به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، مجمع عمومی عادی سالانه شرکت سرمایهگذاری گروه توسعه ملی امروز با حضور 84 درصد از سهامداران حقیقی و حقوقی در محل تالار اندیشه حوزه هنری سازمان تبلیغات برگزار شد که در این مجمع در نهایت اعلام شد، هزار و 112 میلیارد تومان سود قابل تقسیم شرکت برای سال 97 بوده است که با توجه به دستورالعمل سازمان بورس 20 درصد سهام هلدینگ بین سهامداران تقسیم شد و به ازای هر سهم 68 و نیم تومان تقسیم شد.
در این زمینه سعید خدامرادی مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه ملی به خبرگزاری فارس گفت طبق مصوبه هیأت مدیره 800 میلیارد سود بین سهامداران تقسیم شد. برای هیأت مدیره 100 میلیون تومان پاداش در نظر گرفته شد. حق حضور اعضای غیرموظف هیأت مدیره برای هر ماه دو میلیون تومان و حق حضور اعضای کمیته حسابرسی برای هر نفر ماهانه یک میلیون و 850 هزار تومان در نظر گرفته شد و همچنین مجمع تصویب کرد 400 میلیون تومان برای کمک به امور خیریه از جمله کمک به سیل زدگان اختصاص پیدا کند که به گفته بازرس مجمع این رقم در مقابل کل سود هزار و 100 میلیارد تومانی عدد قابل توجهی نیست.
خدامرادی همچنین گفت: طبق اساسنامه سرمایهگذاری بانک ملی هر شرکت که ایپیاس سود ناشی از فروش سهام را در نظر میگیرد و چون اکثر شرکتهای این گروه به صورت هلدینگ هستند بیش از 20 درصد سود را نمیتوانیم تقسیم کنیم.
مدیرعامل گروه توسعه ملی همچنین گفت: به سهامداران میگوییم امسال گروه صنایع بانک ملی حداقل 20 درصد شاهد رشد سود برای سهام خواهد بود وسود سهام در سال 98 حتما از رشد خوبی برخوردار خواهد شد.
خدامرادی همچنین گفت: بخشی از سود حاصل شده در سال 97 که به عنوان اندوخته منظور شد، صرف افزایش سرمایه قرار میگیرد و همچنین شرکتهایی مانند سیمان ساوه و سیمان اراک بازدهی خوبی از محل سود عملیاتی خواهند داشت.
وی گفت: امسال حدود 120 هزار میلیارد تومان از منابع بازار سرمایه به بازار پایه منتقل شده است.
همچنین وی افزود: بازدهی سهام گروه سرمایهگذاری توسعه ملی امسال70 درصد بوده است یعنی کسی که سال گذشته سهام 260 تومانی خریده و اکنون به 360 تومان رسیده یعنی میانگین قیمت سهم 300 تومان بوده که اکنون 70 تومان برای هر سهم سود گرفته واین بازدهی حدود 70 درصد به شمار میرود.
خدامرادی همچنین در ارائه گزارشی به هیأت مدیره در مورد وضعیت کلان اقتصاد کشور نرخ بیکاری را 12 درصد رشد اقتصادی را منفی و حجم نقدینگی کشور را یک میلیون و 800 هزار میلیارد تومان را اعلام کرد و گفت: نقدینگی تا پایان امسال به 2 میلیون میلیارد تومان میرسد.
به گفته وی بخش اعظم جریان نقدینگی کشور وارد بازار سرمایه میشود که نقدینگی این شرکتها دستخوش تعدیل به وسیله نرخ ارز میشود.
وی همچنین گفت:در صنایع بورسی در بخش شیمیایی 80 درصد شرکتهای نفتی 115 درصد فلزات اساسی 120 درصد بخش کانیها 127 درصد تورم وجود دارد و میخواهیم از اعداد و ارقام تورمزدایی کنیم و ارقام واقعی را اعطا کنیم.
به گفته 63 و نیم درصد از سهام این شرکت مربوط به بانک ملی است، 7 درصد سهم فروش که بین 330 تا 340 قرارداد عرضه بوده است و بازار به این شرکت اعتماد کرده که ارزش روز خالص این سهام 60 درصد رشد کرده است. همچنین 15 درصد از سهام این شرکت مربوط به صندوق بازنشستگی بانکها و سایر سهامداران است.
وی همچنین گفت: گروه وبانک در بین صد شرکت برتر از رتبه 26 به 22 ارتقاء پیدا کرده است.
خدامرادی ارزش درآمدهای شرکت توسعه ملی را هزار و 800 میلیارد دانست که 600 میلیارد از محل سود ناشی از فروش سرمایهگذاریها بوده و 1200 میلیارد آن برای تقسیم سود در نظر گرفته شده است.
