خدمات مورد نیاز مردم باید در فضای دیجیتال تامین شود/ طرح‌های تصویب شده نگرانی استارت آپ‌ها را کاهش می‌دهد/ ADSL در دنیا جایگاهی ندارد و از بین رفته است

خدمات مورد نیاز مردم باید در فضای دیجیتال تامین شود/ استارت آپ‌ها سازنده لایه‌های خدمات شبکه ملی اطلاعات هستندگفت‌و‌گوی ویژه خبری امشب ۱۹ تیرماه با موضوع بررسی جزئیات طرح ملی نوآفرین برای رونق کسب و کار‌های نوپا برگزار شد.


به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت‌و‌گوی ویژه خبری امشب ۱۹ تیرماه با موضوع بررسی جزئیات طرح ملی نوآفرین برای رونق کسب و کار‌های نوپا با حضور محمدجواد آذری جهرمی  وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان برگزار شد.

محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ابتدا با اشاره به طرح نو آفرین گفت: در بحث شبکه ملی اطلاعات یکی از لایه‌های مهم خدمات است که در فضای دیجیتال شدن اطلاعات نقش مهمی را ایفا می‌کند.
 
وی با اشاره به اینکه تحول بزرگی در دنیا در عرصه فناوری اطلاعات در حال وقوع است گفت: خدمات مورد نیاز مردم باید در فضای دیجیتال تامین شود هر چند هنوز سند کاملا مدونی در لایه خدمات شبکه ملی اطلاعات به تصویب شورای عالی فضای مجازی نرسیده است البته در مرکز ملی مراحل آخرش را طی می‌کند.

جهرمی با اشاره به اینکه کسب و کار‌های نوپا و استارت آپ‌ها همان‌هایی هستند که لایه‌های خدمات شبکه ملی اطلاعات را می‌سازند ادامه داد: اقتصاد فضای مجازی کشور به وسیله‌ی این گروه‌ها ساخته می‌شود امروز نشانه‌هایی از رشد این کسب و کار‌ها را در کشور می‌بینیم.
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه در اتاق بازرگانی ایران انتخابات برگزار می‌شود و پنج عضو اتاق بازرگانی از مدیران استارتاپ‌های مطرح کشور هستند افزود: کسب و کار‌های نوپا از ایده شروع می‌شود و سپس به محصول می‌رسد کسب و کار باعث ایجاد اشتغال می‌شود و در نهایت برای مردم رفاه به وجود می‌آید.
 
جهرمی با اشاره به اینکه موانع جدی بر سر راه تبدیل ایده به محصول وجود دارد که چالش بزرگ محسوب می‌شود خاطر نشان کرد: کشور‌های دنیا به بحث اقتصاد دیجیتال توجه و تلاش می‌کنند برای اینکه از فضای مجازی فعال در کشورشان حداکثر استفاده را کنند، قوانینی تحت عنوان استارتاپ‌های ویژه برای هر کشوری وجود دارد.

وی با اشاره به این که موانع لایه نوآوری تا محصول باید از بین برود گفت: مشکلات حفاظت از ایده، بیمه، مالیات و ثبت وجود دارد و پس از آن مشکلات بر سر راه تامین مالی است، طرح نوآفرین برای قسمت نونهالی استارتاپ‌ها است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه ممکن است ثبت شرکت‌ها به طور مثال سه ماه طول بکشد تصریح کرد: طرح در نوآفرین استارت آپ‌هایی را در نظر داریم تا در طرح نوآوری استارتاپ‌های را در نظر داریم که اندازه اقتصادی آن‌ها از صفر تا ۵۰۰ میلیون تومان درآمد سالانه آن‌ها است.

جهرمی با اشاره به اینکه استارت آپ‌ها سه سال وقت دارند تا تحت حمایت قرار بگیرند تاکید کرد: آنها در این مدت وقت دارند تا خودشان را از درآمد صفر تا ۵۰۰ میلیون تومانی برسانند. اگر زودتر به درآمد ۵۰۰ میلیون تومان رسیدند خدمات طرح نوآفرین برای آن‌ها در نظر گرفته می‌شود تا به مرحله بعدی برسند.

وی با اشاره به اینکه بحث طرح نو آفرین امروز رونمایی شد که فاز نونهالی آن رفع موانع استارت آپ‌ها است گفت: این طرح مسئولیت‌ها و مشارکت‌هایی را برای همه دستگاه‌ها دارد تا موانع برای جوانان برطرف شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه ایده‌های بیشتر‌ی می‌تواند تبدیل به محصول شود عنوان کرد: در طول  یکسال، ۶۸ عنوان شغل از این طریق ایجاد می‌شود، فعالیت‌های استارت آپی در ذات خود ریسک پذیر است.

