پنتاگون: در مورد «اینجیرلیک» بازنگری می‌کنیم

به گزارش مشرق، «حلوصی آکار»، وزیر دفاع ترکیه بعد از آنکه این کشور نخستین محموله سامانه‌های پدافند موشکی «اس ۴۰۰» روسیه را تحویل گرفت، از تلاش‌های ترکیه برای خرید سامانه مشابه آمریکایی خبر داد.

او امروز (جمعه) بعد از ورود این سامانه به ترکیه گفت: «امروز بارگیری بخش‌هایی از سامانه روسی اس ۴۰۰ به وسیله سه هواپیما کامل شد و بارگیری بقیه بخش‌های آن در روزهای آینده ادامه خواهد داشت».

بیشتر بخوانید:

جزئیات تحویل قطعات سامانه موشکی اس ۴۰۰

به گزارش خبرگزاری آناتولی ترکیه، وزیر دفاع این کشور گفت که نیروهای ترکیه در این کشور و در روسیه در حال آموزش نصب و استفاده از این سامانه هستند.

آکار همچنین گفت که ترکیه در حال بررسی و ارزیابی خرید سامانه دفاع موشکی «پاتریوت» آمریکا است و سازمان‌های مربوطه در حال بررسی این مسئله هستند.

در واکنش به ورود سامانه اس ۴۰۰ به ترکیه، منبعی در وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد که واشنگتن به زودی در مورد مکانیسم‌های عملیات هوایی در پایگاه‌ هوایی «اینجیرلیک» ترکیه بازنگری خواهد کرد.

پایگاه هوایی اینجیرلیک سال ۱۹۵۵ در آدانای ترکیه احداث شد و یکی از مهمترین پایگاه‌های ناتو در دوره جنگ سرد، جنگ دوم خلیج فارس و عملیات ائتلاف به اصطلاح ضد داعش به رهبری آمریکا بود. گفته می‌شود آمریکا بین ۵۰ تا ۱۵۰ کلاهک هسته‌ای در این پایگاه نگهداری می‌کند.

منبع پنتاگون همچنین گفت که «مارک اسپر»، سرپرست وزارت دفاع آمریکا به‌زودی در ارتباط با خرید اس ۴۰۰، با همتای ترک خود تماس خواهد گرفت.

از زمانی که ترکیه اعلام کرد قصد دارد سامانه‌های دفاع موشکی اس ۴۰۰ را از روسیه خرید کند، روابط ترکیه و آمریکا شاهد تنش‌هایی در این ارتباط بود.

آمریکا بارها ترکیه را تهدید کرده است که در صورت خرید این سامانه، آنکارا را از پروژه تولید جنگنده‌های مدرن اف ۳۵ کنار خواهد گذاشت. با این حال ترکیه به این تهدیدات وقعی ننهاد و اعلام کرد که تمایل به خرید اس ۴۰۰ بعد از آن در این کشور قوت گرفت که واشنگتن از فروش پاتریوت به آنکارا ممانعت کرد.

آمریکا می‌گوید استقرار اس ۴۰۰ در ترکیه و استفاده همزمان از اف ۳۵ در این کشور می‌تواند اسرار و تکنولوژی جدید این جنگنده های مدرن آمریکا را افشا کند.

سامانه پدافند موشکی اس ۴۰۰ روسیه جزو یکی از بهترین سامانه‌های دفاعی در دنیا است. این سامانه روسی این قابلیت را دارد که در آن واحد، ۷۲ هدف را رهگیری و در ارتفاعی بین ۱۰ متر تا ۲۷ کیلومتر منهدم کند.

این سامانه دفاعی به راه‌اندازی و شلیک سریع معروف است؛ به گونه‌ای که راه‌اندازی آن ۵ دقیقه و شلیک آن ۱۰ ثانیه زمان می‌برد. افزون بر این، رادارهای آن تا ۷۰۰ کیلومتر مربع را پوشش می‌دهند.

برچسب ها:

جهان