بهبود ۱۳ رتبه‌ای کارآفرینی کشور در سال ۲۰۱۸/ حمایت از کارآفرینان جوان و ایده‌پرداز

به گزارش خبرگزاری فارس، عیسی منصوری همزمان با آغاز هفته  جهانی کارآفرینی ایجاد هماهنگی بین بازیگران مختلف حوزه توسعه کارآفرینی را مورد تاکید قرار داد و گفت: خوشبختانه امسال بازیگران مختلف عرصه کارآفرینی کنار هم آمده‌اند تا هفته جهانی کارآفرینی به صورت مشترک برگزار شود. به طوری که این مراسم هفته آینده با همکاری مشترک دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران و ضمن تاکید بر رویکرد ایجاد هماهنگی بین کارآفرینان برگزار می‌شود.

وی در ادامه وضعیت کارآفرینی کشور طی چند سال اخیر را مثبت ارزیابی کرد و گفت: خوشبختانه طی چند سال اخیر اتفاقات خوبی در کشور در حوزه توسعه کارآفرینی  افتاده است؛ به طوری که شاخص های جهانی کارآفرینی در ایران بهبود 13 رتبه ای در سال 2018 داشته و در سطح منطقه نیز از رتبه ۱۴ به ۱۱ رسیده ایم و وضعیت‌ بسیار خوبی در سال‌های گذشته در حوزه ایجاد قابلیت کارآفرینی به صورت علمی و اجرایی اتفاق افتاده است که البته اثرات آن را در سطح ملی می‌بینیم.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین ایجاد مزیت برای کارآفرینان کشور در لایه‌های مختلف را از دیگر برنامه‌های مورد حمایت وزارت کار در این عرصه دانست و گفت: این وزارتخانه در راستای حمایت از کارآفرینان به طور سالیانه حدود ۱۰ نفر را به عنوان کارآفرین برتر انتخاب می‌کند که در این راستا تلاش داریم به ترویج آموزش‌های خود در عرصه کارآفرینی بپردازیم و این آموزش‌ها را که امروزه در بهترین حالت و نوع خود در  دانشگاه‌ها متمرکز شده، به صورت عمومی گسترش دهیم.

وی به همکاری دو وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی و علوم برای توسعه آموزش‌های کارآفرینی اشاره و خاطرنشان کرد:  ما تفاهم‌نامه‌ای با وزارت علوم منعقد کرده و توانستیم آموزش‌های کارآفرینی به صورت عملی و علمی را از مرحله قبل از دبستان شروع کرده و در مرحله دانشگاهی به صورت جدی پیگیری کنیم. به طوری که دانشجویی از همان ترم ابتدایی ورود به دانشگاه می‌تواند آموزش‌های متناسبی با رشته‌های تحصیلی خود دریافت کند که البته این برنامه در گام اول در سه دانشگاه شروع شده که در نظر داریم این نوع آموزش‌ها را به صورت کلی در دانشگاه‌های دیگر اجرایی کنیم.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین بین‌المللی سازی بحث کارآفرینی را از دیگر بحث‌های اساسی عنوان کرد و گفت: این برنامه به منظور ارتقای سطح کارآفرینی در کشور انجام می‌ شود و معتقد هستیم ارائه آموزش محض در این زمینه لزوما کارآیی ندارد بلکه سعی داریم با بین‌المللی سازی این امر کارآفرینان در عرصه‌های جهانی حضور پیدا کنند.

به گفته وی بخش‌ زیادی از برنامه‌های کارآفرینی در مرکز و یا مراکز استان‌های دیگر جریان دارند که وزارتخانه تلاش می‌کند این نوع قابلیت‌ها را گسترش دهد و بین کارآفرینان محلی و ملی اتصال ایجاد شود. در واقع ما دنبال شکل‌گیری یک شبکه ملی کارآفرینی در کشور هستیم.

منصوری با تاکید بر اینکه برای کارآفرین شدن نیازمند نهادینه سازی در کشور هستیم، خاطرنشان کرد: خوشبختانه برخی نهادها حمایت‌های خود را از برنامه‌های وزارت کار در این زمینه اعلام کرده‌اند .

