گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس؛ نوجوان 15 سالهای که از لحظه ورود به دوره دوم متوسطه و شاید حتی قبل از آن استرس ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر تحصیلی و ورود به آموزش عالی را دارد، قطعا به این مساله فکر میکند که چه راه آسانتری برای ورود به دانشگاه هست تا از این همه استرس رهایی یابد.
4 سال از تفریحاتش کم میکند و خانوادهاش هزینه میکنند تا در کنکور موفق شود، اینها به کنار؛ استرسهاست که این نوجوان و خانوادهاش را آزار میدهد.
همین مساله سبب شده تا داوطلبان کنکور خواستهشان را از طریق سامانه فارسمن، مطرح کنند و با مراجعه به این سامانه خواستار پیگیری موضوع «برگزاری دو بار آزمون در سال»، شوند تا شاید از این طریق هم استرس داوطلبان کمتر شود و هم درصورت عدم حضور در یک آزمون بتوانند در آزمون بعدی در همان سال شرکت کنند.
این موضوع را از دیگر داوطلبان کنکور نیز پرسیدیم؛ محمدحسام داوطلب کنکور سراسری سال 98 استرس ناشی از قبول شدن یا نشدن در کنکور را مانع از پیاده شدن درست آموختههایش در پاسخنامه کنکور دانست و گفت: من دوست دارم به نوعی از استرسم کاسته شود، پیشنهادی برای این موضوع ندارم زیرا کارشناس نیستم اما از کارشناسان و مسؤولان میخواهم راهی برای کم شدن استرسهای ما بیندیشند.
نظر الهام داوطلب دیگر کنکور را درباره دو بار برگزار شدن آزمون در سال سوال کردیم؛ با ابراز خوشحالی پرسید مگر قرار است کنکور دوبار در سال برگزار شود؟ وقتی شنید که این مساله فقط پیشنهاد داوطلبان است و هنوز مورد بررسی از سوی مسؤولان قرار نگرفته، گفت: از مسؤولان خواهش میکنم حتما در این باره کارشناسیهای لازم را داشته باشند شاید این مساله به صورت طرحی به اجرا درآید تا ما از استرس رها شویم.
البته این موضوع فقط برای داوطلبان ورود به مقطع کارشناسی دغدغه نیست چرا که در گفتوگوی ما با داوطلبان کارشناسی ارشد، آنها هم از استرسهایشان برای کنکور میگفتند.
مهشید داوطلب کنکور کارشناسی ارشد 98 که اتفاقا کارمند هم هست، گفت: من با برگزار شدن دوبار کنکور در سال موافقم چرا که به دلیل اشتغال به کار زمان زیادی برای مطالعه ندارم بنابراین اگر کنکور دوبار در سال برگزار شود، در صورت قبول نشدن در یک آزمون به آزمون دیگر در همان سال امید دارم.
* طرحی که در دست بررسی است
این موضوع را از رضا روستاآزاد عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف که سابقه ریاست این دانشگاه را هم دارد، سوال کردیم.
روستاآزاد با برگزاری دوبار کنکور در سال مخالف بود و گفت: در صورت برگزاری دوبار کنکور در سال هزینه بسیاری تحمیل میشود و علاوه بر آن عدهای از داوطلبان میگویند کنکور اول سختتر بود یا کنکور دوم.
البته ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور موضوع برگزار شدن دوبار آزمونهای سراسری و کارشناسی ارشد در سال را جزء کلیات مطرح شده در مجلس دانست و گفت: بیشتر بحث جداسازی مسئله سنجش از پذیرش دانشجو، اعتبار دادن به آزمون و تکرار آزمون مطرح است تا اگر یک داوطلب نتوانست در یک آزمون موفق باشد در آزمون دیگر همان سال شرکت کند.
به گفته خدایی، بررسی این موضوع در مجلس آغاز شده است.
کارن خانلری عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز طرح دوبار برگزاری کنکور در سال را طرح قابل تاملی دانست که میتواند مورد بررسی قرار بگیرد.
خانلری گفت: این طرح میتواند تا مقداری از استرس بچهها بکاهد، البته هنوز به طور کامل در مجلس بررسی کارشناسی در این مورد صورت نگرفته اما نظر شخصی من این است که شاید این طرح بتواند استرس داوطلبان را کم کند.
موضوع را از منصور غلامی وزیر علوم هم جویا شدیم.
غلامی با بیان اینکه مساله تکرار آزمونهای سراسری در قانون هم دیده شده است، گفت: باید برای این موضوع زمینهسازی شود، به طور مثال میتوانیم بگوییم کارنامه یک آزمون به مدت چند سال اعتبار دارد؛ یعنی اگر قرار است فردی از داوطلبان سال بعد از شرکت در کنکور در دانشگاه پذیرش شود، میتواند از کارنامه خود استفاده کند، برای این موضوع در حال برنامهریزی هستیم.
به گزارش فارس، داوطلبان کنکور میخواهند راهی برای ورود به دانشگاه داشته باشند که با این میزان استرس همراه نباشد، حال آنکه کارشناسان و مسؤولان چه راهی را برنامهریزی میکنند مسالهای است که در آینده مشخص میشود.
انتهای پیام/