به گزارش مشرق، کنگره بین المللی مشاهیر کُرد در روزهای ۱۱ و ۱۲ تیرماه امسال در دانشگاه کردستان برگزار شد؛ در این رویداد کلان فرهنگی ۳۰ نفر از مشاهیر کُرد و کُردشناسان در سطح بینالمللی مورد تجلیل قرار گرفتند.
اما گویا این کنگره و حضور مشاهیر قوم کُرد در آن، به مذاق بی بی سی فارسی، رسانه رسمی دولت انگلستان چندان خوش نیامده است.
بیشتر بخوانید:
مهندسی انتخابات نظام پرستاری از اتاق فرمان «بیبیسی» و «منوتو»
فیلم/ پیش بینی کارشناس BBC از تغییر رفتار آمریکا
بی بی سی در مقاله ای تحت عنوان " چرا نام آوران کرد در کنگرهای 'حکومتی' شرکت کردند؟ " تلویحا از حضور بزرگان قوم کُرد در این همایش و عدم امکان انگ زدن به آنها انتقاد کرد.
بی بی سی با تاکید بر اینکه این کنگره دولتی بوده است، نوشت: «دانشگاه کردستان در سنندج هفته گذشته میزبان همایشی بیسابقه، دستکم در تاریخ ایران پس از انقلاب بود؛ همایشی با عنوان "کنگره مشاهیر کرد" که شمار چشمگیری از نامآوران این قوم را از دو سوی مرز ایران و عراق گرد هم آورد. آنچه این همایش را شایان توجه میکند و سبب شده پس از پایان آن نیز، بحث و مناقشه بر سرش ادامه یابد، این است که به نظر میرسد مخالفان و موافقان همایش در اینکه برگزاری آن را "موفقیتی" برای جمهوری اسلامی ارزیابی کنند، اتفاق نظر دارند.»
این رسانه انگلیسی افزود: « آنچه (در این کنگره) بر خلاف همیشه کمرنگ بود، انگی است که همواره به شرکتکنندگان در همایشهای حکومتی میخورد: اینکه به حکومت باج داده یا امتیاز گرفتهاند. نامآورانی به دعوت جمهوری اسلامی پاسخ مثبت گفتند و در کنگره حضور یافتند که مایه افتخار کردهایند و چسباندن انگ حکومتی و تراشیدن انگیزه معامله با جمهوری اسلامی به آنان بسیار دشوار است. میان آنان، نام مظهر خالقی، خواننده بزرگ کرد، درخششی خیره کننده دارد ... بدیهی است که رفتار و سخنان مظهر خالقی، بسیاری از کردهای مخالف جمهوری اسلامی را خوش نیامد اما اگر کسی هم او را به خودفروختگی متهم کرد، با واکنش تند همتبارانش روبرو شد.»
دیگر نام آوران کُرد که در این همایش حضور داشته و از تیغ انتقاد مقاله نویس بی بی سی در امان نماندند، بزرگانی بودند همچون: محمد علی سلطانی (کرد پژوه)، قطب الدین صادقی (کارگردان تئاتر و استاد هنرهای نمایشی)، بیژن کامکار (نوازنده) کیهان کلهر (نوازنده) علی اکبر مرادی (نوازنده) شهرام ناظری (خواننده) عزیز شاهرخ (خواننده) و بیژن ذوالفقار نسب (مربی پیشین تیم ملی فوتبال).
بی بی سی در انتها نوشت: «اگر برگزاری کنگره مشاهیر کرد، موفقیتی برای جمهوری اسلامی و دستاوردی برای دولت حسن روحانی ارزیابی شود، بیراه نیست. در روزهایی که این حکومت زیر فشار کمسابقه خارجی و بیش از هر زمان نیازمند ایجاد حس همبستگی ملی است، چه موفقیتی بهتر از آنکه شماری از محبوبترین شخصیتهای کرد دعوتش را بپذیرند و کنار مسئولان جمهوری اسلامی بنشینند. در روزگاری که بیم حمله به ایران میرود و عمده تحلیلگران، از جنگ و از هم پاشیدن شالوده نظام و کشور، تجزیه را پیش بینی میکنند، کردپژوه پرآوازهای چون محمد علی سلطانی از جایگاه سخنرانی به زبان کردی گفت: "ما (کردها) همیشه مدافع مرزهای ایران بودهایم، ما همیشه پاسدار این سرزمین بودهایم."»
منبع: جام نیوز