بیلبوردهای تبلیغات شهری چقدر برای مشتریان آب می‌خورد؟/ از فتح تا چمران مسأله این است !!

filemanager/7/siasi/b15
این روزها آمار متفاوتی از اجاره تابلوهای تبلیغات سطح شهر به گوش می‌رسد، آماری که احتمالا خیلی هم دقیق نیستند اما واقعا بیلبوردها چه قدر هزینه دارند؟

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبر فوری، بعید است که تا به حال هنگام عبور از خیابان سربه هوایی نکرده باشید و رنگ و لعاب تابلوهای تبلیغات سطح شهر، چشمتان را نوازش نکرده باشد. بعید است که تابه حال «دو دوتا چارتا» نکرده باشید و فکر نکرده باشید که برندها برای یک تبلیغ ساده در یک خیابان پرتردد چه میزان هزینه کردند. این روزها آمار متفاوتی از اجاره تابلوهای تبلیغات سطح شهر به گوش می‌رسد، آماری که احتمالا خیلی هم دقیق نیستند اما واقعا بیلبوردها چه قدر هزینه دارند؟

چه کسی مسئول این بیلبوردهاست؟

شاید برایتان سوال شده باشد که مالکیت تابلوهای تبلیغاتی که به بیلبوردها موسوم هستند با چه کسی است. طبق آخرین آمار تمام سازه‌های تبلیغاتی با سازمان زیباسازی است. سازمان زیبا سازی اما با برگزاری مزایده‌ای، سازه‌ها را در اختیار شرکت‌های مختلف قرار می‌دهد. شرکت‌های تبلیغاتی از آنجا که هزینه‌ای را صرف گرفتن این بیلبوردها در همان مزایده برای اجاره از سازمان زیباسازی کرده‌اند، باید این مبلغ را تأمین کنند، در نتیجه آنها با قیمت‌های چند صد میلیونی اقدام به دربافت تبلیغات می‌کنند. همین موضوع است که باعث می‌شود تابلوهای چند صد میلیونی فقط در انحصار شرکت‌های متمول و بزرگ بماند. 

شرکت ها می‌توانند ارقام عجیب پیشنهاد دهند؟

 شرکت‌ها نمی‌توانند ارقام عجیب و خارج از بازار را پیشنهاد کنند. البته که این بازار هم فقط در انحصار شرکت‌ها طرف قرارداد سازمان زیباسازی نیست و بسیاری از شرکت‌های تبلیغاتی دیگری هم هستند که می‌توانند واسطه‌ای برای گرفتن تبلیغ و رابط میان شرکت‌های زیر مجموعه سازمان زیباسازی و مشتری‌ها باشند. 

هزینه تبلیغات چه قدر است؟

با بررسی‌هایی که خبرنگار خبر فوری در سایت‌های شرکت‌هایی که متولی اجاره بیلبوردها در پایتخت هستند انجام داده است، قیمت‌های اجاره ماهیانه ارائه شده توسط آن‌ها متنوع است، این شرکت‌ها صرفا نرخ‌ها را بدون طراحی تبلیغ محاسبه کردند. به گواه همین آمار هزینه تبلیغ در بیلبورد متصل به پل عابر بزرگراه چمران، مقابل نمایشگاه بین المللی، شرق به غرب 380 میلیون تومان برای مشتری هزینه بر می‌دارد. البته ناگفته نماند که این بیلبورد سه وجه دارد و این نرخ فقط برای یک وجه آن است. به گواه تعرفه‌های سال 98، هزینه بیلبورد متصل به پل هوایی  بزرگراه مدرس، تقاطع همت، شمال به جنوب (پل اول)، حدود 220 میلیون تومان تمام خواهد شد. این در حالیست که هزینه تبلیغات در بیلبورد – افقی متصل به بزرگراه همت، شرق به غرب، نرسیده به ورودی شهرک غرب هم حدود 285 میلیون تومان تمام خواهد شد. از دیگر تابلوهای پر هزینه می‌توان به تابلوی پل عابر بزرگراه همت، مقابل بیمارستان میلاد (مکانیزه)، غرب به شرق اشاره کرد. هر ماه اجاره این تابلو چیزی حدود 240 میلیون عاید شرکت‌های متولی اجاره بیلبورد خواهد کرد. اما همه تابلوها این قیمت نیستند، به طور کلی هرچه به از عرض خیابان کاسته شده و از مرکز پایتخت فاصله می‌گیریم از صفر جلوی هزینه‌ها کاسته می‌شود. به طور مثال شما می‌توانید با حدود 30 میلیون تومان در محدوده جنوب به شمال، قبل از پل بزرگراه فتح، مجاور پل راه آهن، ضلع جنوب شرقی تابلویی به صورت ماهیانه اجاره کنید. 

چه عواملی در قیمت بیلبوردها موثر است؟

شرکت‌های تبلیغاتی معتقدند هرچه خیابان وسیع تر باشد و حجم ترافیکی آن بیشتر قیمت اجاره تابلو بیشتر خواهد بود. این به آن دلیل است که افراد در ترافیک فرصت بیشتری برای تماشای تبلیغ و احتمالا مجاب شدن به استفاده از آن را خواهند داشت. از طرف دیگر طبقه بندی بیلبوردها بر اساس سن، جنسیت، میزان درآمد و سطح تحصیلات مخاطبینی که در معرض بیلبورد تبلیغاتی قرار میگیرند و یا از کنار آن عبور می کنند هم محاسبه خواهد شد. به طور مثال در مناطق بالای شهر تهران، بیشتر کالاهایی روی بیلبورد قرار می‌گیرند که گران ترند و احتمالا افراد ساکن در آن نواحی از پس خرید ان بر می‌ آیند. این بیلبوردها معمولا قیمت بالاتری هم دارند.

برچسب ها:

اجتماعی