به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، یک تیم بینالمللی به سرپرستی زیستشناسان دریایی دانشگاه «شمالشرقی آمریکا»، گونه جدیدی از «کرمهای کشتی» را کشف کردند که درون بستر رودخانه «آباتان» جزیره «بوهول فیلیپین» زندگی میکنند.
براساس گزارش «ساینس نیوز»، «کرمهای کشتی» در واقع گروهی از حلزونهای دوکپهای سوراخکنندهی و تغذیهکننده چوب هستند که درون دریا زندگی میکنند.
این موجودات در نوشتههای 4 قرن پیش به عنوان مصرفکنندههای مواد چوبی در اقیانوسهای سراسر جهان شناخته شده بودند.
برخلاف این دانستهها، کرم کشتی تازه کشف شده به نام «لیتوردو آباتانیکا» سازگاریهای مرتبط با حفر و تغذیه از چوب را از دست داده است.
«روبن شیپوی» از دانشگاه شمالشرقی گفت: «لیتوردو آباتانیکا» حفرکننده چوب نیست و هیچ گونه تخصص ریختشناسی و آناتومی مربوط به حفر و تغذیه چوب را ندارد.
وی افزود: این موجود سنگهای آهکی را حفر و تغذیه میکند. این سنگها در روده این جانور انباشته میشود و سپس به صورت ذرات ریزی از خروجی آن بیرون میآید.
دانشمندان میگویند: این کرمهای کشتی به طور کلی اکوسیستم رودخانه را تغییر دادهاند، به طوری که کف این رودخانه با گودالهایی پوشیده شده که توسط این کرمها حفر شده است. هر حفرهای که در کف رودخانه توسط کرمهای کشتی رها شده در حال حاضر محل زندگی ماهیها و خرچنگهای کوچک است.
انتهای پیام/