به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، مطالعات جدید محققان نشان میدهد، یک گیاه معروف به نام «کراتوم» که به طور فزایندهای برای درمان ترک اعتیاد و درد مورد استفاده قرار میگیرد، ایمن نیست.
براساس گزارش «آسینایج»، کراتوم یک درخت گرمسیری و مکمل گیاهی است که در تایلند، فیلیپین و دیگر نقاط آسیای جنوب شرقی رشد میکند؛ مردم این مناطق در طول چند دهه است که برگهای تلخ این گیاه را به عنوان دارویی برای درمان دردها مورد استفاده قرار میدهند.
طبق گزارشات اعلام شده، مواد شیمیایی فعال در این گیاه بر روی گیرندههای اوپیوئید عمل میکند.
«ویلیام اگلستون» پزشک بالینی دانشگاه «بیانگموت» به همراه تیم خود در مطالعهای خواص و عوارض کراتوم را مورد بررسی قرار داد.
وی گفت: اگرچه کراتوم همانند دیگر اوپیوئیدهای تجویز شده قوی نیست اما هنوز بر روی بدن انسان تاثیر میگذارد. اوپیوئیدها ترکیبات شمیایی طبیعی و صنعتی مسکنها هستند.
اگلستون افزود: مصرف بیش از حد این گیاه میتواند منجر به کاهش قدرت تنفس، تشنج و سمیت کبدی شود.
محققان در این تحقیق، 2312 نفر که کراتوم مصرف کرده بودند را مورد بررسی قرار دادند. در نتیجه این تحقیق عوارضی از جمله 18.6 درصد اضطراب، 16.9 درصد تندتپشی، 13.6 درصد خوابآلودگی، 11.2 درصد استفراغ و 8.1 درصد گیجی و کاهش هشیاری از سوی مصرفکنندگان گزارش شد.
همچنین مصرف این مواد، عوارض جدی از جمله 6.1 درصد تشنج، 6.1 درصد ترک اعتیاد، 4.8 درصد پریشانپنداری (توهم)، 2.8 درصد افسردگی تنفسی، و 2.3 درصد کما و 0.6 ایست قلبی را به همراه داشت.
انتهای پیام/