به گزارش مشرق، «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز پنجشنبه گفت بر خلاف آنچه رسانهها ادعا کردهاند، ایران تانکر نفتکشی توقیف نکرده است، بلکه آنچه که توقیف شده، کشتی قاچاقچیان سوخت است.
«جولیان بورگر» خبرنگار روزنامه «گاردین» که در آمریکا حضور دارد، نوشته است که ظریف در جمع گروهی از خبرنگاران در نیویورک، در مورد ادعای توقیف یک تانکر نفتکش، گفته است: «نه، این یک تانکر نیست. یک کشتی کوچک است که یک میلیون لیتر، نه یک میلیون بشکه، نفت حمل میکرده است. ما هر روز این کار را انجام میدهیم. اینها افرادی هستند که نفت ما را قاچاق میکنند.»
بیشتر بخوانید:
فیلم/ اولین تصاویر از کشتی توقیفشده حامل سوخت قاچاق توسط سپاه
عاقبت گردن کلفتی انگلیس برای ایران
اولین واکنش آمریکا به توقیف یک نفتکش در خلیج فارس
صبح امروز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اسلامی در بیانیهای اعلام کرد روز یکشنبه در عملیاتی، یک کشتی خارجی را حین قاچاق سوخت در خلیج فارس توقیف کرده است. این در حالی است که در روزهای گذشته رسانههای غربی مدعی شده بودند که ایران در پاسخ به توقیف یک کشتی حامل نفت ایران در «جبل طارق»، یک تانکر نفتی را توقیف کرده است.
بورگر همچنین نوشته است که ظریف در پاسخ به سؤالی در مورد احتمال گفتوگو با «رند پال» سناتور جمهوریخواه به عنوان فرستاده «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا، گفته است: «من با فرستادهها سر و کار ندارم.» به ادعای خبرنگار گاردین، ظریف بدون ارائه جزئیات بیشتر، گفته است که با اعضای کنگره آمریکا دیدار خواهد داشت.
شب گذشته پایگاه «پالیتیکو» به نقل از منابع آگاه نوشت رند پال قصد دارد به هدف کاهش تنش میان آمریکا و ایران، به نمایندگی از ترامپ با ظریف دیدار کند. پال از سناتورهای ضدجنگ جمهوریخواه است و گفته میشود در برخی تصمیمات سیاست خارجی، به ترامپ مشاوره داده است.
به نوشته خبرنگار گاردین، ظریف در مورد تحولات پس از سرنگونی پهپاد متجاوز آمریکایی توسط پدافند هوایی جمهوری اسلامی هم گفته است: «معتقدم که ما دقایقی با جنگ فاصله داشتیم. عقلانیت حاکم شد و حالا در حال جنگیدن نیستیم. بنابراین، این به ما دلیلی برای خوشبینی میدهد. اگر تلاش کنیم، اگر جدی باشیم، در آن صورت میتوانیم راهی به پیش بیابیم.»
پس از سرنگونی پهپاد جاسوسی آمریکایی، ترامپ مدعی شد که قصد صدور فرمان اقدام نظامی علیه ایران را داشته، اما در دقایق پایانی از این تصمیم منصرف شده است. گفته میشود نگرانی از تبعات سیاسی و نظامی چنین اقدامی، دلیل اصلی عقبنشینی ترامپ از این تصمیم بوده است.