رویترز ادعا کرد: مشکل سوخت‌گیری دو کشتی ایرانی در برزیل

به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل فارس به نقل از رویترز، دو کشتی ایرانی هفته‌هاست که در بنادر برزیل لنگر انداخته‌اند و به علت نداشتن سوخت قادر نیستند به ایران بازگردند زیرا شرکت دولتی نفت و گاز پتروبراس برزیل از فروش سوخت به این کشتی به علت ترس از تحریم‌های آمریکا خودداری می کند.

اوپراتور بندر پاراناگوآ به رویترز گفته است کشتی‌های «باوند» و «ترمه» که حامل اوره و محصولات پتروشیمی مورد استفاده در کود شیمیایی بودند، دو ماه پیش وارد برزیل شدند. انتظار می‌رفت آنها ذرت بارگیری کنند و به ایران بازگردند اما سوخت کافی برای ادامه سفر نداشتند.

مواد غذایی شامل تحریم‌های آمریکا نمی‌شود و ایران یکی از بزرگ‌ترین خریداران محصولات کشاورزی برزیل است و در حال حاضر جاری تاکنون بیش از 2.5 میلیون تن ذرت برزیلی خریده است.

با این حال، این مبادلات تجاری معمولا با کشتی‌هایی که پرچم ایران را داشته باشند، انجام نمی‌شود. زمانی‌که کشتی ایرانی است، معمولا آنها با سوخت کافی حرکت می‌کنند تا سوخت بازگشت را بدون سوخت‌گیری مجدد داشته باشند.

باوند و ترمه که در میان کشتی‌های شرکت دولتی سفیران پیام دریا (ساپید)  ایران قرار دارند، امسال به برزیل اوره آوردند و ذرت به ایران بازگردانند.

ایران پس از تحریم‌های آمریکا تصمیم گرفته است تا بر روی محصولات پتروشیمی خود کار کند؛ بازار اوره برزیل مورد هدف است.

تامین‌کننده اصلی سوخت بانکر در برزیل، شرکت ترنس‌پترو، شعبه‌ای از Petroleo Brasileiro یا همان پتروبراس است. این شرکت تایید کرده است که از فروش سوخت به کشتی‌های ایرانی به علت تحریم‌ها خودداری کرده است.

پتروبراس در بیانیه‌ای اعلام کرد: «این کشتی‌ها در فهرست تحریم‌های آمریکا ذکر شده‌اند.» این شرکت افزود از زمانی‌که در آمریکا فعالیت می‌کند و سهام آن در نیویورک عرضه می‌شود، فروش سوخت، آن را با جریمه مواجه خواهد کرد.

به گفته یک منبع آگاه که نخواست نامش فاش شود، شرکت کشتیرانی ساپید در دادگاه پارانا موفق نشده است تا پتروبراس را به فروش سوخت مجبور کند.

یک تاجر کود شیمیایی آگاه به موضوع گفت: «این کشتی‌ها آنجا گیر کرده‌اند. هیچ‌کس نمی‌تواند برای فروش سوخت بانکر به آنها واسطه شود.»

اگر کشتی‌ها نتوانند یک شرکت سوخت پیدا کنند، آخرین راه این است که ایران یک کشتی با سوخت به برزیل بفرستد.

این کشتی‌ها در بندر پاراناگوآ در جنوب ایالت پارانا هستند. کشتی باوند 50 هزار تن و ترمه 66 هزار تن ذرت بارگیری کرده‌اند.

انتهای پیام/

 

برچسب ها:

اقتصادی