جهرمی با اشاره به اینکه در استارت آپ‌ها ممکن است خلاقیتی به ذهن برسد که ۴ نفر دیگر هم همان فکر را داشته باشند ادامه داد: در کشور ما نرخ سود بانکی برای تامین مالی ۱۸ درصد است لذا این پول گرانی محسوب می‌شود باید هزینه پول برای آن‌ها پایین بیاید.
 
وی با اشاره به اینکه صندوقی برای سرمایه گذاری در نظر گرفته شده که ۴۰ درصد آن بخش دولتی و ۶۰ درصد دیگر متعلق به بخش خصوصی است اظهار کرد: ۱۰۰ میلیارد تومان پول برای تاسیس این صندوق گرفته شده که ۴۰ میلیارد آن را دولت و ۶۰ میلیارد دیگر را بخش خصوصی آورده است لذا این مبلغ را دولت و بخش خصوصی برای حمایت از ایده‌ها در نظر گرفتند، متاسفانه عدالت را در حمایت از کسب و کار‌ها نمی‌بینیم این صندوق برای حمایت از کسانی است که در مناطق محروم بودند.

جهرمی با اشاره به اینکه سرمایه گذاری خطر پذیر نقش مهمی در رشد اکو سیستم استارت آپ‌های کشور دارند گفت: جاد ه‌ای به اسم نوآفرین تعریف کرده‌ایم که این جاده ایستگاه‌های مختلفی دارد که در هر ایستگاه تمهیداتی برای نوآفرین دیده شده است.

وی با اشاره به اینکه پس از اینکه استارت آپ‌ها به درآمد سالانه ۵۰۰ میلیون تومان رسیدند مرحله بعد مرحله رشد آن‌ها خواهد بود افزود: پایلوت پارک اقتصاد دیجیتال در مشهد اجرا شد این پارک باید به صورت فراگیر در آید و شرکت‌هایی که در آنجا مستقر می‌شوند باید دارای مکانیسم‌هایی باشند لذا ما به آن‌ها کمک می‌کنیم تا درآمد ۵۰۰ میلیون تومان آن‌ها در سال به ۵ میلیارد تومان برسد، شرکت‌ها باید در همان محیط پارک در کنار هم باشند.
 
جهرمی با اشاره به اینکه در خصوص ۶۸ هزار شغل آمایش سرزمینی انجام داده‌ایم و لذا باید تا پایان سال ۹۸ این آمار محقق شود گفت:در سال‌های بعد ممکن است تجدید نظر در این برآورد‌ها صورت گیرد و لذا مسیر رو به رشدی را آغاز کرده‌ایم، زحمت اصلی را بخش خصوصی و جوانان انجام می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه از امروز صبح سامانه در دسترس قرار گرفته است که پس از رونمایی ۹ شرکت، چند گروه و ۶سرمایه گذاری اقدام به ثبت در این سامانه کردند ادامه داد: ظرفیت اقتصاد دیجیتال در دنیا بالا است، فضا‌ی مجازی بخش مهمی از اقتصاد دنیا را در سال‌های پیش رو خواهد داشت.
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: امیدواریم ایران هوشمند آینده روشن ایران اسلامی را رقم بزند.
 
آذری جهرمی با اشاره به اینکه در بازه زمانی مشکلات تامین ارز وجود داشت گفت: زمانی موبایل جزو کالا‌های لوکس محسوب شد و ارز دولتی به آن تعلق نگرفت و مدت زیادی هم اختلال در فرایند واردات بود و خلایی که وجود داشت این بود که اتصال بین سامانه گمرک و ناجا برای تردد برقرار نبود.
 
