وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: امیدواریم ایران هوشمند آینده روشن ایران اسلامی را رقم بزند.
آذری جهرمی با اشاره به اینکه در بازه زمانی مشکلات تامین ارز وجود داشت گفت: زمانی موبایل جزو کالاهای لوکس محسوب شد و ارز دولتی به آن تعلق نگرفت و مدت زیادی هم اختلال در فرایند واردات بود و خلایی که وجود داشت این بود که اتصال بین سامانه گمرک و ناجا برای تردد برقرار نبود.
وی با بیان اینکه طبق قانون هر ایرانی که به خارج از کشور میرود میتواند ۸۰ یورو کالا با خود بیاورد، افزود: متاسفانه سامانه گمرک و ناجا متصل نبود و گمرک نمیتوانست چک کند که آیا آن فرد مسافر است یا خیر و این موضوع مامنی شده بود که وارد کنندگانی که غیررسمی بودند با وجود اینکه عوارض گمرک میدادند، اما در کانال ثبت سفارش انجام نمیدادند و ارز صنایی به آنها تعلق میگرفت و قیمتها هم صنایی بود یعنی نیمایی نبود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: بعد از اتصال سامانه ناجا و گمرک در خردادماه شاهد بودیم که واردات گوشیهای همراه یک چهارم شده است البته در اردیبهشت ماه به خاطر این که میدانستند زمان آن نزدیک است واردات گوشی همراه دو برابر شده بود. اکنون تامین ارز برای آنها و ثبت سفارش دچار مشکل است و وزارت صمت در حال پیگیری است تا شرایط به سمت آرام شدن برود.
جهرمی با اشاره به فشارهایی برای جدایی این دو سامانه تصریح کرد: فشارها باید برای موانعی که وجود دارد باشد تا حل شود من متولی فنی هستم و رضایت نمیدهم این دو سامانه از هم جدا شود مشکلات باید ریشهای حل شود واقعیت این است که ثبت سفارش را باید حل کنیم بانک مرکزی هم در این زمینه سختگیر است یکی از راهحلها ارز غیر تخصیصی است و راه حلها زیاد است فشار هم زیاد است، اما من رضایت نمیدهم که سامانه ناجا و گمرک از هم جدا شود.
وی با بیان اینکه موبایل، چون جزو کالاهای اساسی در بازار نیست تحت پایش قرار نمیگیرد، گفت: واقعیت این است که بازار واردات موبایل فرایند طبیعی ندارد مثلاً از ۵۰۰ هزار گوشی که وارد میشود ۳۰۰ هزار گوشی غیرهوشمند وارد میشود.
وزیر ارتباطات و فناوری تطلاعات تصریح کرد: اخیراً شرکت جی ال ایکس گوشی شاهین ۲ میزند که با قیمت ۴ میلیون من از کیفیت آن لذت میبرم چرا که بسیار خوش استیل است و ظرفیتهای آن کم نیست و قیمت آن مقرون به صرفه است. همچنین گوشی آریا ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است و میتوان گفت شرکت جی ال ایکس در این سالها رشد کرده و با وجود اینکه موانع داشته فروش آن در ماه به ۱۵ هزار دستگاه رسیده است هرچند قطعات آن از خارج وارد میشود، اما چرخه تولید در داخل است و فرصتهایی را برای اشتغال فراهم کرده است.
جهرمی با بیان اینکه مصرف اینترنت ثابت در کشور مبنی بر سرعت است، افزود: اگر به به ارزانی اینترنت نگاه کنیم اینترنت ما یکی از ارزانترین قیمتترین اینترنتهای دنیاست البته باید این را به دلار حساب کرد و درآمد مردم کشور ما به دلار نیست. اما در مقرون به صرفه بودن جزو ۱۵ کشور برتر دنیا هستیم.
وی تصریح کرد: با وجود اینکه سرعت اینترنت ما بالاست، اما در دنیا در رنج خوبی نیستیم به خاطر اینکه اینترنت ثابت ما اوضاع خوبی ندارد سنگاپور که برترین اینترنت دنیا را دارد میتوانم بگویم اینترنت نسل چهار ما با اینترنت گوشیهای آنجا برابری میکرد، اما آنها در منزل وانجی دارند و میتوانند به شدت در منزل سرعت بالایی داشته باشند، اما در ایران سرعت گوشیهای همراه بسیار بالاست و در منزل درصد بالایی از شرکتهای ADSL بین ۲ تا ۸ مگ بیشتر نمیتوانند اینترنت عرضه کنند در حالی که جهان به عکس است و اینترنت ثابت سرعت بالاتری دارد. ADSL در دنیا جایگاهی ندارد و از بین رفته است.
