تا برجام موشکی را امضا نکنیم، نمی‌توانیم از اروپا انتظار خاصی داشته باشیم!/ زیباکلام: مشکلات اقتصادی کشور، ربطی به دولت روحانی ندارد!

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

** تا برجام موشکی را امضا نکنیم، نمی‌توانیم از اروپا انتظار خاصی داشته باشیم!

روزنامه اعتماد در شماره امروز در یادداشتی به قلم «علی بیگدلی» نوشت: «انتظارات ایران هر چند به‌طور کامل در چارچوب برجام و حق ایران است اما نباید فراموش کرد این توقعات در حد و اندازه‌های اتحادیه اروپا - با توجه به مراوده‌اش با امریکا- نبوده و برای آنها به‌شدت سنگین است، به‌خصوص درمورد بحث فروش نفت و ایجاد یک شبکه بانکی برای نقل و انتقال پول، برای اتحادیه اروپا بسیار سنگین است. اتحادیه اروپا ضمن اینکه باید امریکا را نیز راضی کند باید گوشه‌چشمی به عربستان و اسراییل داشته باشد، بنابراین اگر مساله صدور نفت ایران به اروپا عملیاتی شود در حقیقت کمر تحریم‌های امریکا شکسته می‌شود و اگر شبکه‌ها و اتصالات بانکی نیز برقرار شود، می‌تواند یک شکست بزرگ‌تر برای تحریم‌های امریکا باشد. اما در حقیقت اروپایی‌ها توانایی آن را ندارند که این دو انتظار را برآورده کنند، بنابراین باید دید که آیا اروپایی‌ها می‌توانند یک راه میانه را ایجاد کنند که طرف ایرانی از شرایط راضی شود که پیدا کردن آن کار بسیار بسیار مشکل است».

روزنامه اعتماد همچنین درشماره امروز در یادداشت دیگری نوشت: «امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه گفت:"ما تقریباً هدف مشترکی را (با آمریکا) درباره ایران دنبال می‌کنیم. هدف ما محدود کردن فعالیت موشک‌های دوربرد در منطقه، اطمینان از عدم دستیابی به بمب اتمی و همکاری با ایران برای صلح در منطقه است". مکرون می‌داند بدون رفع تحریم‌های اقتصادی و بدون بازگشت امریکا به برجام عملاً امکان هر نوع مذاکره‌ای بسته است. آنچه ترامپ از مکرون انتظار دارد، متقاعد کردن ایران برای مذاکره در شرایط حاضر، توقف غنی‌سازی اورانیوم و محدودسازی فعالیت‌های موشکی ایران است...اروپا قادر به اجرایی کردن اینستکس نیست، همچنین قادر به خرید نفت از ایران نیست و از همه اینها مهم‌تر قادر به گفتن "نه" به امریکا نیست و تنها می‌تواند ایران را به ماندن در برجام متقاعد کند».

این روزها فعالین اصلاح طلب به دفعات موضوع مذاکرات موشکی را مطرح کرده‌اند. این طیف مدعی است که باید با فرمول برجام از آمریکا و اروپا بهانه زدایی کنیم تا در نهایت طرف مقابل به تعهدات خود عمل کند.

اصلاح طلبان، مطالبه گری ایران برای اجرای تعهدات اروپا را انتظار بیش از حد جا زده و از سوی دیگر، گستاخی طرف مقابل در مطرح کردن توان موشکی ایران به عنوان موضوع مذاکره را اقدامی عادی و خیرخواهانه جا می زند!

یک سؤال؛ آیا اروپا حاضر است درباره توان دفاعی و نظامی خود مذاکره کند؟! سؤال دیگر اینکه، مگر محدودیت گسترده در توان هسته‌ای، دستاوردی برای ایران در پی داشت که حال به دنبال تعمیم آن به حوزه‌های دیگر باشیم؟!

فرانسه اکنون ژست «منجی برجام» به خود گرفته است. این در حالی است که این کشور «یکی از بدهکارها در برجام» است.

به نظر شما، ما باید از کشوری که میزبان گروهک تروریستی و جنایتکار منافقین است و از سران آشوب های خیابانی و فعالین فتنه 88 با اسکورت ویژه، مراقبت می‌کند، انتظار منجی گری و اقدام برای گشایش اقتصادی در ایران داشته باشیم؟!

** زیباکلام: مشکلات اقتصادی کشور، ربطی به دولت روحانی ندارد!

«صادق زیباکلام» فعال سیاسی اصلاح طلب در یادداشتی در روزنامه آرمان با عنوان «انصافاً فقط دولت مقصر نیست» نوشت: «موفقیت یا عدم موفقیت آقای روحانی عملاً به پای اصلاح‌طلبان نوشته می‌شود...از آنجایی که مردم اصلاح‌طلبان را مقصر می‌دانند می‌توان گفت که اگر بغض و کینه‌شان نسبت به اصلاح‌طلبان بیشتر از آقای‌روحانی نباشد، کم‌تر نیست. اکنون اصلاح‌طلبان در شرایط دشواری قرار دارند، دشوار است برای اینکه واقعاً معلوم نیست چه باید بکنند. اگر آنها نیز شروع کنند به حمله به دولت آقای روحانی و در صف دلواپسان قرار بگیرند این سؤال مطرح می‌شود که چه تفاوتی میان آنها و دلواپسان است؟ از این رو به‌نظر می‌رسد رویه درست این است که از یک سو قبول کنیم که نقش زیادی در انتخاب آقای روحانی داشتیم و از سوی دیگر نیز صادقانه بپذیریم که رئیس‌جمهور از انجام تعهدات خود و مطالبات مردم استنکاف ورزید و ظرف 2 سال گذشته توجه جدی به این مطالبات نداشته است. البته این مساله نباید موجب شود که با دلواپسان همصدا شویم و تمام مشکلات و مسائل کشور به‌خصوص مشکلات اقتصادی را ناشی از عملکرد دولت بدانیم».

