به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، مهندسان و محققان سازمان فضایی اروپا در نظر دارند تا با استفاده از خاک ماه، آجرهایی را بسازند که انرژی را ذخیره و به برق تبدیل میکنند.
براساس گزارش «نیواطلس»، هدف محققان در این مطالعه این است که بدانند «سنگپوشه» سطح ماه چگونه میتواند انرژی خورشید را در طول روز جذب و سپس آن را به برق تبدیل کند تا بتوان با استفاده از آن از تجهیزات در برابر انجماد محافظت و همچنین برق 14 شبانهروز در ماه را تامین کرد.
هدف بعدی فضانوردان از رفتن به ماه، استقرار دائمی است. از آنجایی که ارسال مواد از زمین به سطح ماه برای ساخت پایگاهها هزینههای بسیار زیادی دارد، محققان میخواهند از مواد موجود بر روی سطح ماه مانند خاک و سنگپوشهها برای ساخت آجرهایی استفاده کنند.
طبق گفته سازمان فضایی اروپا، با استفاده از سنگپوشههای ماه میتوان آجرهای ذخیرهساز گرما تولید کرد.
برای انجام این کار، تیمی از محققان، با الهام از نمونههای سنگی که توسط ماموریت آپولو 11 به زمین آورده شد، سنگپوشههای مصنوعی ساختند ؛ سپس این سنگپوشهها را به آجر تبدیل کردند و تحت شرایط شبیهسازی شده ماه قرار دادند.
«لوکا سلوتی» مدیر این پروژه گفت: هر تکنولوژی مربوط به ماموریتهای ماه با شرایط فوقالعاده دشواری مواجه میشود. این شرایط شامل شبهای طولانی و دمای منفی 173 تا 127 درجه سانتیگراد است.
گفتنی است؛ استفاده از سنگپوشه ماه برای ذخیره گرما به ما این امکان را میدهد تا مواد فراوانی برای ساخت پایگاهها در دسترس داشته باشیم تا دیگر نیازی به آوردن مواد از زمین نباشد. این روش نخستین گام رو به جلو برای ساخت پایگاههای ذخیره انرژی و گرما است تا استقرار دائمی انسان را بر روی ماه ممکن سازد.
انتهای پیام/