با تحویل کرسی کمیته امداد به بختیاری باید دید که سرپرست جدید چه برنامهای برای کاهش آلام افراد تحت پوشش کمیته امداد در دستور کار خود دارد .
کمیته امداد امام خمینی همانطور که در نام مستتر است در راستای حمایت و پشتیبانی محرومان و نیازمندان و توانمندسازی آنها در اسفند ۱۳۵۷ با فرمان امام خمینی (ره) تاسیس شد. اساسنامه اولیه این نهاد در سال ۶۶ تنظیم و توسط امام راحل تایید شد و سپس در سال ۱۳۸۰ پس از بازنگری توسط مقام معظم رهبری تایید شد.
در راس این نهاد عریض و تحویل نام شخصیت هایی چون مرحوم حبیبالله عسگراولادی و مرحوم سید رضا نیری به چشم میخورد .حسین انواری و سید پرویز فتاح نیز پس از این دو مرحوم مسوولیت سرپرسی این نهاد را بر عهده داشتند.
امروز نیز با حکم مقام معظم رهبری سید مرتضی بختیاری سکان دار جدید این سازمانی است که زیر مجموعه دفتر مقام معظم رهبری مشغول خدمت رسانی است.
ورود پرویز فتاح به ساختمان سوهانک با تحولات گسترده ای همراه بود . در اولین اقدام ساختمان «سوهانک» که حواشی زیادی به دنبال خود داشت با تصمیم مدیریت جدید کمیته امداد به مبلغ ۹۰۰ میلیارد تومان به دانشگاه آزاد فروخته شد. بعد از آن بود که کمیته امداد اعلام کرد که با ایجاد صندوقی که بعدها «امداد ولایت» نام گرفت، قرار است پول حاصل از فروش این ساختمان برای اعطای وام به نیازمندان سپردهگذاری شود. به این ترتیب پول حاصل در صندوق مذکور سپرده گذاری شد تا به صورت وام قرض الحسنه ضروری در اختیار مددجویان قرار گیرد.
البته تغییرات کمیته امداد به این مورد محدود نشد و افزایش ۲.۵ برابری مستمری مددجویان نیز در دوران فتاح رخ داد. به این ترتیب مستمری خانوارهای تحتپوشش نهادهای حمایتی ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار تومان افزایش یافت. این مستمری در سال گذشته، ۱۰ درصد و در سال ۹۸ نیز ۲۰ درصد افزایش یافت.
اواخر سال ۹۴ بود که پرویز فتاح با تاکید بر اینکه جامعه همچنان فقر تولید میکند؛ نسبت به افزایش جامعه مددجویی ابراز نگرانی کرد.
وی بار دیگر اواخر شهریور سال ۹۶ نیز با اشاره به طرح شعار «ریشهکنی فقر مطلق در دولت دوازدهم» توسط رئیسجمهور، اعلام کرد که حدود ۱۰ تا ۱۲ میلیون نفر از افراد جامعه در فقر مطلق به سر میبرند و گفته بود که اگر بخواهیم شاخصها را توسعه داده و سطح رفاه را در جامعه افزایش دهیم، میتوان ۱۶ تا ۲۰ میلیون نفر را در کشور در دایره فقر مطلق قرار داد.
علیرغم شرایط اقتصادی کشور در سال های اخیر فتاح همراهی دولت با نهادهای حمایتی را مثبت ارزیابی میکرد تا جایی که گفته بود دولت در بودجه ۹۷ سنگ تمام گذاشته به طوری که سال گذشته بودجه کمیته امداد کامل توسط دولت پرداخت شد. بدین ترتیب بنابر اعلام این نهاد، صف پشت نوبتیها برای ورود به چرخه حمایتی در برخی از استانها به صفر رسیده است.
با این وجود وضعیت گرانی و وضعیت اقتصادی سال گذشته، صدای انتقاد فتاح را بلند کرد و بر اساس آمار خود اعلام کرد که مراجعات مردمی به کمیته امداد طی هشتماهه نخست سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶، ۵۰ درصد رشد داشته است.
سیل کرمانشاه در سال ۹۶ از دیگر مواردی بود که کمیته امداد را وارد کارزار حمایت از نیازمندان کرد و این نهاد ساخت ۵۴۰۰ واحد مسکونی را متقبل شد که توانست با استفاده از کمکهای دولتی و مردمی ۵۲۰۰ واحد آن تحویل دهد .همچنین در سیل فروردین ماه امسال نیز در زمینه حمایت از مددجویان سیلزده علاوه بر ساخت ۱۰ هزار منزل، تعمیر ۲۰۰ هزار منزل مسکونی را برعهده گرفت و تامین لوازم خانگی تمام ۳۰ هزار خانواده آسیبدیده تحت پوشش را متقبل شد. بیشتر بخوانید
پرداخت سبد کالا به صورت فصلی در سال 98 به مددجویان (بیشتر بخوانید ) ، ارایه سبد کالای ماه رمضان بیشتر بخوانید ، ارایه تسهیلات به متقاضیان بدون معطلی بیشتر بخوانید از دیگر خدمات این نهاد در سال 98 است که به افراد تحت پوشش ارایه شده است.
اکنون با تحویل کرسی کمیته امداد به بختیاری باید دید که سرپرست جدید چه برنامه ای برای کاهش آلام افراد تحت پوشش کمیته امداد در دستور کار خود دارد و با توجه به وضعیت نامناسب اقتصادی کشور که بیشتر نتیجه آن نیز را مردم کم توان در زندگی خود می ببیند چه برنامه هایی در آینده اجرا خواهد شد.
شما از رییس جدید کمیته امداد چه انتظاراتی دارید ؟ با ما در میان بگذارید