فرمانده یگان حفاظت اداره محیط زیست استان تهران از افزایش ۹۰ برابری خسارت آتشسوزی در مناطق حفاظت شده استان تهران طی سه ماه ابتدایی امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته خبر داد.
محمدرضا خویشتندار با بیان اینکه طی سه ماه ابتدایی امسال ۲۵ مورد حریق در مناطق حفاظت شده محیط زیستی استان تهران به وقوع پیوست، اظهار کرد: در پی این آتشسوزیها به ۳۱۴ هکتار از مناطق تحت حفاظت محیط زیست آسیب وارد شد. منطقه خجیر و سرخهحصار و پس از آن ورجین در صدر آمار آتشسوزیها قرار داشتند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه طی سه ماه ابتدایی سال گذشته تنها پنج مورد آتشسوزی در مناطق حفاظت شده استان تهران داشتیم، تصریح کرد: خسارت این آتشسوزیها نیز ۳.۵ هکتار برآورد شد بنابراین طی سه ماه ابتدایی امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، خسارت آتشسوزیها حدود ۹۰ برابرافزایش یافته است.
به گفته فرمانده یگان حفاظت اداره محیط زیست استان تهران امسال به دلیل افزایش نزولات جوی رشد پوشش گیاهی در اراضی کشور مناسب بوده و به همین دلیل کوچکترین شعله آتش میتواند بهسرعت در مناطقی که دارای پوشش گیاهی است، پخش شود.
خویشتندار با بیان اینکه عامل انسانی علت تمام موارد آتشسوزی در مناطق حفاظت شده استان تهران طی سه ماه ابتدایی امسال بود، گفت: گاهی حتی ممکن است پرتاب کردن ته سیگار به خارج از خودرو در مجاور اراضی مرتعی و جنگلی منجر به وقوع آتشسوزی شود.
وی در ادامه با اشاره به کمبود تجهیزات در اداره محیط زیست استان تهران برای اطفای حریق اظهارکرد: اداره محیط زیست استان تهران امسال نسبت به توزیع کولههای اطفای حریق بین نیروهای حفاظت اقدام کرده است. این کولهها قابلیت حمل ۲۰ لیتر آب را دارند و در کنار آن نیز تعداد محدودی تجهیزات خودرویی وجود دارد که روی آنها برای اطفای حریق میتوان منبع آب نصب کرد.
فرمانده یگان حفاظت اداره محیط زیست استان تهران در پایان با بیان اینکه خودروهای آتشنشانی قابلیت تردد در مناطق کوهستانی محیط زیست را ندارند و از این رو آتشنشانی نمیتواند در مناطق حفاظت شده عملیات اطفای حریق را انجام دهد، گفت: از این رو بیشتر عملیات اطفای حریق در مناطق محیط زیستی به صورت دستی انجام میشود. هر چند که کولههای اطفای حریق و آتشکوب بین نیروهای حفاظت توزیع شده است اما این تجهیزات بهتنهایی جوابگو نیست و از این رو اداره محیط زیست استان نیاز دارد تا هم از نظر نیروی انسانی و هم از نظر تجهیزات اطفای حریق بیشتر مجهز شود.
بر اساس قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست ایجاد یا فراهم کردن مقدمات آتشسوزی در پارکهای ملی، آثار طبیعی ملی، مناطق حفاظت شده یا پناهگاههای حیات وحش بر اثر عدم رعایت مقررات محیط زیست و یا تخلف از نظامات دولتی جرم است و هر کس مرتکب این عمل شود به مجازات حبس از ۹۱ روز تا سه سال یا جزای نقدی از یک میلیون و ۸۰۰ هزار ریال تا ۲۰ میلیون ریال و در صورت تکرار به هر دو مجازات محکوم میشود.