عاملی: تقسیم کار ملی از وظایف ستاد راهبری مهندسی فرهنگی کشور

به گزارش خبرنگار گروه علمی ودانشگاهی خبرگزاری فارس، سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی شامگاه دیشب، چهارشنبه 26 تیرماه در گفت‌وگو با بخش خبری ساعت 20 شبکه چهار سیما با اشاره به برگزاری  اولین جلسه ستاد مهندسی فرهنگی در روز شنبه 29 تیرماه خاطرنشان کرد: سند مهندسی فرهنگی محصول رویکرد دانش یکپارچه است که در صدد  است به عنوان پیوند زننده بین مهندسی محاسباتی و فرهنگ به ایفای نقش بپردازد.

وی افزود: از منظر مهندسی این سند تلاش دارد تا با نگاه محاسباتی به تبیین نیازمندی‌­ها بپردازد و یک نوع برنامه ریزی نظام ند مبتنی بر عقلانیت محاسباتی را دنبال کند و از منظر فرهنگی این سند درصدد است تا تمامی متغیرها را در الگوریتمی فرهنگی مورد توجه قرار دهد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه گفت: سند مهندسی فرهنگی کشور شامل 13 راهبرد کلان ملی، 112 برنامه کلان ملی و بیش از 350 برنامه اقدام کلان ملی است که در آن مقولات مختلفی از قبیل هنر، موسیقی، سینما، نهادخانواده و سایر نهادهای فرهنگی و حتی ارتباطات بین­ المللی در حوزه فرهنگی مورد توجه قرار گرفته است ضمن آنکه به مفاهیمی همچون قانون مداری، کار و روحیه جمعی نیز اشاره شده است.

 عاملی افزود: بعد از سال 1393 که سند مهندسی فرهنگی توسط رئیس جمهور ابلاغ شده است، اولین جلسه ستاد راهبری مهندسی فرهنگی کشور روز شنبه 29 تیرماه با ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار خواهد شد. موضوع مهندسی فرهنگی سال 1381 توسط مقام معظم رهبری طرح شد و تبدیل به یک مطالبه جدی و فراگیر شد.

وی خاطرنشان کرد: براساس مصوبه مهندسی فرهنگی کشور رئیس جلسات ستاد راهبری مهندسی فرهنگی کشور بر عهده رئیس جمهور و یا معاون اول ایشان است که به جهت مشغله کاری فراوان رئیس جمهور، با ابلاغ اخیر ایشان به معاون اول، ریاست ستاد مهندسی فرهنگی کشور بر عهده معاون اول رئیس جمهور قرار گرفت.

استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران افزود: نزدیک به 3000 نفر از کارشناسان بصورت مستقیم و غیر مستقیم در رشته­ های مختلف در تدوین سند مهندسی فرهنگی مشارکت داشته­ اند که می توان گفت این سند یک محصول بین رشته ای و بین بخشی است. درعین حال با توجه به وسیع­ بودن دایره ذی­ نفعان سند مهندسی فرهنگی کشور و همچنین علاقه ­مندی آنها جهت مشارکت در اجرایی ­سازی و تدوین این سند، معتقدم که امروز بایستی با توجه به اولویت ها به روزرسانی شود و در آن به ذی نفعان توجه شود.

وی ادامه داد: ستاد راهبری مهندسی فرهنگی کشور مسئولیت اجرایی کردن سند مهندسی فرهنگی را دارد که با حضور معاون اول رئیس جمهور، 5 وزیر دولت، رئیس سازمان برنامه و بودجه، رئیس صدا و سیما، نماینده شورای عالی حوزه، نمایندگان شورای عالی انقلاب فرهنگی، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و دیگر اشخاص حقیقی و حقوقی تأثیرگذار در حوزه فرهنگ  به عنوان اعضای این ستاد تشکیل می­شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: وظایف ستاد راهبری مهندسی فرهنگی کشور ایجاد نوعی تقسیم کار ملی، رصد اجرایی شدن سند و به روزرسانی این سند  است.

عاملی پیرامون نقش سند مهندسی فرهنگی در کنترل و مدیریت میزان بودجه‌­ریزی وزارتخانه­‌ها و نهادهای مرتبط گفت: در سیاست‌­های فرهنگی که سابقه حداقل 70 ساله در دنیا دارد، حمایت های مالی و تقویت دانش و توانمندسازی همواره از محورهای اصلی و مورد توجه سیاستگذاری فرهنگی بوده است.

وی ادامه داد: در سند مهندسی فرهنگی هم به این موضوع توجه شده است و برنامه‌های پنج ساله دولت بایستی مبتنی بر سند مهندسی فرهنگی باشد

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تدوین بخشی از برنامه ششم توسعه کشور براساس بندهای سند مهندسی فرهنگی تصریح کرد: امیدواریم با آغاز فعالیت ستاد راهبری مهندسی فرهنگی کشور تمامی حوزه­‌های فرهنگی مندرج در برنامه پنج ­ساله توسعه هفتم مبتنی بر سند مهندسی فرهنگی باشد.

عاملی خاطرنشان کرد: یکی از اولویت های مهم سند مهندسی فرهنگی،  هویت اسلامی، ایرانی و انقلابی است.

وی افزود: هویت­‌های دورگه و نامعینی که در حال حاضر باعث سردرگمی در وضعیت فرهنگی و اجتماعی فرد و جامعه  شده است نوعی بحران هویتی را در جامعه به همراه آورده که با توجه به تنوع داده­‌ها و اطلاعات نیازمند نوعی سیاست گذاری حساب شده در زمینه‌­های مختلف از جمله در زمینه معماری و شهرسازی، آموزش و پرورش و سینما و موسیقی است که امیدواریم همراه با برنامه‌­ریزی‌­ها بودجه­‌ریزی متناسب نیز برای آن پیش ­بینی شود.

انتهای پیام/