به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، محققان در مطالعات جدید خود دریافتند که در صورت درمان بیماری با «پروآنتوسیانیدین»، ترکیبات فعال زیستی استخراج شده از میوهی «کرنبری» (توت خرس)، پاتوژنهای انسانی «اشریشیا کولی»، «پروتئوس میرابیلیس» و «سودوموناس آئروجینوس» را حتی با مصرف دز پایین آنتیبیوتیکها، حساستر میکند. همچنین باکتریهای پاتوژنی مقاومتی در برابر آنتیبیوتیکها از خود نشان نمیدهند.
براساس گزارش «ساینسنیوز»، «ناتالی توفنکی» و همکارانش از دانشگاه مکگیل، اعلام کردند: ما امیدواریم تا دوز آنتیبیوتیکهای مورد نیاز در انسانها را کاهش دهیم و به این طریق با مقاومت در برابر آنتیبیوتیکها نیز مقابله کنیم.
طبق این گزارش، عموم مردم معتقدند که مصرف آب کرنبری برای درمان عفونتهای مجاری ادراری مفید است. از همین رو توفنکی و تیم او خواص مولکولی این توتها را برای درمان بسیاری از باکتریها مورد بررسی قرار دادند.
گفتنی است؛ باکتری انتخاب شده برای این مطالعه، باکتریهای مسئول عفونتهای ادراری است.
توفنکی گفت: زمانی که ما در آزمایشگاه با آنتیبیوتیکها شروع به درمان باکتریها کردیم، باکتریها در طول زمان به آنتیبیوتیکها مقاوم شدند؛ اما زمانی که همین نوع درمان را همراه با عصاره کرنبری انجام دادیم، هیچ مقاومت آنتیبیوتیکی ایجاد نشد. ما از این نتیجه بسیار شگفتزده شدیم و این یافتهها را به عنوان فرصتی مهم تلقی کردیم.
طبق این گزارش، بررسیها نشان داد عصاره کرنبری حساسیت باکتری را در برابر آنتیبیوتیکها به دو طریق افزایش میدهد. نخست کرنبری باعث میشود دیواره سلولی باکتریها در برابر آنتیبیوتیکها نفوذپذیرتر شود. دوم اینکه این توتها در مکانیسمی که باکتریها برای خارج کردن آنتیبیوتیکها مورد استفاده قرار میدهند، اختلال ایجاد میکنند.
به همین ترتیب، آنتیبیوتیکها به راحتی در باکتریها نفوذ کرده و باکتریها نیز زمان بیشتری را برای خلاصی از دست آنها نیاز دارند؛ این میتواند توضیحی برای این موضوع باشد که چرا دوز پایین آنتیبیوتیکها میتواند موثر باشد.
انتهای پیام/