باکتری روده، محافظ سیستم عصبی مرکزی در برابر ویروس

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، مطالعه جدید محققان ارتباط جدید میان عفونت‌های ویروسی، بیماری‌های عصب مغزی، باکتریوم روده و سیستم ایمنی را شرح داد، این تحقیق نشان داد که اختلالات باکتری روده به ویروس‌های مضر اجازه می‌دهد تا باعث ایجاد بیماری‌های عصبی مانند «مولتیپل اسکلروزیس» شوند.

براساس گزارش «نیواطلس»،  محققان با انجام تحقیقات پیشین، بر این باورند که عفونت‌های ویروسی سیستم عصبی مرکزی با اختلالات مزمن عصبی و روانی در ارتباط است. آلزایمر، پارکینسون و مولتیپل‌ اسکلروزیس از جمله بیماری‌هایی هستند که با یک عفونت ویروسی سیستم عصب مرکزی آغاز می‌شوند.

همچنین ما می‌دانیم که جمعیت متفاوتی از باکتری‌های روده با سیستم ایمنی بدن ما در ارتباط هستند.

محققان دانشکده پزشکی دانشگاه یوتا، در مطالعه جدید خود نقش باکتری روده را در شروع بیماری‌های عصب مغزی مورد بررسی قرار دادند.

در شروع، محققان دو گروه مختلفی از موش‌های آلوده به نوع خاصی از ویروس هپاتیت که باعث التهاب مغز و نخاع می‌شوند، را مورد بررسی قرار دادند، یک گروه از موش‌ها با میکروبیوم‌های سالم روده رشد کردند در حالی که گروه دیگر تحت اختلالات میکروبیوم‌های مختلف قرار گرفته بودند.

طبق این گزارش، موش‌هایی با اختلالات میکروبیوم روده، پاسخ ایمنی ضعیفی نسبت به ویروس هپاتیت نشان دادند و همچنین سلول‌های ایمنی مغز آنها به نام «میکروگلیا» نیز فعالیت کمتری نسبت به موش‌های سالم داشت.

البته این تحقیقات تنها در آزمایشات حیوانی انجام شده است و محققان قصد دارند تا در مراحل بعدی این تحقیق، آزمایشاتی را بر روی انسان انجام دهند.

انتهای پیام/