وزیر ارتباطات گفت: متاسفانه خدماتی که در اینترنت میدهیم خوب نیست من از توسعه شرکت پهن باند کشور راضی نیستم، اما قرار است تا شهریور خبر خوبی دهیم یعنی سرعت در منازل را بالا ببریم و به ۲۰ مگ برسانیم و این زمینه رشد خوبی برای خدمات است. انشاءالله تا شهریور تحول خوبی در سرعت اینترنت و توسعه میشود که با توافق خوبی که با ستاد اجرایی داشتیم اعتبار خوبی از محل آورده سرمایهگذار آورده شده است و در حوزه سرعت اینترنت ثابت از سرعت اینترنت موبایل بالاتر خواهیم رفت.
جهرمی با اشاره به کمفروشیها تصریح کرد: گزارشهای متعددی برای کم فروشی در اینترنت ثابت و همراه از مردم در شبکههای اجتماعی و اهالی رسانه میشنیدم، اما دستگاه نظارتی میگفت همه چیز آرام است. گروهی مخفیانه را تعیین کردم تا بازرسی کنند و رسیدگی کنند و متوجه شدیم در ۱۴ استان کشور بین ۵ تا ۸ درصد اینترنت کمفروشی میکنند. وقتی به سازمان نظارت تنظیم مقررات ارجاع دادیم گفتند مشکل فنی است، اما با جلسات متعدد توجیه شدند و اولین کار اسم شرکتها را در اطلاعیه اعلام کردند و بعد کم فروشیها به ظرفیتهای مردم اضافه شد.
وی خاطرنشان کرد: گزارش جدیدی از کم فروشی نداریم از تمام شدن بستهها شکایت هست، اما اکنون نظارت سخت شده است و مواردی که باید اصلاح میشد، شده است. یکی از چیزهایی که صدا و سیما در این زمینه میتواند به ما کمک کند این است که گزارشهای کمفروشی را به ما اطلاع دهد.
وزیر ارتباطات در مورد توسعه اپراتورهای ثابت گفت: اگر اپراتورهای ثابت با مهلتی که به آنها دادیم سرمایهگذاری کنند و خود را توسعه دهند میتوانیم با آنها کار کنیم در غیر این صورت هیچ منعی برای صدور پروانه اپراتور جدید نداریم هرچند طبیعتاً دوست داریم با همین بازیگران فعلی کار کنیم، اما تامین مالی آنها مشکل دارد و قرار است که استانداردهای خود را به بورس نزدیک کنند و منابع مالی خود را از طریق بورس تامین کنند و خود را توسعه دهند.
جهرمی با بیان اینکه دولت الکترونیک تنها خطاب به دولت نبود، تصریح کرد: شورای عالی مجازی و مرکز ملی اینترنت با ما همکاری کردند و مصوب شد که دولت الکترونیک به معنای حاکمیت اینترنت است و بسیاری از پروتکلها بین قوه قضائیه و نیروی انتظامی، دولت و نیروی انتظامی و بسیاری از پروژههای مهم دیگر اکنون به هم مرتبط شده است.
وی خاطرنشان کرد: ما ۲۳ پروژه را در اولویت دادیم که تا نهم آذرماه سال ۹۹ باید انجام شود طبق دستور رئیس جمهور هر ماه باید یک پروژه انجام و رونمایی شود که ما تاکنون از ابتدای امسال ۴ پروژه افتتاح کردیم.
وزیر ارتباطات در مورد کاربرد فضای مجازی گفت: دانش ساخت پرتابگر ماهواره را نیروهای مسلح بسیار خوب پیش بردند و سازمان فضایی نیز ساخت ماهوارهها را پیش بردند. در دو سال اخیر در توسعه کاربردها تمرکز کردیم در جلسه اخیر ۱۸۰ استارتاپ فضایی در رویدادی حضور داشتند. مثلا با وجود آنها توانستیم خسارتهای کشاورزی ناشی از سیل را ارزیابی و هزینههای خود را در این زمینه صرفه جویی کنیم.
جهرمی ادامه داد: وزیر کشور و فرماندهی ستاد بازسازی مناطق سیلزده در این زمینه کاملا آگاه هستند و مداومت آنها برای استفاده از این استارتاپها توانسته چند صدمیلیارد صرفه جویی کند.
وی با بیان اینکه ساخت ۳رماهواره بر عهده ماست، گفت: ساخت ماهواره ظفر دانشگاه علم و صنعت و ناهید یک و پارس یک که برای پژوهشگاه فضایی هستند در دست اقدام است که یکی از آنها اکنون در حال تحویل است و مراحل پایانی خود را میگذراند و دو تای دیگر در شهریور و آذرماه تحویل میشوند تا در مدار قرار بگیرند.
انتهای پیام/