در سال ٢٠٥٠، هوای تهران شبیه سن برناردینوی کالیفرنیا، هوای قم شبیه بغداد، هوای کرج شبیه قم و هوای تبریز شبیه هوای تاشکند خواهد بود.
این تحقیق را یک شرکت سوئیسی انجام داده و با در نظر گرفتن ١٩ متغیر، هوای ٥٢٠ شهر دنیا به خصوص شهرهای دارای بیش از یک میلیون جمعیت را بررسی کرده است.
بر اساس این تحقیق، هوای اصفهان شبیه شهر مکزیکالی در شمال مکزیک نزدیک مرز با آمریکا، هوای مشهد شبیه کویته پاکستان، هوای کرمانشاه شبیه شهر فینیکس در آمریکا خواهد بود.
برای محاسبه شرایط آب و هوایی این شهرها در سال ٢٠٥٠، از پیش بینی هیات بینالمللی تغییرات اقلیمی (IPCC) -اساس پیمان اقلیمی پاریس- استفاده شده است. بر اساس این پیشبینی با اعمال سیاستهای اقلیمی مناسب و کارامد در دوازده سال آینده میتوان افزایش دما را در نیمه قرن بیست و یکم در حد ١.٥ درجه بیشتر از زمان انقلاب صنعتی نگه داشت.
پژوهشگران این تحقیق میگویند چون این پیشبینی "خوشبینانه" بوده بنابراین تحقیق آنها بهترین سناریوی ممکن را نشان میدهد.
این بررسی نشان داد که ٧٧ درصد شهرهای دنیا در سال ٢٠٥٠ دستخوش تغییرات شدید آب و هوایی شده و ٢٢ درصد با هوایی روبرو میشوند که در حال حاضر مشابهش وجود ندارد.
شدیدترین تغییرات در نیمکره شمالی رخ خواهد داد و هوای شهرهای این نیمکره در سال ٢٠٥٠ شبیه شهرهایی خواهد شد که در هزار کیلومتری جنوب آنها قرار دارند. در اروپا هوای تابستانها ٣.٥ و هوای زمستانها ٤.٧ درجه گرمتر خواهد شد.
این تحقیق نشان می دهد که هشتاد درصد شهرها تغییرات شدید آب و هوایی را تجربه خواهند کرد و کمبود آب گریبانگیر شهرهایی خواهد شد که اکنون هوای معتدلی دارند.
بیست و دو درصد شهرها -به خصوص شهرهایی که در مناطق حارهای قرار دارند- مثل جاکارتا، سنگاپور و کوالالامپور آب و هوایی خواهد داشت که اکنون در هیچ شهر بزرگی در دنیا مشابهش وجود ندارد.
از دیگر مشابهتهای این تحقیق میتوان به این شهرها اشاره کرد، هوای مادرید شبیه مراکش، هوای نیویورک شبیه ویرجینیا بیچ، هوای سیاتل شبیه سان فرانسیسکو، هوای مسکو شبیه صوفیه و هوای استکهلم شبیه بوداپست خواهد شد.