تخلف‌های والیبال در مسیر انتخابات

به گزارش مشرق، با وجود اینکه مهلت شش ماهه سرپرستی افشین داوری سرپرست فدراسیون والیبال طبق اساسنامه فدراسیون‌های ورزشی روز 17 خرداد 1397 به پایان رسیده است، همچنان سکان هدایت این فدراسیون در دست داوری است و وزارت ورزش تاکنون نسبت به تعیین سرپرست جدید اقدام نکرده است.

بیشتر بخوانید:

علاقه داوری به صندلی ریاست

در تبصره ۲ ماده ۱۰ این اساسنامه که در سال ۱۳۸۱ به تصویب هیأت وزیران رسید، آمده است: «رئیس سازمان بلافاصله پس از عزل و یا قبول استعفای رئیس فدراسیون فردی را به عنوان سرپرست منصوب خواهد نمود. مجمع عمومی مکلف است حداکثر ظرف مدت ۶ ماه در مورد انتخاب رئیس جدید فدراسیون با رعایت مقررات اقدام نماید.»

قانون به صراحت اعلام کرده است که دوران حضور یک فرد به عنوان سرپرست در فدراسیون نباید بیش از ۶ ماه طول بکشد؛ اتفاقی که در فدراسیون کشتی رخ داد و بنی تمیم بلافاصله با پایان دوران شش ماهه‌اش جای خود را به بهروز نعمتی داد اما ظاهرا فدراسیون والیبال داستان دیگری دارد.

حالا زمان ثبت نام کاندیدا ریاست فدراسیون والیبال از روز 7 مرداد 1398 در حالی آغاز می‌شود که افشین داوری با چرخش 180 درجه ای رسما از تصمیم خود برای کاندیداتوری خبر داده است. با این شرایط تداوم حضور داوری در راس فدراسیون والیبال با عدالت مورد نظر وزارت ورزش و مورد انتظار افکار عمومی در انتخابات فدراسیون‌ها در تضاد آشکار است. زیرا عملا کفه ترازوی انتخابات به نفع داوری سنگین می کند. سرپرست فعلی فدراسیون والیبال به طور میانگین هر دو ماه یکبار با روسای هیات ها جلسه داشته و بیش از 40 روز است که بدون ابلاغ قانونی در این فدراسیون به ایفای مسئولیت می پردازد و عملا درگیر برگزاری انتخابات چندین هیات استانی بوده است.

علاوه بر این، موضوع دو شغله بودن داوری به عنوان "مسئول امور باشگاه های وزارت ورزش" و حضور در فدراسیون والیبال در تضاد آشکار با قانون منع به کارگیری دو شغله ها محسوب می‌شود و قانونا مادام تداوم مسئولیت داوری در امور باشگاه‌های وزارت ورزش، وی نمی‌تواند رئیس شود مگر اینکه پیشتر از سمتش در وزارت استعفا دهد.

با استناد به قانون مصوب 22 اردیبهشت ماه سال 1395 مجلس شورای اسلامی خطاب به مدیران ارشد دستگاه‌های اجرایی هشدار داده شده است که انتصاب افراد به‌صورت حقیقی و یا حقوقی به‌صورت همزمان در بیش از یک شرکت که تمام یا بخشی از سرمایه آن متعلق به دولت یا نهادها یا مؤسسات عمومی غیردولتی است غیرقانونی است و کلیه دستگاه‌های مشمول موظفند مفاد قانون مذکور را رعایت کنند.

با این وجود، داوری در ابتدای سرپرستی‌اش در فدراسیون والیبال از برگزاری فوری یک انتخابات قانونمند خبر می‌داد؛ موضوعی که مشخص نیست چرا فدراسیون والیبال عملا یکسال آن را به تاخیر انداخته و فضای یکی از مهمترین رشته های ورزشی ایران را درگیر حواشی کرده است.

داوری که در نخستین روز سرپرستی در فدراسیون والیبال تاکید کرده بود، قصد کاندیداتوری و ریاست در این فدراسیون را ندارد، حالا در هشتمین ماه حضورش رسما از نیت خود برای کاندیداتوری در انتخابات پیش رو خبر داده است.

