به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، دومین میزگرد بررسی چالشها و مسائل گلوگاهی برای تحول نظام تعلیم و تربیت و ویژگیهای وزیر آینده آموزش و پرورش، در خبرگزاری فارس برگزار شد.
حجتالسلام والمسلمین حسین درودی معاون امور استانهای حوزههای علمیه و آموزش و پرورش در این میزگرد با اشاره به اینکه اکنون آموزش و پرورش کشور ما نیاز به نقد سازنده دارد، اظهار کرد: این موضوع باید بهگونهای باشد که قوت و قدرت ایجاد شده طی 40 سال گذشته را بیش از پیش مورد توجه جهان قرار دهد و بتواند با لسان نقد، آموزش و پرورش که مهمترین نقش در حوزه فرهنگی انقلاب ما داشته است را تقویت کند؛ برای انجام بهترین اقدامات سازنده در حوزه آموزش و پرورش نیاز است از اسناد بالادستی که مهمترین آن قرآن است، استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه باید نقدهای قرآن در آموزش و پرورش مورد استفاده قرار گیرد، گفت: بنده طی سالها مطالعاتی که داشتم، هیچ کجا ندیدم که رئیسی بیاید و بگوید که معاونم از من قویتر است که در اصل نقد قوتدهنده اینجا مشخص میشود.
حجتالاسلام والمسلمین درودی تصریح کرد: در حال حاضر آموزش و پرورش کشورمان نیاز به یکسری ویتامینهایی دارد تا ضعفهای آموزشی را تقویت کند و بنده از همین جهت قوتهای آموزش و پرورش را بیان میکنم. رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان فرد حکیم میفرمایند طی 40 سالی که در ایران انقلاب شده است این کشور قابل مقایسه با قبل از آن نیست که واقعاً قابل تأمل است، ما با سند تحول بنیادین آموزش و پرورش میتوانیم دانشآموزان نقاط محروم سطح کشور را از عدالت آموزشی برخوردار کنیم و با اخلاق جامعه را رشد دهیم؛ در جایی رهبر انقلاب 70 وزیر پیش از انقلاب را با پس از آن مقایسه کردند که در همین راستا میگویند پس از انقلاب هر وزیری که آمده به دنبال قرآن، اخلاق و رفتار اسلامی بوده است.
معاون امور استانهای حوزههای علمیه و آموزش و پرورش، افزود: ما با تقدیم 25 هزار دانشآموز شهید و 5 هزار معلم شهید نقاط قوت بسیاری داریم؛ از طرفی ما با همین وزرا توانستهایم در المپیاد و المپیکهای جهانی علمی و ورزشی با نمایش حجاب، انقلاب اسلامی را به سایر نقاط جهان صادر کنیم؛ به گونهای که بسیاری از نوجوانان و جوانان دنیا عاشق رهبر معظم انقلاب کشورمان هستند.
حجتالاسلام والمسلمین درودی گفت: الحمدالله پس از انقلاب ایجاد واحد آموزش استثنایی را داشتیم ولی پیش از انقلاب اینطور نبود، یعنی دانشآموز معلول و غیرمعلول کنار یکدیگر مینشستند به گونهای که برای معلولان برنامه، معاونت و همچنین بودجههای متفاوت در نظر گرفته میشود که این موضوع نشان از پیشرفت ما است.
وی اظهار کرد: در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران معلمانی وجود دارند که در نقاط صعبالعبور زحمات بسیاری میکشند و اگر رسانهای از رشادتهای آنان باخبر شود جهان لذت میبرد و این معلم میتواند انسانیت را ترویج کند؛ لذا انقلاب اسلامی ما با 40 سال معلم، مسؤول، وزیر و ... خوش درخشیده است.
معاون امور استانهای حوزههای علمیه و آموزش و پرورش بیان کرد: در اینجا سؤالی پیش میآید که آیا به نظر شما قرآن از این میزان کار و تلاش راضی است یا خیر؛ آیا قرآن را در 12 سال به گونهای در اختیار دانشآموزان قرار دادهایم که آنها اعلام کنند «من افتخار میکنم اهل قرآن هستم». آموزش و پرورش برای این سؤال چه جوابی دارد؟
حجتالاسلام والمسلمین درودی گفت: اگر شما رایانهای برای تعمیر داشته باشید و بهطور مثال بخواهید CPU یا برخی قطعات آن را تعویض کنید به شما اعلام میکنند این کامپیوتر باید به طور کلی ارتقا یابد زیرا تعویض تنها چند قطعه جوابگو نیست. بهطور مثال مدل قبلی برای سال 2000 و فعلی برای سال 2019 است. لذا این قطعات بر هم سوار نمیشوند؛ اکنون در جامعه ما فردی که میخواهد وزیر شود یا در مجلس رأی آورد یکسری سیاستها را اجرا میکند و به این موضوع توجهی ندارد که ساختمان آموزش و پرورش از روز اول معیوب بوده و اکنون پوسیده است.
