به گزارش مشرق، سعید نمکی امروز در بازدید از بخشهای مختلف بیمارستان سوم شعبان با اشاره به دستاوردهای کشور در نظام سلامت اظهار داشت: امروزه در یک برهه بسیار حساس تاریخی قرار داریم و دستاوردهای امروز ما قابل قیاس با پیش از انقلاب نیست.
وی بیان کرد: در گذشته از هر 100 هزار زن باردار حداقل 250 مورد در دوران بارداری تلف میشدند، تختهای بیمارستانی و دسترسی مردم به بیمارستانها بسیار اندک بود اما امروز 18 هزار مرکز و خانه بهداشت در کشور وجود دارد، در همین دماوند قبلاً پزشک هندی کار میکرد در حالی که امروزه تعداد بسیاری از پزشکان ایرانی در کشورهای دیگر فعالیت دارند.
بیشتر بخوانید:
کنسرت آواز دشتی وزیر بهداشت!
حمایت «جلیلی» از مواضع ضد فساد وزارت بهداشت
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: این موارد نشان از پیشرفتهای قابل توجه جمهوری اسلامی دارد اما روزگار بسیار پیچیده است و تقاضاهای نامحدود با منابع بسیار اندکی وجود دارد که به همین دلیل باید از منابع به درستی استفاده کرد.
نمکی تصریح کرد: در دوران وزیر بهداشت سابق اقدامات بسیار خوبی در توسعه زیرساختها، ماندگاری طبیب در نقاط محروم و کاهش پرداخت هزینههای کمرشکن درمان از جیب بیماران صورت گرفت، اما به دلیل غفلت از برخی اقدامات مشکلاتی هم ایجاد شد.
وی ادامه داد: اجرای پرونده الکترونیک سلامت بر مبنای دو اصل مهم پزشک خانواده و سیستم ارجاع که میتوانست سبب منطقی شدن هزینهها باشد متأسفانه اجرایی نشد در حالی که این موضوع با توجه به کاهش درآمدها و افزایش بار هزینهها در کشور میتوانست رضایتمندی مردم را به همراه داشته باشد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: کشوری که میخواهد عزّت را حفظ و خدمت را به مردم ارائه کند باید به منطقی شدن هزینههای سلامت فکر کند. باید بتوان حداقل نیاز مردم را در تمام نقاط مملکت برطرف و منابع کشور را به سمت و سویی سوق داد که با کمترین هزینه بیشترین اثربخشی را داشته باشیم و در این راستا تلاش داریم تا با تقدم درمان سرپایی بر درمان بستری و تشخیص بیماریها در مراحل نخست ضمن کاهش هزینهها، به سلامت مردم نیز کمک شود.
وی سپس با اشاره به برنامههای وزارت بهداشت برای ارتقا سرانه درمانی شرق استان تهران افزود: عملیات اورژانس در کنار مردم، ایجاد مراکز درمانی و بیمارستانهای منطقهای بزرگ و احداث بیمارستان 1000 تختخوابی در انتهای اتوبان بابایی برای دسترسی مردم شرق استان تهران از جمله موارد مورد فعالیت ماست.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین با اشاره به فقدان بیمارستان در شهر آبسرد تصریح کرد: در شهر آبسرد اعتقادی به ایجاد بیمارستان نداریم زیرا با توجه به امکاناتی که در دماوند و تهران وجود دارد باید مرکزی ایجاد شود که حداقل امکانات را برای آنها ایجاد کند و به نظر میرسد ایجاد اورژانس نیاز منطقه را پاسخ دهد.
نمکی ادامه داد: در طول دوران وزارتی خود سعی میکنم به هیچ منطقه محرومی بیتوجهی نشود و قول میدهم هرگز اجازه هزینهکرد بیتالمال را در جایی غیرضروری ندهم چرا که واگن وزارت بهداشت را به لوکوموتیو سیاست نمیبندم و وزیر تمام افراد و جناحها هستم.
وی خاطرنشان کرد: اعتقادی به توسعه بیمارستان حضرت فاطمه(س) نداریم و همان 13 تخت در کنار بیمارستان سوم شعبان میتواند کمک حال مردم منطقه باشد و در این منطقه بیمارستان جدیدی نمیسازیم مگر اینکه با مشکل شدیدی روبه رو باشیم؛ از اینرو بازسازی بخشهای قدیمی بیمارستان سوم شعبان با تأمین منابع از سوی وزارت بهداشت را میتوانید از همین امروز آغاز کنید.