وی همچنین به حمایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از دانشجویان و دانشگاه‌های مهارت‌محور و کارآفرین تاکید کرد و گفت: طی سال‌های گذشته ساختار آموزشی در کشور به گونه‌ای بود که کارآفرینی به عنوان محور قرار نمی‌گرفت و خوشبختانه این امر طی سال‌های اخیر مورد توجه  قرار گرفته که بر اساس آن افراد نگرش کارآفرینی و مهارت‌آموزی را از همان دوره دانش‌آموزی یاد بگیرند و در دوره دانشگاه نیز دانشجویان بتوانند از همان ابتدای ورود به تحصیل آموزش‌های لازم با رشته‌های مرتبط خود را ببینند تا در نهایت در حین تحصیل یا بعد از فارغ‌التحصیلی بتوانند کارآفرین شده و کسب و کارهای مستقیمی راه‌اندازی کنند که همان طور که اعلام شد وزارت کار برنامه مشترکی را با وزارت علوم تدوین کرده و این برنامه در فاز اول اجرایی شده و در نظر داریم اجرای آن در دانشگاه‌های بزرگ دیگر نیز آغاز شود.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی همچنین در ادامه در خصوص حمایت‌های وزارتخانه از برنامه کارورزی دانشجویان نیز گفت: برنامه‌ای با عنوان کارورزی در دستور کار قرار گرفته که بر اساس آن هر فارغ‌التحصیل یک واحدی را برای آموزش انتخاب می کند و بر اساس آن حدود چهار تا شش ماه فرصت کارورزی برای یادگیری در حوزه کارآفرینی، مدیریتی یا مهارت‌های دیگری را دارد .

وی گفت: این وزارتخانه هزینه دوره کارورزی را پوشش خواهد داد تا فرصتی فراهم کنیم فارغ‌التحصیلان ما فضای کسب و کار و کارآفرینی را از نزدیک درک کنند.

وی ادامه داد: فارغ‌التحصیلانی که از برنامه کارورزی وزارت کار استفاده می‌کنند، می‌توانند دوره یک هفته‌ای را از آموزش‌های کارآفرینی بهره بگیرند که این آموزش‌ها در آینده‌ای نزدیک اجرایی خواهد شد اما آموزش‌های دوره‌ کارورزی دو سال است که از طریق وزارت کار برگزار می‌شود.

منصوری همچنین خاطرنشان کرد: ارائه آموزش‌های مهارت‌های کارآفرینی از دیگر برنامه‌های وزارت کار به شمار می‌رود که البته منظور ما از این آموزش‌ها طرح توجیه کارآفرینی نیست و ما با سازمان فنی- حرفه‌ای هماهنگی‌هایی را انجام دادیم تا در چارچوب تعریف شده افراد داوطلب بتوانند از آموزش‌های مهارت کارآفرینی بهره ببرند و این آموزش‌ها برای فارغ‌التحصیلان دانشگاه و همچنین دانشجویان سال آخر دانشگاه‌ نیز قابل ارائه است.

وی  از برنامه وزارت تعاون ،کار و رفاه اجتماعی برای حمایت از کارآفرینان جوان و ایده‌پرداز خبر داد و گفت: بر اساس این برنامه که از آن به عنوان باشگاه کارآفرینان جوان یاد می‌شود همه افراد اعم از فارغ‌التحصیلان و ... می‌توانند از حمایت‌های معنوی و مادی وزارت کار بهره ببرند که البته ابتدای کار سعی داریم این برنامه به صورت رشته‌کارآفرین پیش ببریم اما به طور کلی حمایت‌های دولت از کارآفرینان فقط در حوزه تخفیف وام خلاصه نمی‌شود و ما تلاش داریم ابتدا پیوند قوی با نوآوران و ایده‌پردازان ایجاد کنیم و در نهایت بعد از اینکه این اتصال ایجاد شد، تسهیلات دیگری را به صورت‌های  مختلف ارائه خواهیم داد.

انتهای پیام/آ

برچسب ها:

اقتصادی