش نشاط و شادابی و توسعه گردشگری و همچنین بهره‌وری بیشتر در امور اقتصادی و اجتماعی منجر می‌شود؛ اما با وجود اینکه دست اندرکاران و تصمیم سازان کشور از این موضوع اطلاع دارند، ترجیح می‌دهند موضوع را مسکوت بگذارند!

به گزارش «تابناک»؛ این در حالی است که دو روز تعطیلی در کشور به صورت نامنظم و گزینشی در حال اجراست و هم اکنون نیز بسیاری از ادارات و نهاد‌ها در پایتخت این دو روز تعطیل اند، ولی در نقاطی از کشور از این تعطیلی ها لحاظ نمی شود و یا ناقص در حال اجرای آن هستند.

با این حال، نمایندگان مجلس طرحی را تدوین کرده اند تا تعطیلی پنجشنبه‌های تهران به شهر‌های دیگر هم سرایت کند؛ به عبارت دیگر، یک گام به تعطیلات دو روزه آخر هفته نزدیک‌تر شوند.

اسماعیل بابایی، نماینده سیاهکل در این باره می گوید: با «یک بام و دو هوا» نمی‌شود کشور را اداره کرد. نمی توان پایتخت کشور را پنجشنبه‌ها تعطیل کرد و سایر استان‌ها مشغول کار باشند. پایتخت یک کشور، تسهیل کننده کار‌ها در سایر استان‌هاست، ولی عملا با تعطیلات ادارات تهران، کار در دیگر مراکز مختل می شود. به همین دلیل، ما پیشنهاد دادیم تا تعطیلات این روز به سایر نقاط کشور نیز تسری یابد.

وی در ادامه افزود: بررسی‌های میدانی در این باره نشان می‌دهد، تنها چند کشور انگشت‌شمار به تعطیلات یک روزه آخر هفته بسنده کرده اند، البته ایرادات وارده به طرح این بوده که تعطیلات مناسبتی در ایران بیش از حد است؛ اما با یک حساب سرانگشتی، می‌توان دریافت که هنوز میانگین تعطیلی‌ها در ایران حدود یک ماه از سایر کشور‌ها کمتر است.

با این حال برخی‌ بر این باورند که زیرساخت‌های لازم در کشور برای این حجم از تعطیلات وجود ندارد و شاید نه تنها باعث ایجاد نشاط در کشور نشود، بلکه باعث برخی آسیب‌ها نیز گردد.

البته برخی از نمایندگان مجلس مخالف جدی این طرح هستند و معایب بسیاری برای آن برمی شمارند. نصرالله پژمانفر، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس ـ که پیشتر در گفت‌وگو با تابناک به دلایل مذهبی با تعطیلی روز شنبه مخالفت کرده بود ـ اکنون با تعطیلی پنجشنبه ها نیز مخالف است.

این نماینده مجلس گفته است: طرح دو روز تعطیلی باعث کاهش خدمات رسانی به مردم می‌شود؛ البته هرچند شاید دو روز تعطیلی باعث شود، فرصت مسافرت به برخی داده شود، ولی باید نگاه ما این باشد که خدمات بهتری به مردم بدهیم.

اما برخی‌ نیز به دلایل اقتصادی مخالف تعطیلات دو روزه هستند و بر این باورند که ممکن است به تولید ناخالص کشور آسیب وارد شود. علی کرد، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در این باره گفته است: هر چقدر روز‌های کاری بیشتر باشد، به نفع مردم و اقتصاد است. ایران یکی از پنج کشور جهان با بیشترین ساعات کاری است. از سوی دیگر، بهره‌وری در آن، یک دوم تا یک سوم بهره‌وری در بین کشور‌های توسعه یافته است؛ به این معنا که بالا بودن ساعت کاری الزاما به بهره‌وری بیشتر منجر نمی‌شود و حتی باعث می‌شود، کاهش زیادی هم داشته باشیم.

طبق اعلام پورخردمند، مدیرعامل انجمن توسعه بهره‌وری ایران، به طور میانگین در بین ۲۰ کشور آسیایی عضو سازمان بهره‌وری آسیا، بهره‌وری نیروی کار در ایران، آخرین رتبه را داشته و عامل اصلی آن را فعالیت‌های بی ارزش که به وفور در ایران وجود دارد، دانسته است.

اما موضوع دیگر که باعث شده تا تعطیلات روز پنجشنبه با مخالفت‌هایی روبه رو شود، این است که تعطیلات روز جمعه و دو روز تعطیلی شنبه و یکشنبه در اروپا باعث شده تا فعالان اقتصادی عملا سه روز از هفته را از دست بدهند و اکنون اگر روز پنجشنبه را نیز به آن اضافه کنیم، عملا با یک نوع خودتحریمی مواجه خواهیم بود که چهار روز از هفت روز هفته را از آن‌ها می‌گیرد. به همین دلیل، این موضوع به یک کلاف سردرگم تبدیل شده و شاید یکی از دلایلی که هنوز دولتمردان و نمایندگان ترجیح می‌دهند، به موضوع ورود نکنند، همین عامل باشد.

برچسب ها:

مجلس