فارس‌من|تجهیز 10 آزادراه دیگر به سامانه الکترونیک اخذ عوارض/‌ روش جریمه تغییر کرد

سیدحسینمیرشفیع در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در تشریح آخرین جزئیات تجهیز آزادراه‌‌های کشور به سامانه الکترونیک اخذ عوارض‌ اظهار داشت: پیش از این چهار آزادراه به این سامانه تجهیز شده‌اند که هم‌اکنون طبق این سامانه فعالیت می‌کنند.

* 10 آزادراه از پایان ماه جاری به سامانه الکترونیک اخذ عوارض‌‌ مجهز می‌شوند

معاون ساخت و توسعه آزادراه‌ها اضافه کرد: از پایان ماه جاری تعداد 10 آزادراه شامل آزادراه‌‌های تهران-‌پردیس، ساوه-‌سلفچگان، زنجان-‌تبریز، تبریز-ارومیه، مشهد-‌باغچه، کنارگذر مشهد، قزوین- رشت، آزادراه بندرعباس- بندر شهید رجایی، قم- کاشان و آزادراه کاشان-‌اصفهان، به اخذ عوارض الکترونیک تجهیز می شوند.

وی ادامه داد: در حال حاضر عملیات نصب دوربین‌ها و دروازه‌های سامانه هوشمند الکترونیک در آزادراه‌هایی که اعلام شد‌، در حال انجام است، ‌هماهنگی با شرکت‌های آزادراهی هم انجام می‌دهیم و از 31 تیرماه امسال، به تدریج این آزادراه‌ها به سامانه اخذ الکترونیک عوارض تجهیز می‌شوند.

* پیامد عدم پرداخت عوارض آزادراهی 

میرشفیع با بیان اینکه هنوز ابلاغیه لغو ‌جریمه عدم پرداخت عوارض الکترونیک پس از 48 ساعت صادر نشده است، اضافه کرد: کماکان برای کسی که از این آزادراه‌ها عبور کند و پرداخت نداشته باشد، جریمه لحاظ می‌شود، اما روشی که پیشنهاد داده‌ایم و وزیر راه و شهرسازی هم تأیید کرده‌، این است که به جای آنکه مردم را بابت عدم پرداخت عوارض جریمه کنیم، ‌اگر عوارض آزادراهی دیرتر پرداخت شود، قیمت آن متفاوت می‌شود و کسانی که دیرتر پرداخت عوارض داشته باشد، رقم بیشتری می‌پردازد.

معاون ساخت و توسعه آزادراه‌ها ادامه داد: بدین ترتیب افرادی که دیرتر رقم عوارضی‌ها را پرداخت کنند، نسبت به کسانی که به موقع پرداخت می‌کنند، در واقع ارقام بیشتری می‌پردازند، ‌به عنوان مثال دو درصد در ماه به رقم عوارضی پرداخت‌نشده اضافه می‌شود و ‌‌این دیگر نیاز به جریمه‌کردن ندارد.

* مردم مشکلات سامانه الکترونیک را به شماره 100001531 پیامک کنند

وی با بیان اینکه تاکنون حدود 6.5 میلیون پلاک مختلف در سامانه هوشمند اخذ الکترونیک عوارض آزادراهی ثبت شده است، اظهار داشت: خطای سامانه بسیار کاهش یافته است، هر چه که جلوتر می رویم، خطای سامانه کمتر می شود، این سامانه به صورت هوش مصنوعی هر چه اطلاعات بیشتر شود، خطای خود را کاهش می دهد، ضمن آنکه در بخش چک‌اپراتوری ما هم که کنترل تصویر توسط فرد انجام می‌شود، دقت بیشتری وجود دارد‌.

میرشفیع تأکید کرد: پیش از این هم اعلام کرده‌ایم که شماره پیامک 100001531 بابت اعلام خطاهای سیستم از سوی کاربران و معرفی مشکلات سیستم به ما، در نظر گرفته شده است.

معاون ساخت و توسعه آزادراه‌ها با تأکید بر اینکه مدام در حال بررسی و رفع مشکلات سامانه هستیم، اضافه کرد: ‌کاربران توجه داشته باشند که طرح مشکلات از سوی آنها برای ما بسیار مهم است و این موجب می‌شود بهتر بتوانیم خطاهای سیستم را‌ کاهش دهیم.‌

* اتصال 13 بانک به سامانه الکترونیک اخذ عوارض آزادراهی 

وی اظهار داشت: پیش از این 12 بانک در سامانه آنی‌رو و  NSPAY بابت اتصال کیف پول کاربر به سامانه اخذ عوارض الکترونیک معرفی شده بود.

معاون ساخت و توسعه آزادراه‌ها اضافه کرد: به تازگی بانک ملی هم به این سامانه وارد شده است و دارنده‌‌ حساب‌ بانکی بانک ملت، می‌توانند نسبت به اتصال کیف پول الکترونیک خود به سامانه الکترونیک اخذ عوارض آزادراهی اقدام کنند.

به گزارش فارس ۲۸ اسفندماه سال ۹۷ بود که پرداخت عوارض آزادراه‌ها به صورت الکترونیکی و بدون توقف‌ در چهار آزادراه ‌تهران-قم، تهران-ساوه، کرج-قزوین و قزوین-زنجان عملیاتی شد.

این طرح با هدف کاهش ایستایی خودروها در محل عوارضی، کاهش صف خودروها در ایام پیک و تسریع در جابه‌جایی‌ها، کاهش استهلاک خودرو و جاده در محل اخذ عوارضی در زمان ایستایی، توسعه فناوری‌های نوین در حوزه حمل‌ و نقل و سرعت‌بخشی، سهولت استفاده و ارتقای کیفیت در جهت شناسایی و وصول خودکار عوارض تردد در آزادراه‌های کشور آغاز شد و هم‌اکنون در حال اجرا است.

بنابراین گزارش کاربران این رسانه، در بخش «فارس من» موضوعاتی را در حوزه سامانه الکترونیک اخذ عوارض آزادراهی با محوریت «بی توجهی به پرداخت الکترونیکی معابر عوارضی»‌ ثبت کرده‌اند تا پیگیری شود.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اقتصادی