4 محور و برنامه‌های اصلاح ساختار بودجه را بشناسید+ جدول

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، سال گذشته هنگام ارائه لایحه بودجه سال 98 کل کشور براساس فرمایشات و رهنمودهای مقام معظم رهبری مقرر شد  نقشه راه و برنامه کلی اصلاح ساختار بودجه عمومی و کاهش کسری بودجه با افق دو سالانه (98-99) مد نظر قرار گیرد. که به عقیده صاحب نظران اقتصادی این اصلاحات مباحثی از جمله کاهش وابستگی به نفت در بودجه، کاهش سهم صندوق توسعه ملی در بودجه، اصلاح بودجه شرکت‌ها و تغییر و تحول در ساختار اقتصاد کلان کشور است.

بر همین اساس مصوب شد حداکثر تا پایان تیر ماه سال جاری چارچوب اصلاحات ساختار بودجه تهیه و در دستور کار قرار گیرد. روز گذشته چارچوب کلی اصلاح ساختار بودجه در چهار محور و 9 بسته اجرایی توسط شورای هماهنگی سران قوا به تایید رسید.

همچنین نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور که امروز برای تشریح چارچوب کلی اصلاح ساختار بودجه به مجلس رفته است، گفته بود: مقرر شد که کارگروه‌های ویژه‌ای جزئیات آن را بررسی کنند. 

براساس مفاد این چارچوب کارشناسان اقتصادی معتقدند این کار در صورت اجرای کامل جراحی بزرگی برای اقتصاد کشور است که می‌تواند علاوه بر تامین منابع پایدار برای کشور، نقشی ثبات‌زا در اقتصاد کلان و فعال برای تولید و اشتغال ایفا کند و در عین حال معیشت عمومی و عدالت را بهبود ببخشد. همچنین کاهش تکانه‌های ناشی از نوسان ارزهای نفتی در بودجه از دیگر رویکردهای این جراحی محسوب می شود.

چهار محور اصلاحات بودجه‌ای شامل:

1- تقویت نهادی بودجه 2- هزینه کرد کارا 3- درآمدزایی پایدار 4- ثبات سازی اقتصاد کلان و توسعه پایدار

طبق این سند بسته‌های اجرایی در قالب برنامه‌های کوتاه مدت و میان مدت مطرح شده است.

در همین باره عباسی سخنگوی هیات رئیسه مجلس نیز درباره زمان بندی اصلاح ساختار بودجه گفته است: ایجاد اجماع درباره  چارچوب کلان اصلاحات میان سران نظام در خردادماه 98 انجام شد و تصویب و آغاز برنامه های کوتاه مدت متناسب با زمان بندی ارائه شده با نقشه راه در تیر ماه سال 98 و تهیه برنامه عملیاتی برنامه های میان مدت در شهریور 98 انجام می شود و آغاز اجرای برنامه های میان مدت فروردین 99 انجام می شود.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اقتصادی