وی با بیان اینکه طبق قانون هر ایرانی که به خارج از کشور می‌رود می‌تواند ۸۰ یورو کالا با خود بیاورد، افزود: متاسفانه سامانه گمرک و ناجا متصل نبود و گمرک نمی‌توانست چک کند که آیا آن فرد مسافر است یا خیر و این موضوع مامنی شده بود که وارد کنندگانی که غیررسمی بودند با وجود اینکه عوارض گمرک می‌دادند، اما در کانال ثبت سفارش انجام نمی‌دادند و ارز صنایی به آن‌ها تعلق می‌گرفت و قیمت‌ها هم صنایی بود یعنی نیمایی نبود.
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: بعد از اتصال سامانه ناجا و گمرک در خردادماه شاهد بودیم که واردات گوشی‌های همراه یک چهارم شده است البته در اردیبهشت ماه به خاطر این که میدانستند زمان آن نزدیک است واردات گوشی همراه دو برابر شده بود. اکنون تامین ارز برای آن‌ها و ثبت سفارش دچار مشکل است و وزارت صمت در حال پیگیری است تا شرایط به سمت آرام شدن برود.
 
جهرمی با اشاره به فشار‌هایی برای جدایی این دو سامانه تصریح کرد: فشار‌ها باید برای موانعی که وجود دارد باشد تا حل شود من متولی فنی هستم و رضایت نمی‌دهم این دو سامانه از هم جدا شود مشکلات باید ریشه‌ای حل شود واقعیت این است که ثبت سفارش را باید حل کنیم بانک مرکزی هم در این زمینه سختگیر است یکی از راه‌حل‌ها ارز غیر تخصیصی است و راه حل‌ها زیاد است فشار هم زیاد است، اما من رضایت نمی‌دهم که سامانه ناجا و گمرک از هم جدا شود.
 
وی با بیان اینکه موبایل، چون جزو کالا‌های اساسی در بازار نیست تحت پایش قرار نمی‌گیرد، گفت: واقعیت این است که بازار واردات موبایل فرایند طبیعی ندارد مثلاً از ۵۰۰ هزار گوشی که وارد می‌شود ۳۰۰ هزار گوشی غیرهوشمند وارد می‌شود.
 
وزیر ارتباطات و فناوری تطلاعات تصریح کرد: اخیراً شرکت جی ال ایکس گوشی شاهین ۲ می‌زند که با قیمت ۴ میلیون من از کیفیت آن لذت می‌برم چرا که بسیار خوش استیل است و ظرفیت‌های آن کم نیست و قیمت آن مقرون به صرفه است. همچنین گوشی آریا ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است و می‌توان گفت شرکت جی ال ایکس در این سال‌ها رشد کرده و با وجود اینکه موانع داشته فروش آن در ماه به ۱۵ هزار دستگاه رسیده است هرچند قطعات آن از خارج وارد می‌شود، اما چرخه تولید در داخل است و فرصت‌هایی را برای اشتغال فراهم کرده است.
 
جهرمی با بیان اینکه مصرف اینترنت ثابت در کشور مبنی بر سرعت است، افزود: اگر به به ارزانی اینترنت نگاه کنیم اینترنت ما یکی از ارزان‌ترین قیمت‌ترین اینترنت‌های دنیاست البته باید این را به دلار حساب کرد و درآمد مردم کشور ما به دلار نیست. اما در مقرون به صرفه بودن جزو ۱۵ کشور برتر دنیا هستیم.
 
وی تصریح کرد: با وجود اینکه سرعت اینترنت ما بالاست، اما در دنیا در رنج خوبی نیستیم به خاطر اینکه اینترنت ثابت ما اوضاع خوبی ندارد سنگاپور که برترین اینترنت دنیا را دارد می‌توانم بگویم اینترنت نسل چهار ما با اینترنت گوشی‌های آنجا برابری می‌کرد، اما آن‌ها در منزل وان‌جی دارند و می‌توانند به شدت در منزل سرعت بالایی داشته باشند، اما در ایران سرعت گوشی‌های همراه بسیار بالاست و در منزل درصد بالایی از شرکت‌های ADSL بین ۲ تا ۸ مگ بیشتر نمی‌توانند اینترنت عرضه کنند در حالی که جهان به عکس است و اینترنت ثابت سرعت بالاتری دارد. ADSL در دنیا جایگاهی ندارد و از بین رفته است.
 
وزیر ارتباطات گفت: متاسفانه خدماتی که در اینترنت می‌دهیم خوب نیست من از توسعه شرکت پهن باند کشور راضی نیستم، اما قرار است تا شهریور خبر خوبی دهیم یعنی سرعت در منازل را بالا ببریم و به ۲۰ مگ برسانیم و این زمینه رشد خوبی برای خدمات است. انشاءالله تا شهریور تحول خوبی در سرعت اینترنت و توسعه می‌شود که با توافق خوبی که با ستاد اجرایی داشتیم اعتبار خوبی از محل آورده سرمایه‌گذار آورده شده است و در حوزه سرعت اینترنت ثابت از سرعت اینترنت موبایل بالاتر خواهیم رفت.
 