وی اظهار امیدواری کرد امسال نیز عملکرد خوبی برای شرکت داشته باشیم.
خدامرادی سود خالص سالانه را 70 درصد دانست و گفت 25 شرکت بورسی در مجموعه وبانک حضور دارند و بهای تمام شده سرمایهگذاریهای این شرکت 3 هزار و 700 میلیارد است که امروز ارزش روز بازاری این سرمایهگذاریها بیش از 6 هزار و 300 میلیارد برآورد میشود و امیدواریم ارزش گروه سرمایهگذاری توسعه ملی به 10 هزار میلیارد برسد.
وی سود هر سهم اصلی را از 578 میلیارد تومان با 92 درصد به هزار و 112 میلیارد تومان، سود تلفیقی هر سهم را از 421 میلیارد به هزار و 213 میلیارد تومان و آخرین پیشبینی سود را از 524 ریال به 912 ریال اعلام کرد.
به گزارش فارس، به گفته مدیرعامل وبانک شرکتهای زیرمجموعه این شرکت دو کرسی هیأت مدیره در شرکت پگاه دارند و اظهار امیدواری کرد که سه کرسی هیأت مدیره هم در بانک اقتصاد نوین داشته باشند و شرکتهای این گروه در صنعت برق، قدرت و ترانسهای قدرت دارای انحصار است. در توزیع برق 70 درصد بازار در شویندهها 20 درصد بازار و در روغن خوراکی 15 درصد و از طریق پگاه 25 درصد بازار لبنیات و از طریق لاستیک بارز در صنعت تایرسازی 45 درصد بازار و از طریق اقتصاد نوین 35 هزار میلیارد منابع در اختیار داریم.
وی گفت:در حالی که آخرین پیشبینی هر سهم 912 ریال بود امروز هزار و 112 ریال است و سود قابل تقسیم 97 همین رقم هزار و 112 ریال در نظر گرفته خواهد شد.
همچنین گزارش حسابرس در بندهایی ابهام دیده بود که مدیرعامل نیز به بندهای مورد تاکید حسابرس پاسخ داد.
* اعتراض سهامداران به بنگاهداری بانک ملی
در پایان این جلسه هنگام تصمیمگیری برای تقسیم سود عدهای از سهامداران خرد نسبت به اندوخته بخشی از سود شرکت اعتراض کردند و یکی از سهامداران گفت، چرا بانک ملی همچنان به بنگاه داری روی آورده است و شرکتهای زیرمجموعه را واگذار نمیکند و همچین چرا همه سود حاصل شده را بین سهامداران تقسیم نمیکند که مدیرعامل در پاسخ گفت بهترین زمانی که سهام به بورس آمده است را انتخاب کردهایم و ما از بنگاه داری میخواهیم خارج شویم این گونه نیست که دنبال بنگاه داری باشیم.
وی همچنین در مورد اعتراض یکی از سهامداران در مورد شرکت خواری در بازار سرمایه گفت: ما نمیخواهیم شرکتهای زیرمجموعه بانک ملی را در بازار سرمایه به خود اختصاص دهیم و ما از سوداگری حمایت نمیکنیم.
همچنین بازرس مجمع نیز در پاسخ به این سهامدار خرد گفت: گروه وبانک به این نتیجه رسیده که اموال زیرمجموعه را بفروشد و کسی نمیتواند اعتراض کند، چرا فروخته است.
* حداکثر سود تقسیمی هلدینگها 20 درصد
وی همچنین در مورد اینکه چرا همه سود بین سهامداران تقسیم نشده است گفت: طبق قانون سود حاصله از واگذاری شرکتها حداکثر میتوانیم به میزان 20 درصد بین سهامداران تقسیم کنیم.
بازرس مجمع گفت: از محل واگذاری شرکتها وبانک سودی حاصل شد که از محل آن سود سرمایهگذاری در بخش معدنی انجام دادیم و از محل آن سرمایهگذاری در شرکت پلی پروپیلن قشم انجام دادیم که نیاز به 1.4 میلیارد دلار سرمایهگذاری دارد و امیدواریم در آینده سود خوبی نصیب سهامداران کند.
*مدیران نفع شخصی ندارند
وی در پایان گفت: مطمئن باشید مدیران شما هیچ نفع شخصی ندارند و در خدمت شرکت و منافع سرمایهداران هستند ما هم علاقمندیم واگذاری شرکتهای زیرمجموعه بانک ملی انجام شود اما طبق قانون نمیتوانیم درآمد حاصل از واگذاری را بین سهامداران تقسیم کنیم.
انتهای پیام/ب