به گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از خانه ملت، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی با رئیس و مدیران سازمان تامین اجتماعی دیدار و گفتگو کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در این نشست با بیان اینکه مالکیت سازمان تامین اجتماعی متعلق به کارگران است، گفت: اینکه در گذشته دولتها از منابع تامین اجتماعی استفاده کردند خلاف بوده است؛ شما منصوب کارگران هستید و باید از حق آنها دفاع کنید و نباید اجازه دهید وقتی دولتها کم میآورند از سازمان تامین اجتماعی مایه بگذارند.
لاریجانی افزود: افراد حرفهای را به کارگیری کنید و از تفرق در کار بپرهیزید، زیرا هزینهها را افزایش و سودآوری را کاهش میدهد شما به عنوان حافظ منافع کارگران باید در مورد شستا تصمیم گیری کنید و برنامه ریزی اصولی سالانه داشته باشید؛ در برخی مواقع نزاعهایی که در مجلس و افکار عمومی پیش میآید در مورد تامین اجتماعی نیست بلکه مربوط به شستا است بنابراین باید شستا را سامان داد و نمیتوان گفت که سرمایه گذاری نشود؛ زیرا باید پول خلق شود تا منافع و آینده کارگران تامین شود.
وی در مورد بدهی دولت به تامین اجتماعی یادآور شد: حدود سه سال است که این موضوع را در بودجه لحاظ میکنیم؛ اینجانب تاکید کردم که در مراحل مختلف مشخص شود بدهی دولت چقدر است؛ وزیر را مسئول کردیم و باید پاسخگو باشد چرا که قانون اجازه داده و باید بدهی خود را بگیرید.
وی در مورد فروش اموال مازاد تامین اجتماعی برای تامین کسری بودجه گفت: این اقدام عاقلانه است و میتوانید اموال مازاد را بفروشید تا کسری خود را تامین کنید تامین منابع برای درمان ضروری است و همیشه هم گلههایی در این خصوص وجود دارد مبنی بر اینکه شما منابع درمان را دیر پرداخت میکنید.
رئیس مجلس شورای اسلامی خطاب به مسئولان تامین اجتماعی با تاکید بر اینکه باید درمورد کارگاهها احساس مسئولیت داشته باشیم، تصریح کرد: شرایط کشور به گونهای است که اغلب کارگاههایی که سرپا هستند مشکلات عدیدهای دارند بنابراین تا میتوانید جریمه نگیرید بلکه انگیزه و مشوقهایی را ایجاد کنید تا چنین کارگاههایی بتوانند بدهی خود را پرداخت کنند.
لاریجانی ادامه داد: شرایط امروز کشور برای تولید سخت است البته برای دلالی سخت نیست و نیاز است تامین اجتماعی دردمندانه از تولید حمایت کند البته باید حقوق کارگران را اخذ کرد در عین حال اگر کارگاهی مشکلاتی دارد و نمیتواند بدهی اش را پرداخت کند لزومی ندارد در شرایط تحریم و سخت بدهیهای گذشته را پس بگیریم بلکه نیاز است مشوق ایجاد کنیم تا بدهیها پرداخت شوند.
وی یادآور شد: اگر میخواهید دانشگاه به تولید متصل شود نباید سختگیرانه عمل کنید و چنانچه بودجه دانشگاهها متصل به پژوهش و سرمایه شد، آن وقت میشود کارهای بهتری انجام داد و نیاز است به بخش دانشگاهی که کار تولید انجام میدهد کمک شود و فشار وارد نشود.
رئیس سازمان تامین اجتماعی، از لاریجانی بابت توجه به جامعه کارگری، مستمری بگیران و بازنشستگان تشکر کرد و گفت: از این که در تصمیم گیریهای مجلس به این قشر توجه میکنید سپاسگزاری میکنم؛ آخرین توجه شما و مجلس مربوط به اختصاص و پیش بینی ۵۰ هزار میلیارد تومان در قانون بودجه ۹۸ بوده که امیدواریم بتوانیم از دولت کمک بگیریم و از این ظرفیت که با هدایت و ورود شما انجام شده است، استفاده کنیم.
وی در مورد وضعیت کلی سازمان تامین اجتماعی افزود: در سنوات اخیر گرفتاریهای مالی باعث شد رویکرد اجتماعی سازمان مغفول بماند و فعالیتهای مالی و اقتصادی مورد توجه قرار گیرد.
رئیس سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه جامعه هدف ما در بخش درمان ۴۲ هزار و ۶۰۰ هزار نفر است، گفت: در حالی که در بحث بازنشستگی ۳ میلیون و ۲۰ هزار نفر است، اما زندگی این تعداد افراد متکی به پرداختها است و یک روز تاخیر هم جایز نیست.
وی با بیان اینکه برای رفع مشکلات باید مطالباتمان از دولت وصول شود، گفت: برای سال جاری فروش بخشی از اموال مازاد را هدف گذاری میکنیم.
طی یک ماه آینده به ساماندهی شستا ورود خواهیم کرد
سالاری با بیان اینکه طی یک ماه آینده به ساماندهی شستا ورود خواهیم کرد، ادامه داد: در حال تلاش هستیم بخشی از شرکتها را ۱۰۰ درصد واگذار کنیم، بخشی را ادغام و اموال مازاد تعدادی را بفروشیم؛ البته در برخی موارد سهام را باید از کنترل مدیریتی خارج و به ۵۰ درصد برسانیم و بنگاهداری نکنیم.
انتهای پیام/