به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، هادی احمدی مدیرکل دفاتر حفظ و احیای بناها و بافتهای تاریخی در نشست خبری گرامیداشت دومین سال ثبت جهانی شهر تاریخی یزد گفت: البته ثبت جهانی این شهر پایان راه نیست و نگهداشت آن خیلی سختتر است و وظیفه ما را نیز در قبال حفظ این شهر دو چندان میکند.
وی گفت: در حال حاضر ما 20 درصد بیشتر از داستان یزد و نحوه شکلگیری آن نمیدانیم و 80 درصد آن هنوز ناشناخته است.
مدیرکل دفاتر حفظ و احیای بناها و بافتهای تاریخی افزود: مشکلی که در بسیاری از نقاط کشور داریم و انرژی زیادی میگیرد جلوگیری از کارهایی است که به نام توسعه در خیلی از جاها اتفاق می افتد و اگر کمک اصحاب رسانه نباشد در این جدال شکست میخوریم.
وی بیان داشت: ما از بعضی از مسئولان میخواهیم که در بخشهای تاریخی لطفا اقدامی انجام ندهند و این بزرگترین اقدام آنها و خدمت به مردم خواهد بود.
احمدی گفت: ما در حال حاضر در شرایط تحریمهای اقتصادی قرار داریم که باید گفت که این تحریمها نیز بالاخره به پایان میرسد و شهر جهانی یزد از خیلی از شهرهای جهان مهمان خواهد داشت.
وی افزود: ما باید از فرصت تحریمها استفاده کنیم و اینکه چطور با گردشگر برخورد کنیم خیلی مهتمر از ایجاد پارکینگ برای گردشگران است.
مدیرکل دفاتر حفظ و احیای بناها و بافتهای تاریخی گفت: ما اولین شهر جهانی کشور را به عنوان شهر تاریخی یزد ثبت کردیم و شهر شوش و بم نیز قابلیتهای اینکه تبدیل به ثبت جهانی شوند را دارند.
احمدی درباره اعتبارات استان یزد اظهار داشت: امسال شهر یزد یک ردیف ملی و استانی دارد که حدودا 6 میلیارد تومان بودجه این استان است و حدود 2 میلیارد تومان بودجهای برای پایگاه یزد تخصیص یافته است.
وی درباره کمکهای بینالمللی گفت:ما کشور عقب افتاده و کم برخورداری نیستیم و اگر در موارد بحران قرار داشته باشیم کمکهایی از طریق یونسکو پرداخت میشود. به عنوان مثال امسال یک و نیم میلیون یورو با دانشگاه یزد در خصوص یکسری از ضوابط این شهر از سوی یونسکو اختصاص یافته است.
انتهای پیام/