جهرمی با اشاره به کم‌فروشی‌ها تصریح کرد: گزارش‌های متعددی برای کم فروشی در اینترنت ثابت و همراه از مردم در شبکه‌های اجتماعی و اهالی رسانه می‌شنیدم، اما دستگاه نظارتی می‌گفت همه چیز آرام است. گروهی مخفیانه را تعیین کردم تا بازرسی کنند و رسیدگی کنند و متوجه شدیم در ۱۴ استان کشور بین ۵ تا ۸ درصد اینترنت کم‌فروشی می‌کنند. وقتی به سازمان نظارت تنظیم مقررات ارجاع دادیم گفتند مشکل فنی است، اما با جلسات متعدد توجیه شدند و اولین کار اسم شرکت‌ها را در اطلاعیه اعلام کردند و بعد کم فروشی‌ها به ظرفیت‌های مردم اضافه شد.
 
وی خاطرنشان کرد: گزارش جدیدی از کم فروشی نداریم از تمام شدن بسته‌ها شکایت هست، اما اکنون نظارت سخت شده است و مواردی که باید اصلاح می‌شد، شده است. یکی از چیز‌هایی که صدا و سیما در این زمینه می‌تواند به ما کمک کند این است که گزارش‌های کم‌فروشی را به ما اطلاع دهد.
 
وزیر ارتباطات در مورد توسعه اپراتور‌های ثابت گفت: اگر اپراتور‌های ثابت با مهلتی که به آن‌ها دادیم سرمایه‌گذاری کنند و خود را توسعه دهند می‌توانیم با آن‌ها کار کنیم در غیر این صورت هیچ منعی برای صدور پروانه اپراتور جدید نداریم هرچند طبیعتاً دوست داریم با همین بازیگران فعلی کار کنیم، اما تامین مالی آن‌ها مشکل دارد و قرار است که استاندارد‌های خود را به بورس نزدیک کنند و منابع مالی خود را از طریق بورس تامین کنند و خود را توسعه دهند.
 
جهرمی با بیان اینکه دولت الکترونیک تنها خطاب به دولت نبود، تصریح کرد: شورای عالی مجازی و مرکز ملی اینترنت با ما همکاری کردند و مصوب شد که دولت الکترونیک به معنای حاکمیت اینترنت است و بسیاری از پروتکل‌ها بین قوه قضائیه و نیروی انتظامی، دولت و نیروی انتظامی و بسیاری از پروژه‌های مهم دیگر اکنون به هم مرتبط شده است.
 
وی خاطرنشان کرد: ما ۲۳ پروژه را در اولویت دادیم که تا نهم آذرماه سال ۹۹ باید انجام شود طبق دستور رئیس جمهور هر ماه باید یک پروژه انجام و رونمایی شود که ما تاکنون از ابتدای امسال ۴ پروژه افتتاح کردیم.
 
وزیر ارتباطات در مورد کاربرد فضای مجازی گفت: دانش ساخت پرتابگر ماهواره را نیرو‌های مسلح بسیار خوب پیش بردند و سازمان فضایی نیز ساخت ماهواره‌ها را پیش بردند. در دو سال اخیر در توسعه کاربرد‌ها تمرکز کردیم در جلسه اخیر ۱۸۰ استارتاپ فضایی در رویدادی حضور داشتند. مثلا با وجود آن‌ها توانستیم خسارت‌های کشاورزی ناشی از سیل را ارزیابی و هزینه‌های خود را در این زمینه صرفه جویی کنیم.
 
جهرمی ادامه داد: وزیر کشور و فرماندهی ستاد بازسازی مناطق سیل‌زده در این زمینه کاملا آگاه هستند و مداومت آن‌ها برای استفاده از این استارتاپ‌ها توانسته چند صدمیلیارد صرفه جویی کند.
 
وی با بیان اینکه ساخت ۳رماهواره بر عهده ماست، گفت: ساخت ماهواره ظفر دانشگاه علم و صنعت و ناهید یک و پارس یک که برای پژوهشگاه فضایی هستند در دست اقدام است که یکی از آن‌ها اکنون در حال تحویل است و مراحل پایانی خود را می‌گذراند و دو تای دیگر در شهریور و آذرماه تحویل می‌شوند تا در مدار قرار بگیرند.
 
انتهای پیام/
برچسب ها:

سیاسی