به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، جولان کارتهای یکبار مصرف بازرگانی در تجارت کشور امشب ۲۶ تیر ماه با حضور معاون فنی و خدمات بازرگانی ایران، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس و دبیر ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی مورد بررسی قرار گرفت.
پورابراهیمی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در ابتدا با اشاره به کارتهای اجارهای گفت: کارتهای یکبار مصرف یا اجارهای برای مدت یک سال اعتبار دارد.
وی با اشاره به تعریف کارتهای اجارهای گفت: مابه التفاوت کارتهای صادره منهای کارتهای تمدید نشده کارتهای اجارهای میشود، در سال ۹۰،۱۰ هزار و در سال ۸۹، ۱۰ هزار و ۴۰۰ کارت صادر شد لذا به طور متوسط سالانه ده هزار کارت منجر به تمدید نمیشود به عبارتی سالانه ۱۰ هزار کارت یکبار مصرف در کشور نیز صادر میشود.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه اجارهای بودن این کارتها آثار مخربی بر اقتصاد دارد عنوان کرد: ریشه بحث در موضوع صادرات بخشی به عدم تعیین نرخ تعادلی برای تسویه حسابهای ارزی برمیگردد، مشکلات استفاده از کارتهای اجارهای زیاد است به طوری که تکالیف واضح و شفافی برای وزارت صنعت و معدن تعریف شده است.
پور ابراهیمی با اشاره به اینکه متولی صدور، تمدید و ابطال کارت بازرگانی وزارت صنعت و معدن است اظهار کرد: متولی و پاسخ گوی کارتهای بازرگانی وزارت صنعت است، در بحث تحقیق و تفحص از ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز یکی از محورها ایجاد سامانه یکپارچه اعتبارسنجی بوده است وزارت صنعت تکالیفی دارد که باید آن را انجام دهد.
کاظم پالیزدار دبیر ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی کشور در ادامه برنامه با اشاره به عملکرد منفی کارتهای بازرگانی گفت: تعداد صدور کارت زیاد است، اما فقط به واسطه اجارهای بودن آن نیست لذا یکسری ضوابط برای صدور کارت در موضوع واردات و صادرات ایجاد کردهایم.
خبر در حال تکمیل...