زیباکلام در ادامه نوشت: «واقع مطلب این است که کشور بحران‌های بزرگی دارد. بحران‌های سیاست خارجی و تنش میان ایران و غرب که به نقطه بحرانی‌تری رسیده و هیچ‌کدام ارتباطی به دولت آقای روحانی پیدا نمی‌کند، اما دلواپسان در حملاتی که به دولت می‌کنند به گونه‌ای رفتار می‌کنند که انگار مسئولیت همه سیاست‌های خرد و کلان کشور برعهده آقای روحانی است. در حالی که می‌دانیم اینگونه نیست و بسیاری از مسائل که مستقیم و غیر مستقیم باعث این وضعیت اقتصادی شده اساساً ارتباطی به دولت پیدا نمی‌کند و ناشی از سیاست‌های کلان است».

این فعال اصلاح طلب ضمن اذعان به عملی دولت و شریک بودن اصلاحات در کارنامه روحانی، مدعی است که مشکلات فعلی کشور ربطی به دولت ندارد!

این در حالی است که اصلاح طلبان بارها و بارها ضمن اذعان به امکانات و اختیارات گسترده دولت، تاکید کرده‌اند که مشکلات فعلی کشور نتیجه سوءمدیریت دولت است، نه تحریم‌ها

چندی پیش «علی صوفی» وزیر تعاون دولت اصلاحات گفته بود: «در این شرایط همه معتقدند دولت فشل است و از اختیارات خود استفاده بهینه نمی‌کند. از طرف دیگر مدت‌هاست که شاهد تشکیل نهاد جدیدی تحت عنوان شورای عالی هماهنگی اقتصادی متشکل از سران قوا و به ریاست رئیس‌جمهور با اختیارات بسیار بالا و فراقانونی هستیم. بدین نحو که اگر چیزی را مصلحت دیدند که در قانون وجود نداشته می‌توانند اجرا کنند و بعداً به مجلس مراجعه کرده و آن را قانون کند. آقای رئیس‌جمهور در این حد اختیارات دارد اما اتفاق خاصی نیفتاده است».

«پروانه مافی» نماینده عضو فراکسیون امید مجلس نیز چندی پیش گفته بود: «متأسفانه بخش مهمی از نتایج حاصل از وضعیت اقتصادی به مدیران دولتی برمی گردد... اعتقاد بر این است که مشکلات سیستم مدیریت در کشور می‌تواند بیش از تحریم‌ها و فشار دشمنان بر پیکرها اقتصاد ضربه وارد کند. وضعیت حاصل از این سیستم در مدیریت اقتصادی نشان داد که زمان افزایش نرخ ارز به ۱۹ هزار تومان قیمت برخی از کالاهای وابسته به آن مثل خودرو دو برابر شد ولی زمان کاهش این نرخ در مرز ۱۴ هزارتومان نه تنها ما کاهش قیمت نداشتیم بلکه قیمت خودرو بیش از ۵ برابر نیز افزایش پیدا کرد».

** آقای مبلغ! جنایتِ نجفی محصول عدم وجود نظارت استصوابی بود

«مرتضی مبلغ» رئیس ستاد انتخابات کشور در دولت اصلاحات در یادداشتی در روزنامه شرق نوشت: «روندی که امروز با عنوان نظارت استصوابی دنبال می‌شود، عملاً حق انتخاب مردم را به میزان وسیعی محدود کرده است، به این معنی که ابتدا شورا نامزدها را انتخاب می‌کند و در مرحله بعد مردم باید از بین نامزدهای تعیین‌شده توسط آنها دست به انتخاب بزنند».

با نزدیک شدن به موعد انتخابات مجلس شورای اسلامی، طیف اصلاح طلب حملات خود به شورای نگهبان را آغاز کرده است.

مرتضی مبلغ مدعی شده است که نظارت استصوابی، عملاً حق انتخاب مردم را به میزان وسیعی محدود کرده است.

این ادعا در حالی است که در انتخابات شوراهای شهر، نظارت استصوابی شورای نگهبان وجود ندارد. بر همین اساس شورای شهر پنجم تهران با 21 عضو اصلاح طلب بر سر کار آمد. این شورا «محمد علی نجفی» را به عنوان شهردار تهران انتخاب کرد. در همان مقطع نهادهای امنیتی با آگاهی از وضعیت نجفی در تذکری دلسوزانه تاکید کردند که وی شرایط لازم برای حضور در شهرداری تهران را ندارد، اما شورای شهر بدون توجه به این تذکر به موقع و دلسوزانه، نجفی را انتخاب کرد.

در نهایت نجفی که به دلیل حواشی گسترده در زندگی شخصی‌اش به هیچ عنوان کارنامه قابل قبولی در شهرداری به جا نگذاشت، مدتی پس از کناره گیری از شهرداری، در اقدامی جنایتکارانه همسر دوم خود را با اسحله غیرمجاز به قتل رساند.

اصلاح طلبان پس از این اتفاق، با اشاره به اینکه این جنایت آبروی اصلاحات را برد، تاکید کردند که اقدام شورای شهر خودسرانه و چشم بسته بوده است.

جنایتِ نجفی تنها بخش کوچکی از نتایج فقدان نظارت شورای نگهبان در انتخابات شوراهای شهر است. متاسفانه شوراهای شهر در شهرهای مختلف حواشی بسیار زیادی داشته‌اند، از رسوایی اخلاقی تا فساد مالی و...

برچسب ها:

سیاسی