بهنام محسنی معاون فرابورس ایران در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در مورد جلسه امروز فعالان بازار پایه در فرابورس ایران افزود: جلسه امروز با حضور شش گروه از فعالان بازار پایه بود که گروههایی از جمله سهامداران عمده که بیشترین معاملات را داشتند و شفافترین وضعیت شرکتها را دارا بودند. برگزار شد.
وی گفت همچنین، ناشران و شرکتهای بازار پایه که از نظر فعالیت بورسی بیشترین ارزش معاملات را داشته و کارگزاران برتری که تاکنون تخلفی نداشته و بازارگردانهای بازار پایه به این جلسه دعوت شده بودند و با حضور رئیس سازمان بورس اوراق بهادار مدیرعامل فرابورس، معاونان فرابورس و دو نفر از اعضای شورای عالی بورس در محل بورس ایران تشکیل شد.
محسنی افزود:در این جلسه افراد نظرات مختلفی راجعبه مقررات بازار پایه داشتند و جمعبندی نظرات این افراد به عنوان یک پیشنهاد به جلسه آینده شورای عالی بورس ارائه خواهد شد.
معاون فرابورس ایران در مورد زمان جلسه شورای عالی بورس گفت: طی چند روز آینده این جلسه برگزار خواهد شد.
معاون بازارهای خارج از فرابورس ایران در پاسخ به این پرسش که مهمترین گلایهها و انتقادات فعالان بازار پایه چه بود، گفت: بحث کلی در مورد مقررات معاملات نبود، بلکه مباحثی مانند اینکه باید چه انگیزههایی برای ناشران بازار پایه ایجاد شود که به بازار بالاتر منتقل شده و در این بازارها پذیرفته شوند و همچنین اگر ناشری تخلفی داشت، باید با آن برخورد شود.
محسنی همچنین ادامه داد: مباحث دامنه نوسان در این جلسه مطرح شد که باید این دستورالعملها به صورت تدریجی اجرا شود و در بازار پایه همگی متفقالقول بودند در مقررات بازار پایه باید در جهت مثبت شدن فضا، تغییراتی ایجاد شود.
وی در پاسخ به این پرسش که هماکنون چند شرکت در بازار پایه فرابورس حضور دارند، گفت: 182 شرکت در بازار پایه فرابورس هستند که 78 شرکت از جمله شرکتهایی هستند که لغو پذیرش شده و 82 شرکت نیز آنهایی هستند که مشمول ماده 36 قانون احکام دائمی برنامههای توسعهای کشور هستند.
معاون فرابورس ایران در پاسخ به این پرسش که شرکتهای حاضر در پایه چه شرایطی را باید دوباره احراز کنند که دوباره به بازار فرابورس برگردند، گفت: بخشی از شرکتهای بازار پایه اطلاعات مالی را نداده و یا به موقع افشا نکردند و یا اطلاعات صحیح ندادهاند یا بخشی از سهام شناور آزاد آنها که در بازار پذیرفته شده باید عرضه کنند، یا در برخی از شرکتها حاکمیت شرکتی رعایت نشده است که در صورت رعایت این موارد شرایط پذیرش در بازارهای بالاتر را به دست خواهند آورد.
وی افزود: برخی از شرکتها هم طبق قانون احکام دائمی برنامههای توسعه مستقیماً به بازار پایه آمدند که بعد آنها نیز با فراهم کردن شرایط درخواست پذیرش بدهند.
به گفته محسنی، موضوع درخواست شرکتها به هیأت پذیرش فرابورس داده میشود و در صورت به دست آوردن شرایط با اولویت پذیرفته میشوند.
* بررسی درخواست یک شرکت 75 روز طول میکشد
معاون فرابورس ایران در مورد اینکه چه زمانی طول میکشد که درخواست یک شرکت بازار پایه برای ارتقا به بازارهای بالاتر بررسی شود، گفت: به صورت میانگین یک شرکت 75 روز از اول درخواست تا زمان پذیرش زمان لازم دارد که درخواست او در هیأت پذیرش بررسی شود و اگر شرکت مدارک مورد نیاز هیأت پذیرش را به موقع بدهد و اطلاعات را بدهد حدود 75 روز طول میکشد اما اگر اطلاعات را به موقع نداد، ممکن است این زمان بیشتر طول بکشد.
محسنی در مورد ادامه جلسه با فعالان بازار پایه گفت: جلسه دیگری فردا دوشنبه با اشخاص پیشکسوت بازار بررسی میشود و یک نظرسنجی در آن ارائه میشود و نظرات از طریق شاپور محمدی رئیس سازمان بورس به شورای عالی بورس ارائه میشود.
وی گفت: در این جلسه آقای امیری معاون سازمان بورس و دو عضو شورای بورس هم حضور داشتند.
محسنی در مورد اینکه چرا خبرنگار در جلسه فعالان بورس نبود، گفت: به خاطر اینکه فعالان بازار بتوانند به راحتی نظراتشان را مطرح کنند.
وی در مورد اینکه بازار پایه فرابورس از چه زمانی تشکیل گرفت، عنوان کرد: از سال 90 براساس تبصره «ب» ماده 99 قانون برنامه پنجم توسعه شکل گرفت که ارسال مقررات شرکتها براساس قانون احکام دائمی برنامه توسعه الزامی شد.
معاون فرابورس ایران در مورد اینکه شرکـتهای بازار پایه از کجا اخراج شدند، گفت: عمده این شرکتها از فرابورس و دو شرکت از بورس اخراج شده و به بازار پایه منتقل شدهاند. همچنین برخی از شرکتها نیز از ابتدا وارد بازار پایه شدند.
محسنی در مورد اینکه بازار پایه چه ویژگیهایی دارد، گفت: شرکـتهایی که پذیرفته نشدند و از حداقلهایی که از نظر استاندارد بازار برخوردار نباشند، در بازار پایه حضور دارند.
انتهای پیام/ب