بخش تعاون سهام 18 بنگاه دولتی بورسی را خریداری کند/ دولت باقیمانده بنگاه‌ها را واگذار می‌کند

به‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی امروز در همایش روز جهانی تعاون در تهران با بیان اینکه دولت می‌خواهد امسال باقیمانده سهام خود در 18 شرکت بورسی را که عدد قابل توجهی است واگذار کند، گفت: بخش تعاون می‌تواند با تشکیل شرکت‌های تعاونی سهامی عام و فراگیر و یا با تشکیل کنسرسیومی از شرکت‌های تعاونی موجود، عمده این شرکت‌های دولتی که سودده هستند را خریداری کند.

وزیر اقتصاد گفت: در هیات واگذاری مقرر کردیم که سهام دولت در این 18 بنگاه بزرگ بورسی به صورت اقساطی نباشد، بلکه به صورت نقدی و یکجا و بلوکی واگذار می‌شود.

* اگر خریدار نقدی نبود سهام شرکت‌های دولتی از طریق صندوق‌های بورسی واگذار می‌شود

وی گفت: اگر خریداری به روش نقدی و یکجا نبود، آن موقع هیات واگذاری تصمیم می‌گیرد که روش واگذاری را تغییر دهد و از طریق صندوق‌های بورسی قابل معامله یا به اصطلاح ETF واگذار کند.

دژپسند گفت: اگر به مذاکرات قانون اساسی دقت کنیم، بخش تعاون به عنوان یک بخش ویترینی و نمایشی نیست، بلکه مرحوم شهید بهشتی اعتقاد داشت با بخش تعاون می‌تواند مدل جدیدی از اقتصاد مردمی که به عدالت نزدیک‌تر است اجرا کنیم و اکنون بخش تعاون یکی از سه بخش اقتصاد کشور در کنار بخش دولتی و خصوصی در قانون اساسی وجود دارد.

* دولت پیش پای بخش تعاون برای خرید بنگاه‌ها فرش قرمز پهن می‌کند

وزیر اقتصاد اظهار‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ داشت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌: برای خرید سهام دولت در 18 شرکت بورسی دولتی می‌توان شرکت‌های تعاونی با 5-4 هزار عضو تشکیل داد که قدرت خرید این بنگاه‌ها را داشته باشد که البته دولت هم کمک می‌کند و برای تعاونی‌های فراگیر فرش قرمز پهن می‌کند ولی این کار مستلزم این است که کارهای اداری و تشکیل این شرکت‌ها انجام شود.

وی افزود: روش دیگر این است که کنسرسیومی از شرکت‌های تعاونی موجود تشکیل شود که بتواند سهام دولت در شرکت‌های بورسی را خریداری کند و آن موقع سهم بخش تعاون به جای اینکه با منت یک درصد رشد کند، به صورت واقعی رشد پیدا خواهد کرد.

دژپسند گفت: شبکه گسترده تعاونی‌ها می‌تواند در مقابله با هدف دشمن در تحریم‌ها قرار گیرد زیرا دشمن می‌خواهد معیشت مردم را تحت تاثیر‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ قرار دهد در حالی که شبکه توزیع تعاونی می‌تواند جامعه را از نظر کالاهای اساسی تامین کند.

* دولت باقیمانده بنگاه‌های خود را هم  واگذار می‌کند

وزیر اقتصاد همچنین گفت: دولت قصد دارد باقیمانده بنگاه‌های غیربورسی خود را هم به روش‌های مختلف ازجمله روش اجاره به شرط تملیک و یا روش واگذاری مدیریت و یا روش ترکیبی هم واگذاری مدیریت و هم اجاره به شرط تملیک واگذار کند که اولویت ما این است که بخش تعاون بتواند این شرکت‌ها را خریداری کند.

وی با بیان اینکه عمده شرکت‌های پالایشی دولتی در بورس، شرکت‌های سودده هستند، گفت: حضور در این شرکت‌ها حتما برای بخش تعاون شیرین خواهد بود و اگر نمی‌توانید شرکت سهامی عام فراگیر تشکیل دهید، کنسرسیومی از تعاونی‌ها را شکل دهید.

به گزارش فارس، امروز با حضور دژپسند وزیر اقتصاد از دو سامانه «مهتا» و «باتا» که مربوط به سامانه توزیع کالاهای اساسی و سامانه الکترونیکی کردن شرکت‌های تعاونی است در محل سالن مولوی مرکز همایش‌ها رونمایی شد.

انتهای پیام/‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌

برچسب ها:

اقتصادی