یک اردوی تابستانی متفاوت/ درس «زندگی» در دره‌ شهدا + فیلم

خبرگزاری فارس ـ گروه آموزش و پرورش: حس عجیبی بود؛ در این دره همه چیز متفاوت بود؛ انگار به مهمانی آمده‌اند و میزبان‌شان، عزیزان‌شان بودند؛ آری عزیزان بودند؛ میزبانانی غیور و سلحشور که مردانه ایستادند و مبارزه کردند و خون پاک‌شان، عطر شهادت را در این دره گسترانیده است. 

طراوت این دره آن هم در یک روز تابستانی، دلنشین و جذاب بود؛ حس عجیب‌شان، پر از آرامش بود؛ آرامشی که میزبانان به ارمغان آورده بودند و این حس آنقدر قوی بود که به خوبی ادراک می‌شد.

عجب اردویی شده است این اردو؛ مشارکت، دوستی، صبوری، متانت، کنجکاوی، شادی، نشاط و از همه مهم‌تر غم از دست دادن بهترین‌ها، چقدر زیبا در هم آمیخته شده است و آنها خودساخته شدند.

 

***

اوقات فراغت دانش‌آموزان به تابستان گره خورده است؛ اوقاتی که دانش‌آموزان سعی می‌کنند پس از 9 ماه تحصیلی، به تفریح و البته فعالیت‌هایی که علاقه‌ دارند، بگذرانند.

یکی از اتفاقات جذاب برای دانش‌آموزان در ایام تابستان، اردوست؛ اردو از آن جهت خوب است که دانش‌آموزان ضمن تفریح، آموخته‌های بسیار زیادی کسب می‌کنند؛ اصلا در همین اردوهاست که دانش‌آموزان ساخته می‌شوند.

یاد می‌گیرد صبور باشند و با مشارکت دوستانشان، لحظات شیرینی را بسازند و از اتفاقات تلخ و شیرین اردو، تجربه می‌گیرند.

برنامه‌های تابستانی دانش‌آموزان توسط خانواده‌ها، پایگاه‌های تابستانی و تشکل‌های دانش‌آموزی که محصلان عضو هستند، تدارک دیده می‌شود؛ یکی از تشکل‌های دانش‌آموزی، اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان است که در ایام تابستان، هر تشکل استانی برنامه‌های مختلفی را برای اعضایش پیش‌بینی می‌کند.

بچه‌های سراسر کشور هر کدام مناطق خوش آب و هوای استان خود را پیدا می‌کنند و برنامه‌ریزی می‌کنند تا یک هفته در آنجا به قول خودشان خوش بگذرانند و البته در کنار آن، انواع فعالیت‌های، آموزشی، تشکیلاتی ورزشی و هنری و... را با همسالان خود تجربه کنند.

دانش‌آموزان انجمن اسلامی ارومیه برای برپایی اردوی تشکیلاتی تابستانی خودشان، دنبال یک مکان خوش آب و هوا می‌گشتند که چشمشان به دره شهدا خورد؛ بسیاری از گردشگرانی که به ارومیه سفر می‌کنند به خاطر هوای خوب و سر سبزی این دره به آنجا می‌روند ولی بچه‌های انجمن اسلامی به این دره سفر کردند تا بدانند چرا آنجا به «دره شهدا» نام‌گذاری شده است.

درّه شهدای ارومیه که قبل‌ها به نام دره قاسملو نامگذاری شده بود واقع در آذربایجان غربی تنها یکی از هزاران مکانی هست که در طول هشت سال جنگ تحمیلی و مقابله با نیروهای ضد انقلاب شاهد جانفشانی و رشادت پاسداران این مرز و بوم بوده است و به پاسداشت این رشادت‌ها نام این دره به نام «دره شهدا» تغییر یافته است.

تعداد زیادی از اعضای گردان 185 قزوین در این منطقه مظلومانه به شهادت رسیدند و عملیات آزاد سازی این منطقه با فرماندهی دلاورانی چون شهید مهدی باکری، صیاد شیرازی و حجت الاسلام و المسلمین حسنی امام جمعه سابق ارومیه انجام شد؛ نام «دره شهدا» به یاد و افتخار رزمندگان اسلام بر این مکان نقش بسته است.

همین شد که در راستای پاسداشت یاد و خاطره شهدای سرافراز میهن اسلامی، اعضای انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان ارومیه تصمیم گرفتند که اردوی طلایه داران خود را در دره شهدا برگزار کنند.

در واقع، تجدید میثاق با شهدا سر آغاز برنامه های تابستانی «به وقت تابستان» اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان استان آذربایجان غربی ویژه مسؤولین انجمن اسلامی جدید مدارس بود.

این اردو در دره شهدا و برقراری 5 کمپ با موضوعات مختلف برگزار شد؛ در واقع این کمپ‌ها همان سرفصل‌هایی است که مسؤولین انجمن اسلامی در اتحادیه آموزش خواهند دید؛ کمپ قرار، کمپی که در آن تمام قرار و مدارها بسته می شود؛ در این کمپ همه صحبت‌های اولیه انجام شده و دانش‌آموزان عهد می‌بندند که در راه پیشرفت ایران اسلامی قدم بردارند.

کمپ شهدای مدافع حرم، کمپی که دانش‌آموزان با 4 تن از شهدای مدافع حرم استان، زندگینامه و وصیت‌نامه آنان آشنا شده و بر ادامه مسیر آنان عهد بستند. زیارت تمثالی از بارگاه آنها که به دست خود دانش‌آموزان ساخته شده بود و بازگویی وقایع رشادت‌های رزمندگان اسلام در همان منطقه از برنامه‌های این کمپ بود.

 

کمپ ولایت و تبیین اهمیت حضور ولی فقیه در جامعه اسلامی از برخی از سرفصل های مطروحه در این کمپ بود. کمپ انتظار، کمپی متعلق به امام زمان (عج) از دیگر بخش‌های این اردو بود؛ در این کمپ دانش آموزان عهد بستند منتظر امام زمانشان باشند، آنها قرار گذاشتند یار و یاور مهدی (عج) باشند، یعنی انصار المهدی (عج) باشند.

برگزاری هیأت دانش آموزی انصارالمهدی (عج) از بخش های دیگر این کمپ بود. اما در آخرین کمپ، یعنی کمپ فرماندهی، دانش آموزان یاد گرفتند که همیشه همه چیز آماده نیست، آنها باید غذای خود را تهیه، آب آشامیدنی خود را مهیا می کردند تا همیشه به یاد رنج‌ها و سختی‌های شهدایی باشند که به خاطر امنیت همان منطقه‌ای که هم اکنون در آن اردو زده‌اند باشند؛ تبیین برخی مباحث تشکیلاتی، انجام بازی‌های گروهی، کوه پیمایی و برگزاری تریبون آزاد از برخی فعالیت‌های کمپ فرماندهی بود.

در این اردو شاید بچه های انجمن اسلامی کاردستی درست نکردند و نمایش و تئاتر بازی نکردند ولی صحنه‌های واقعی زندگی را تجربه کردند و دوباره سرکلاس نشستند و درس مردانگی را آموختند این بار معلمان بچه‌های انجمنی شهدا بودند قدم زدن و نفس کشیدن در دره شهدا به دانش‌آموزان آموخت که اگر زنده‌اید و زندگی می‌کنید مدیون خون شهدایی هستید که ایستادند و مبارزه کردند و در دره‌های همانند دره قاسملو حبس شدند تا ما آزاد باشیم ...

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی