امارات به دنبال کنار زدن حفتر از قدرت در لیبی

به گزارش مشرق، منابع سیاسی و رسانه‌ای لیبی از گرایش امارات متحده عربی به قربانی کردن ژنرال «خلیفه حفتر»، که به امیر جنگ معروف است، و جایگزین کردن شخصیتی دیگر به جای او برای این جنگ در لیبی، خبر دادند.

«اشرف الشح» مشاور سیاسی سابق شورای عالی لیبی با استناد به اطلاعاتی دریافتی فاش کرد که اماراتی‌ها طرح «بی» را برای تشکیل دولتی به ریاست «عارف النایض» سفیر سابق لیبی در امارات، آماده می‌کنند.

بیشتر بخوانید:

تجمع مزدوران پشت مرزهای لیبی با پول عربستان و امارات

پایگاه انگلیسی‌زبان «لیبین اکسپرس» اعلام کرد که حکام ابوظبی نمی‌خواهند به صورت مستقیم وارد عمل شوند و به همین دلیل مصری‌ها را مسئول پیگیری این موضوع کرده‌اند.

این پایگاه خبری خاطرنشان کرد، روند متقاعد کردن خلیفه حفتر، فرمانده نیروهای موسوم به «ارتش ملی لیبی» برای تشکیل این دولت پیچیده شده است.

از سوی دیگر، پایگاه خبری «لیبیا الاحرار» نیز به نقل از برخی منابع نوشت که ابوظبی از «عقیلة صالح» رئیس پارلمان دولت شرق در «طبرق» خواسته است که دولت جدیدی به ریاست العارف نایض، سفیر سابق لیبی در امارت تشکیل دهد. به گفته این منابع، صالح نیز در حال متقاعد کردن شماری از نمایندگان است تا نشستی در قاهره برای اعلام دولت جدید به ریاست نایض به عنوان جایگزین خلیفه حفتر، که طی چهار ماه جنگ هنوز موفق به ورود به شهر طرابلس نشده است، تشکیل دهند.

منابع مذکور تأکید کردند، ابوظبی حفتر را به پذیرش دولت مورد نظر به ریاست النایض وادار کرده و فشارهای فشرده‌ای، که تا سطح تهدید به لغو حمایت نظامی و مالی رسیده، بر او وارد کرده است.

به گفته منابع، ابوظبی بسیار تلاش می‌کند وضعیت تنش در شرق لیبی را مهار کند و از عدم سیطره خود به این منطقه بعد از شکست پروژه نظامی‌اش برای سیطره به طرابلس و شکست نیروهای حفتر، که حساب زیادی روی او باز کرد، می‌ترسید. این منابع خاطرنشان کردند، هیئت سازمان ملل متحد در لیبی از تشکیل احتمالی دولت عارف النایض مطلع است ولی تاکنون موضع خود را در این خصوص اعلام نکرده است.

طبق این گزارش، عقیله صالح، رئیس پارلمان در طبرق طی نطقی تلویزیونی از عزم پارلمان به تشکیل دولت وحدت ملی، که اقلیم‌های سه‌گانه را نمایندگی می‌کند، خبر داد و تصریح کرد که ماموریت این دولت خدمات‌رسانی به شهروندان تا زمان برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری و پارلمانی است.

به گفته الشح، آمادگی برای طرح «بی‌» شامل دادن یک فرصت به «غسان سلامه» فرستاده سازمان ملل جهت طرح طرح سیاسی برای تشکیل دولت و القای این مساله، که خلیفه حفتر از تشکیل دولت غیرنظامی تبعیت می‌کند، است تا در سایه این امر، از طریق این دولت غیرنظامی مذاکرات جدیدی با دولت وفاق ملی در طرابلس انجام شود.

مشاور سیاسی سابق شورای عالی لیبی تصریح کرد، هدف از تشکیل چنین دولتی مذاکره با دولت وفاق ملی به منظور بازگشت روند سیاسی جدیدی است که آنها را از پیامدهای حمله به پایتخت دور می‌کند و در حقیقت آنها به دنبال ویترین سیاسی جدیدی برای آغاز عملیات مذاکره به منظور دستیابی به اهدافی هستند که با حمله نظامی محقق نشده است.

برچسب ها:

جهان