خداقوت به سازندگان گاندو و یک ای کاش

به گزارش مشرق، محمدسعید احدیان در کانال تلگرامی خود طی یادداشتی درباره سریال گاندو نوشت:

بی تردید گاندو یکی از بهترین سریال های جذاب و مفید سیما بود که باید یک دست مریزاد وخدا قوتی به کارگردان وعوامل این سریال گفت.

آن گونه که دراین سریال نشان داده شد بار دیگر وزن و توانمندی نیروهای امنیتی ایران در چشم‌مردم ارزش یافت و مشخص شد آن ها برای ایجاد امنیت مردم چه زحماتی متحمل می شوند و امنیت مردم با چه تلاشی به دست می آید و همچنین دیدیم که دشمن با چه برنامه ریزی گسترده ای و به چه شیوه ها و پوشش هایی به مبارزه با اقتصاد و معیشت مردم آمده است که تمام مستندات و اخبار گذشته نتوانسته بود تاکنون این گونه مردم را قانع کند و...

خلاصه این که گاندو یک فیلم عالی ملی و انقلابی بود که هم باعث تقویت غرور ملی شد و هم در دشمن شناسی پیام های موثری داشت فقط...
 
فقط ای کاش این دستاوردها با حاشیه‌هایی که فضای اصلی فیلم را تحت الشعاع قرار داد، همراه نمی شد. نتیجه چند نکته جنجالی در فیلم خوشحالی عده ای و ناراحتی عده ای دیگر است. صحبت بر سر درستی یا نادرستی اصل نکات نیست که به نظر می رسد بخشی از موارد صحیح است، بلکه نکته مهم به تعبیر آقا ضرورت اصلی و فرعی کردن مسائل است. به نظر من، اصلی کلیت و روند کلی فیلم و ‌پیام هایش  بود که شرح دادم و طرف اش دشمن است و فرعی همان چند سکانس حاشیه ساز بود که طرف اش داخلی ها هستند .  

بنظر می رسد دوبار تاکید معنادار آقا مبنی بر این که به جای بحث های داخلی هرچه فریاد دارید بر سر آمریکا بکشید را به عنوان راهبرد اصلی این روزها نباید فراموش کنیم . آیا این چند سکانس جنجالی  مصداق  هرچه فریاد دارید بر سر دشمن بکشید است؟ آیا الان این حواشی اصل و هدف سریال را که اشراف دستگاه های امنیتی و تفوق بر دشمن و چگونگی دشمنی دشمن است را تحت الشعاع قرار نداده است؟ آیا این که برای مردم روشن شد جاسوسی تحت چه پوشش هایی و با چه ظواهری و ترفند هایی اتفاق می افتد و بسیاری شبهات پیرامون برخی دستگیری ها خودکار حل شد و می توانست حل شود، بیشتر به منافع ملی کمک نمی کرد،  به جای این که وقت و ذهن مردم را درگیر تنها چند صحنه غیرمهم فیلم بکنیم.  
 حیف نیست الان به جای این که همه از پیام های جذاب و مفید فیلم لذت ببریم به جان هم افتادیم و درحال مجادله با یکدیگر هستیم؟

خلاصه آنکه اگر دو راهبرد اصلی آقا یعنی ضرورت اصلی و فرعی کردن مسائل و تمرکز داشتن بر دشمن را به جای بحث های داخلی مبنای عمل خود قرار می دادیم، پیام های اصلی فیلم را با مباحث فرعی به حاشیه نمی بردیم.  


در عین حال باید مجدد تاکید کرد که گاندو در مجموع  یک فیلم موفق بود و باید سازندگان این فیلم خوب تشکر کرد و به آنان خداقوت گفت.

برچسب ها:

سیاسی