به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاه خبرگزاری فارس، برخی کاربران فارس با ثبت سوژه ای در سامانه فارسمن درخواست کردهاند که خوابگاه های متاهلی برای دانشجویان متاهل در کل طول تحصیل اختصاص یابد.
این کاربران نوشتهاند: «هم اکنون دانشگاه صنعتی امیرکبیر فقط به مدت 2 سال به دانشجویان دکتری متاهل خود، خوابگاه متاهلی اختصاص می دهد. این در حالی است که دانشجویان مجرد می توانند حتی بیش از سنوات خود در خوابگاه های مجردی اسکان یابند. مضاف بر این که دانشجویان متاهل از لحاظ معیشت تحت فشار بیشتری نسبت به دانشجویان مجرد می باشند. این امر عملا با تشویق عملی جوانان برای ازدواج در دوران دانشجویی منافات دارد! پیشنهاد میشود با اتخاذ تدابیر توسط مسئولین و یا به کمک خیرین و سایر نهادها با افزایش ظرفیت خوابگاهی، خوابگاه های متاهلی برای دانشجویان متاهل نیز همچون دانشجویان مجرد در کل طول تحصیل آنها اختصاص یابد.»
*تامین خوابگاه دانشجویی متاهلی از ۲ روش
خبرنگار فارس این موضوع را پیگیری کرده است.
مجتبی صدیقی معاون امور دانشجویی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در گفتوگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس در پاسخ به این درخواست که دانشجویان مجرد در تمام طول تحصیل خوابگاه میگیرند اما دانشجویان متاهل مدت کمتری خوابگاه دریافت میکنند، گفت: کمبود ظرفیت خوابگاهی متاهلی بسیار زیاد است و دانشگاهها در درجه نخست سعی کردند که خوابگاه مجردی را پوشش دهند، زیرا با فضای محدودتری میتوان تعداد بیشتری از بچهها را اسکان داد و ظرفیت قابل استفاده خوابگاه متاهلی در کل کشور محدود است.
وی ادامه داد: اسکان دانشجویان متاهل به دو طریق انجام میشود؛ نخست تشویق بخش خصوصی و خیرین به ساخت خوابگاه متاهلی و دوم ودیعه مسکن برای رهن خانه.
معاون امور دانشجویی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری توضیح داد: در قانون بودجه پیشبینی شده که اگر بخش خصوصی برای ساخت خوابگاه متاهلی وارد شود، صندوق رفاه دانشجویی در سود و کارمزد وام بانکی که برای ساخت گرفته میشود کمک میکند.
وی ادامه داد: همچنین با وجود ودیعه مسکن، به دانشجویان متاهل که میخواهند بیرون منزل بگیرند در رهن خانه کمک میکنیم، مبلغ این ودیعه هم در شهرهای بزرگ و متوسط تفاوت دارد.
صدیقی خاطر نشان کرد: بنابراین در این دو بخش تلاش شده به دانشجوهای متاهل کمک شود اما تا تامین همه نیازهای بچههای متاهل فاصله داریم. ظرفیت خوابگاههای مجردی تقریبا به نرخ نسبتا قابل قبولی رسیده است، گرچه هنوز در این بخش هم نیازهایی وجود دارد اما در حوزه متاهلی نیاز بیشتر است.
انتهای پیام/