وی اظهار کرد: این جمله را یکی از مسؤولان ارشد کشور گفته که دستگاه آموزش و پرورش احتیاج به نوسازی دارد؛ امروز اکثریت افرادی که آموزش و پرورش دغدغه اصلیشان است، شعار میدهند که این وزارتخانه باید اصلاح شود؛ بله حتماً به نوسازی احتیاج دارد چون هم فرسوده است و هم آن روزی که به وجود آمد دارای عیوبی بود.
معاون امور استانهای حوزههای علمیه و آموزش و پرورش با اشاره به اینکه اکنون ساختمان فرسوده آموزش و پرورش کشش سند تحول بنیادین را ندارد، افزود: همچنین این ساختمان آموزش و پرورش تحمل تدریس اسناد لانه جاسوسی را ندارد؛ برخیها میگویند وزرا تمایل به این موضوع ندارند، چون با خردشان مطابق نیست که بنده در پاسخ میگویم چنین چیزی نیست.
وی اضافه کرد: اکنون آموزش و پرورش با امکانات حال حاضرش سندتحول را برنمیتابد، زیرا کلیگویی دارد و سیاستگذاریها را در آن به صورت کلی بیان کرده است. سه نظر درباره ساختمان کهنسال آموزش و پرورش وجود دارد. نظر اول تحولی-تأسیسی است، بدین منظور که ساختمان قبلی آن را جمعآوری و ساختمان جدید ایجاد کنیم. آیا مقدور است؟ که بسیاری میگویند خیر؛ چون همین جابهجاییها و خلأ ایجاد شده خود تلفات سرمایه، وقت و ...دارد.
وی افزود: نظر دوم تغییری - تبدیلی است و باید بخشهایی از آن را اصلاح کنیم. مثلاً اکنون 3ـ3ـ3ـ3 شده است باید ببینیم مناسب است یا خیر.
وی با اشاره به اینکه وزیر منتخب آموزش و پرورش باید ابتدا بداند که سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مهدوی و برای تمدنسازی است، بیان کرد: اگر کسی در ذهنش خطور میکند که میتوان سند تحول بنیادین را در سال 98 اجرایی کرد بدین معنی است که این فرد سند را یکبار نیز قرائت نکرده است.
معاون امور استانهای حوزههای علمیه و آموزش و پرورش درباره خصوصیات وزیر آموزش و پرورش گفت: وزیر باید اعلام کند که در راستای سند تحول بنیادین حرکت میکنم، آن هم به چند دلیل: 1- قرائت و تفسیر قرآن را بلد باشد، 2- زندگی براساس سبک زندگی قرآنی را ملاک خود قرار دهد، همچنین باید بداند و معتقد باشد که اگر جامعه قرآنی ما به سواد قرآنی مسلح شود، چه بازدهیهایی در زمانبندی مشخص خواهد داشت؛ لذا با این تغییر و تحولات وزرا، زمان بودجه این امکان اجرایی نمیشود.
وی اظهار کرد: هنگامی که وزیری معرفی میشود افرادی وجود دارند که از وی سهم میطلبند و برای وی تکانه ایجاد میکنند که این وزیر باید به وامدهیهای آنان پاسخگو باشد. حالا این وزیر چگونه میتواند از اقدامات خوب تحول سخن بگوید. فردی که بخواهد وزارت آموزش و پرورش را قبول کند باید در برابر موانعی درون جعبه سیاه اطلاعات وجود دارد، ایستادگی داشته باشد.
حجتالاسلام والمسلمین درودی بیان کرد: وزیر آموزش و پرورش باید آموزشهای مناسب به پرسنل خود ارائه کند وگرنه مشکلات نظیر موضوع بهداشت، فضای مجازی و ترافیک کشور باقی خواهند ماند، ما دیگر نمیتوانیم پیشگیری کنیم بلکه باید به درمان بپردازیم.
انتهای پیام/