به گزارش مشرق، بعد از انتشار رسمی اخبار مربوط به تحریم صداوسیما توسط دولت واکنشهای بسیار زیادی در فضای رسانهای کشور نسبت به این تصمیم دولت اتفاق افتاد که عمده این واکنشها، منفی بوده و این تصمیم را غیراصولی و خلاف قانون دانستند.
بیشتر بخوانید:
امضای تفاهمنامه صدا و سیما و دولت
چرا تلویزیون وزیر ارتباطات را سانسور کرد؟ +عکس
رکورد دولت در صفر کردن
واکنش توییتریها به خبر قطع بودجه صداوسیما +تصاویر
بسیاری از نمایندگان مجلس و اهالی رسانه و فرهنگ و هنر در واکنش به این اقدام ضمن انتقاد به چنین تصمیمی آن را فاقد وجاهتهای قانونی عنوان کردند. با توجه به هجمههای زیاد محافل رسانهای دولت برای مقابله با این هجمهها در واکنشی اعلام کرده قطع بودجه صدوسیما به دلیل پخش سریال «گاندو» نیست. بلکه این موضوع براساس بودجهریزی عملیاتی دولت انجام میگیرد.
حال سوال این است آیا اجرای بودجه عملیاتی دولت شروع شده است؟ و ادعای دولت در این خصوص صحت دارد؟ دوم اینکه آیا کارهای مهمتری غیر از تقابل با صداوسیما این روزها در برنامه کاری دولت وجود ندارد؟ صرف این حجم انرژی برای مقابله با یک سریال تلویزیونی چگونه قابل توجه است؟
خبرنگار در نمایندگان مجلس شورای اسلامی ضمن طرح این موضوع، پاسخ سوالات مطرح شده را جویا شده است.
مشروح این گپ و گفتها در ادامه از نظرتان میگذرد:
چرا دولت بودجهریزی عملیاتی را فقط در صداوسیما اجرا میکند؟!
محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، با بیان اینکه موضوع بودجهریزی عملیاتی سالهاست که بحث میشود و تا امروز خبری از اجرای آن نشده گفت: شاید برخی دستگاهها در قالب نرمافزارهایی ریز عملکردشان را محاسبه کنند اما اینکه این طرح به صورت کلان در کشور اجرا شود، چنین چیزی نیست و بودجه دستگاهها طبق روال سنوات گذشته پرداخت میشود.
وی افزود: محاسبه بودجه دستگاهها اگر قرار است بر اساس بودجهریزی عملیاتی باشد باید همزمان اجرا شود و صداوسیما تنها دستگاهی نیست که مشمول این طرح میشود.
نماینده مردم کرمان در خانه ملت گفت: صداوسیما با حجم گسترده مخاطبانش، عملکرد شبکههای استانی، فعالیت گسترده شبکههای برونمرزی و... باید روند بودجهاش افزایشی باشد نه کاهشی!
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به واکنشهای برخی در دولت و همچنین رسانههای دولتی نسبت به تولید و پخش سریال «گاندو» گفت: این واکنش ها که به تهدید بودجهای هم رسیده است نشان از عمق تأثیرگذاری این سریال در جامعه دارد و بیانگر این موضوع است که دشمنیهای آمریکا و صهیونیسم برای مردم شفافسازی شده است.
محمدرضا پورابراهیمی افزود: صداوسیما باید مسیری را که انتخاب کرده است با قدرت بیشتری ادامه دهد و در ساخت چنین آثاری مصممتر باشد.
رئیس کمیسیون اقتصادی گفت: دست تک تک عوامل دخیل در ساخت پروژه «گاندو» را میبوسیم و از تولید موارد مشابه این سریال استقبال میکنیم، دولت هم اگر ایراد یا اشکالی به موارد مطرح شده در سریال میبیند باید از طریق بهتری رفع شبهه کند، سوال کند و صداوسیما نیز پاسخگو باشد.
قطع بودجه صداوسیما ربطی به اجرای بودجهریزی عملیاتی ندارد
مهرداد لاهوتی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه برخورد و رفتار دولت پس از پخش سریال «گاندو» پسندیده نبود، گفت: صداوسیما رسالتش را انجام داده است و برای رسیدن به یک پاکی مطلق در کشور نیازمند این شفافسازیها هستیم. شفافسازیهایی که مردم نیز برای دانستن آن غریبه نیستند و باید در جریان قرار بگیرند.
سخنگوی فراکسیون مستقلان افزود: صداوسیما مکلف است بر اساس وظایفش هم خدمات و هم فساد در کشور را به آگاهی مردم برساند گفت: نشان دادن مفاسد از مفسدههای بعدی پیشگیری میکند و دولت نباید از این شفافسازیها برآشفته شود.
نماینده مردم لنگرود در خانه ملت با اشاره به ادعای رسانههای دولتی که میگویند، دولت بودجه صداوسیما را قطع کرده نه به خاطر پخش «گاندو» بلکه بدلیل اجرای بودجهریزی عملیاتی گفت: بودجهریزی عملیاتی در هیچ دستگاهی آغاز نشده و قطع بودجه صداوسیما ربطی به این موضوع ندارد.
قطع بودجه صداوسیما جهتدار است و قابل پذیرش نیست
حجتالاسلام احمد سالک، نائب رئیس اول کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه اگر دولت بخواهد بودجهریزی عملیاتی را در همه دستگاهها و نهادها اجرایی کند، مجلس استقبال میکند، گفت: قطع یکباره بودجه صداوسیما به این بهانه و در این مقطع زمانی قابل پذیرش نیست.
نماینده مردم اصفهان در خانه ملت افزود: با توجه به پخش سریال «گاندو» و موضعگیریهای عدیده دولتیها نسبت به این سریال، قطع بودجه صداوسیما، موضوع خاص محسوب میشود و مشخص است که این تصمیم یکباره جهتدار است.
سالک گفت: دولت اگر واقعاً بدنبال اجرای قانون باشد باید از ارقام ریز و درشت تمام دستگاهها حسابکشی کند و بودجه اختصاص دهد نه اینکه تنها فشارش بر صداوسیما باشد.