در این شرایط لازم است وزارت ورزش برای جلوگیری از هرگونه ابهام در مهندسی احتمالی انتخابات به نفع یکی از کاندیدا پیش از آغاز ثبت نام‌ها سرپرست جدید فدراسیون والیبال را تعیین کند تا عدالت در انتخابات رعایت شود.

*مواضع ضد و نقیض داوری برای شرکت در انتخابات

افشین داوری در تاریخ 16 آذر 1397 بلافاصله پس از سرپرستی فدراسیون والیبال درخصوص اینکه تمایلی برای شرکت در انتخابات فدراسیون والیبال دارد یا خیر، اظهار کرد: هیچ تمایلی برای حضور در انتخابات ندارم چرا که اگر اینگونه بود اصلا بعنوان سرپرست انتخاب نمی‌شدم‌. با توجه به تعهدی که داریم نباید در انتخابات شرکت کنیم.

سرپرست فدراسیون والیبال یک روز بعد نیز گفت: دلیل حضور من در فدراسیون والیبال صرفا برگزاری انتخاباتی سالم است.

داوری یک ماه بعد در 13 اسفند 1397 اما موضع خود را تعدیل کرد و گفت: زمانی که وزارت ورزش زمان ثبت نام کاندیداهای فدراسیون والیبال را اعلام کند در مورد شرکت در انتخابات تصمیم خواهم گرفت. در حال حاضر اولویت ما برگزاری مجامع استانی است و تاکنون 4 مجمع را برگزار کردیم و حدود 7 مجمع دیگر باقی مانده است‎.

سرپرست فدراسیون والیبال در همان تاریخ با رد صحبت‌های قبلی خود در مورد اینکه چرا تعهدی مبنی بر عدم شرکت در انتخابات نداده نیز گفت: از من چنین تقاضایی نشد و جناب داورزنی چنین درخواستی از من نداشت. در مورد فدراسیون‌های دیگر نیز از خودشان بپرسید!

اما افشین داوری سرانجام در روز 27 تیر 1398 در حالی که عملا طبق اساسنامه سرپرست قانونی فدراسیون نیست اما همچنان در راس فدراسیون والیبال حضور دارد، تاکید کرد: با توجه به شرایط موجود والیبال مبنی بر حضور بنده در این فدراسیون قطعا یکی از کاندیداها هستم!

*اسبقیان: به سرپرستان تاکید می‌کنیم که وارد انتخابات نشوند

محمد شروین اسبقیان، مدیر کل امور مشترک فدراسیون‌های ورزشی تصریح کرد: تمام تلاش ما این است که انتخابات شبهه برانگیز نباشد و وزارت ورزش بی طرف باشد. البته ما به سرپرستان تاکید می‌کنیم که وارد انتخابات نشوند تا فدراسیون دچار حاشیه نشود.

سلطانی‌فر: با تعیین سرپرست، حتی به‌مدت سه ماه، به روال جاری فدراسیون‌ها لطمه می‌زنیم

همچنین سلطانی‌فر وزیر ورزش و جوانان پیش از این با نقد اداره فدراسیون‌های ورزشی توسط سرپرست گفته بود: سرپرستی اداره‌شدن را از هر زاویه نگاه کنیم، قابل نقد است. فردی که سرپرست است، چون می‌داند موقتی است، اصلاً نمی‌تواند برنامه‌ریزی بلندمدتی داشته باشد؛ در نتیجه دنبال تأمین منابع مالی نمی‌رود، ضمن اینکه ممکن است یک‌سری ولخرجی‌ها داشته باشد. من معتقدم که با تعیین سرپرست، حتی به‌مدت سه ماه، به روال جاری فدراسیون‌ها لطمه می‌زنیم.

بازرسی کل کشور: به موضوع والیبال ورود کرده‌ایم

ناصر سراج رئیس سازمان بازرسی کل کشور در پاسخ به سوالی مبنی اینکه به رغم پایان مهلت قانونی ۶ ماهه افشین داوری برای سرپرستی فدراسیون والیبال، هنوز وی به عنوان سرپرست این فدراسیون فعالیت می‌کند و اینکه آیا سازمان بازرسی به موضوع ورود کرده است یا خیر افزود: به این موضوع ورود کردیم اما الان از نتیجه اقدامات صورت گرفته اطلاع ندارم.

برچسب ها:

ورزش