به گزارش
حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، اولین نشست کارگاه منطقهای معماری امنیت هستهای که از روز شنبه ۱۵ تیر با همکاری آژانس بینالمللی انرژی هستهای و با حضور بهروز کمالوندی، سخنگو و معاون اموربینالملل، حقوقی و مجلس، حسن قرائی، معاون حفاظت و امنیت و سه تن از مدیران و متخصصین آژانس در حوزه امنیت هستهای در برج میلاد آغاز بکار کرد، روز چهارشنبه ۱۹ تیرماه با نشست اختتامیه به کار خود پایان داد.
در مراسم اختتامیه کمالوندی با اشاره به ابعاد مختلف "پادمان، امنیت و ایمنی" و ضرورت آگاهی افکار عمومی حتی برای کشورهای غیر هسته ای، اظهار داشت: آژانس بین المللی انرژی اتمی دو وظیفه اصلی بر عهده دارد. یکی از این وظایف در چارچوب NPT است. کشورهایی که عضو این معاهده شدند، با نیت جلوگیری از تکثیر سلاحهای هستهای و استفاده صلح آمیز از این علوم و فناوری به عضویت در آمده اند. ما چالشهایی در این رابطه داریم که عمدتاً سیاسی بوده و به خاطر تعریفی است که هر کدام از قدرتها از این مسئله میدهند.
وی تاکید کرد: اولین موضوع ما مسئله خلع سلاح است که در ماده ۶ NPT آمده و متاسفانه به فراموشی سپرده شده است. شاید بتوان بهترین نوع امنیت از نظر اهمیت و گستردگی که در امنیت هستهای موثر است، را خلع سلاح برشمرد. ما شب را با وحشت امکان استفاده از این سلاح به صبح میرسانیم. خیلی واضح کشورمان را تهدید میکنند.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: آمریکاییها سلاحهای تاکتیکی هستهای را آزمایش میکنند. هیچ قواعد و مقرراتی را قبول ندارند. عضو کنوانسیونهای منع جامع آزمایشات هستهای هم نیستند. در عین حال تهدید میکنند. پس اگر بخواهیم امنیت را در سطح جهان گسترش دهیم، بهترین اقدام جدی گرفتن ماده ۶ NPT که به خلع سلاح هستهای میپردازد، است.